Θα συνεχίσει το ράλι του Ethereum έναντι του Bitcoin; Τα τεχνικά στοιχεία της τιμής του ETH υποδηλώνουν μελλοντικά κέρδη 60%.

Το Ether θα μπορούσε να εισέλθει στο στάδιο ξεκαθάρησης του μοτίβου τις ημέρες πριν από την πολυαναμενόμενη Συγχώνευση.

Το εγγενές token Ether (ETH) του Ethereum δείχνει τη δυνατότητα καταγραφής σημαντικών κερδών έναντι του Bitcoin (BTC) με το ζεύγος ETH/BTC να πλησιάζει σε ετήσια ύψη.

Ο Αιθέρας ζωγραφίζει κλασικό ανοδικό μοτίβο αντιστροφής

Τα ανοδικά σημάδια προέρχονται από ένα κλασικό τεχνικό μοτίβο που ονομάζεται αντίστροφη κεφαλή και ώμοι, το οποίο αναπτύσσεται όταν η τιμή σχηματίζει τρεις κατώτατες τιμές κάτω από ένα κοινό επίπεδο στήριξης γνωστό ως λαιμόκοψη. Η μεσαία γούρνα, ή το κεφάλι, είναι πιο βαθιά από τις άλλες δύο, που ονομάζονται ώμοι.

Μια αντίστροφη ρύθμιση κεφαλής και ώμων επιλύεται αφού η τιμή σπάσει, ενώ συνοδεύεται από αύξηση του όγκου συναλλαγών. Κατά κανόνα τεχνικής ανάλυσης, ο στόχος κέρδους έρχεται σε μήκος ίσο με τη μέγιστη απόσταση μεταξύ του χαμηλότερου σημείου της κεφαλής και του λαιμού.

Μέχρι στιγμής, ο Ether έχει ζωγραφίσει ένα παρόμοιο μοτίβο και τώρα περιμένει να ξεσπάσει, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Εάν η τιμή του ETH σκαρφαλώσει αποφασιστικά, τότε ο ανοδικός στόχος του token Ethereum το 2022 θα είναι περίπου 0,136 BTC, αύξηση περίπου 60% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ο ενθουσιασμός συγχώνευσης ενισχύει το ζεύγος ETH/BTC

Η στιγμή του ξεσπάσματος θα μπορούσε να έρθει πριν από τη μετάβαση του Ethereum από την απόδειξη της εργασίας (PoW) στην απόδειξη του στοιχήματος (PoS).

Ενώ η Συγχώνευση διαφημίζεται από τους υποστηρικτές ως μια λιγότερο ενεργοβόρα εναλλακτική για το PoW, η ενημέρωση θα μπορούσε επίσης να μειώσει την ετήσια έκδοση του Ether κατά 4,2%.

Επιπλέον, η ζήτηση για ETH ως το μέσο για τη λήψη τυχόν πιθανών forked tokens μετά τη Συγχώνευση έχει δει το ζεύγος ETH/BTC να αυξάνεται κατά περισσότερο από 55% από την ανακοίνωση κυκλοφορίας της Συγχώνευσης στις 14 Ιουλίου.

Ο Matt Hougan, επικεφαλής επενδύσεων στη Bitwise Asset Management, πιστεύει ότι η μετάβαση του Ether σε ένα πρωτόκολλο λιγότερο ενεργοβόρου θα μπορούσε να ενισχύσει την απήχησή του στους θεσμικούς επενδυτές. Με τη σειρά του, θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι ο Ether θα ξεπεράσει το Bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς.

«Είναι απολύτως πιθανό να δούμε το Ethereum να ανατρέπει το Bitcoin κάποια στιγμή στο μέλλον», είπε ο Hougan στο Forbes, προσθέτοντας:

«Καταδιώκει, κατά την άποψή μου, μια μεγαλύτερη αγορά με δυνατότητα διεύθυνσης».
Προς το παρόν, η κεφαλαιοποίηση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ethereum ακολουθεί τα 369 δισεκατομμύρια δολάρια του Bitcoin.

Πουλήστε τα νέα του Merge

Από την άλλη πλευρά, ο Ether διαπραγματεύεται κοντά σε μια περιοχή αντίστασης με μακρά ιστορία εξαντλητικών ράλι τιμών έναντι του Bitcoin, σημειώνει ο αναλυτής Riteable. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη ανοδική τάση του ETH/BTC συνοδεύει τις φθίνουσες ενδείξεις όγκου και δείκτη σχετικής ισχύος (RSI).

Με άλλα λόγια, μια πτωτική απόκλιση που θα μπορούσε να σημαίνει ότι το ράλι τιμών του ETH/BTC θα μπορούσε να πλησιάζει στην εξάντληση, με αποτέλεσμα μια διόρθωση μετά τη συγχώνευση.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/will-ethereum-keep-rallying-versus-bitcoin-eth-price-technicals-hint-at-60-gains-ahead

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)