Η τιμή του Bitcoin φτάνει στο πάτο 10 εβδομάδων εν μέσω προειδοποίησης για «επώδυνο» ράλι του δολαρίου ΗΠΑ

Το δολάριο έχει καθυστερήσει για μια διόρθωση, η οποία θα στείλει εν συντομία τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, «πετώντας», καταλήγει ένας αναλυτής.

Το Bitcoin (BTC) παρείχε μια πολυαναμενόμενη έκρηξη στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς η δράση των τιμών του BTC διέλυσε τις ελπίδες των bulls για ανάκαμψη.

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView κατέγραψαν απώλειες για BTC/USD αργότερα στις 6 Σεπτεμβρίου, με τα πτωτικά μιας νύχτας να ανέρχονται στα 18.540 $ στο Bitstamp.

Το ζεύγος σημείωσε τα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 30 Ιουνίου, παίρνοντας ρευστότητα από το πάτωμα του Ιουλίου και ανακάμπτοντας μόνο οριακά την ημέρα.

Η καθοδική κίνηση των τιμών ακολούθησε σχεδόν μια εβδομάδα πλάγιων κινήσεων και η αστάθεια δεν φαινόταν πουθενά καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά έσφιξαν τα δόντια τους ελπίζοντας για μια έξοδο προς την ανοδική πορεία.

Στην εκδήλωση, έμειναν απογοητευμένοι, αλλά για τον δημοφιλή έμπορο Il Capo της Crypto, υπήρχε ακόμα λόγος να πιστεύει ότι θα προέκυπτε ανακούφιση.

“Πρώτα απ’ όλα, η τιμή βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω από τη σημαντική ημερήσια υποστήριξη (χαμηλό εύρος τιμών, 18.500–19.000)”, υποστήριξε σε ένα νήμα στο Twitter.

«Εκεί ξεκίνησε το τελευταίο ράλι bear market, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση εδώ. Μια αναπήδηση από εδώ στη ζώνη ανεφοδιασμού (22500–23000) θα σχημάτιζε ένα τέλειο H&S.”
Ο Il Capo της Crypto πρόσθεσε ότι κάθε ανάλυση συνοδευόταν από μείωση του όγκου, υποδηλώνοντας ότι οι πωλητές έπρεπε να εργαστούν όλο και περισσότερο ενάντια στην παλίρροια για να μειώσουν τις τιμές.

«Η χρηματοδότηση δείχνει επίσης ότι τα σορτς παγιδεύονται σε κάθε πόδι και ότι υπάρχει πολύ καύσιμο για ένα σύντομο στύψιμο», πρόσθεσε.

Για να μην συμβεί αυτό, η ενοποίηση θα πρέπει να ξεκινήσει κάτω από τα επίπεδα του τέλους Ιουνίου κοντά στα $18.500.

«Σύνοψη: η σύντομη συμπίεση στα 22.500–23.000 είναι ακόμα πιθανή», κατέληξε το νήμα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επιθετικοί και αλαζονικοί, αλλά τα γραφήματα δείχνουν το αντίθετο. Μην είστε σίγουροι με τις short θέσεις σας. Εξακολουθώ να είμαι ως επί το πλείστον στο USDT, αλλά αντισταθμίζω αυτήν την πιθανή κίνηση. Ο χρόνος θα δείξει.”

Τα δεδομένα από το βιβλίο παραγγελιών Binance BTC/USD που ανέβηκαν από τον πόρο παρακολούθησης στην αλυσίδα Material Indicators επιβεβαίωσαν ότι το Bitcoin δρα σε μια περιοχή με μεγάλη ρευστότητα.

Το DXY λαμβάνει στόχο 120 μετά από “μεγάλη διόρθωση”

Εν τω μεταξύ, οι μακροοικονομικές αγορές έδωσαν ενδιαφέρουσα προβολή την ημέρα, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανέβηκε.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ (DXY) σημείωσε νέα υψηλά εικοσαετίας στα 110,78, κάτι που συνοδεύτηκε από μια βαθύτερη βουτιά του ευρώ και του γιεν, συνεχίζοντας τη ζοφερή τάση των τελευταίων μηνών.

Για τον μακροοικονομικό οικονομολόγο Χένρικ Ζέμπεργκ, δεν επρόκειτο να γιορταστεί μια σύντομη ανανέωση, καθώς το δολάριο θα επέστρεφε στη συνέχεια με μια εκδίκηση να κατευθυνθεί στο 120, ένα επίπεδο που επιτεύχθηκε τελευταία τον Ιανουάριο του 2002.

Ωστόσο, προέβλεψε, ότι η διόρθωση θα σήμαινε ότι το κρυπτονόμισμα θα «πετά».

Αντίθετα, το αργό πετρέλαιο WTI έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδά του από την αρχή του έτους σε αυτό που ο δημοφιλής λογαριασμός συναλλαγών Blockchain Backers αποκάλεσε την έναρξη της «συνθηκολόγησης του πετρελαίου».

Οι μετοχές των ΗΠΑ άνοιξαν μέτρια υψηλότερα, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite Index να σημειώνουν κέρδη 0,3% και 0,65% στην πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης, αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-hits-10-week-low-amid-painful-us-dollar-rally-warning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)