Γιατί η Binance εκκινεί το USDC, δύο άλλα Stablecoins εκτός ανταλλαγής υπέρ του BUSD

η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών, συγκλόνισε πρόσφατα την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων όταν ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει συναλλαγές για μια δέσμη stablecoins.

Οι πελάτες που εξακολουθούν να διατηρούν επενδύσεις σε USD Coin (USDC), δολάριο Παξών (USDP) και trueUSD (TUSD) θα μετατραπούν αυτόματα στο token της Binance, BUSD, από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Binance υπερασπίζεται την απόφαση για ανταλλαγή USDC με BUSD

Η Binance ενοποιεί ανταγωνιστικά stablecoins στο εγγενές stablecoin της.

Στην ανακοίνωση της 5ης Σεπτεμβρίου, η Binance ανέφερε ότι η κίνηση για τον τερματισμό της υποστήριξης για USDC, USDP και TUSD θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την αποδοτικότητα του κεφαλαίου για τους πάνω από 27 εκατομμύρια πελάτες του χρηματιστηρίου.

Όλες οι νέες και οι υπάρχουσες καταθέσεις των τριών stablecoin θα μετατραπούν αυτόματα σε BUSD σε αναλογία 1:1 με ισχύ από τις 29 Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον, δεν έγινε αναφορά στο USDT της Tether, το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά. Αυτό οδήγησε πολλούς να υποστηρίξουν ότι η Binance προσπαθεί να επεκτείνει τη χρησιμότητα και την προσφορά του stablecoin της και ταυτόχρονα να ευνοεί το USDT έναντι του άμεσου ανταγωνιστή του USDC.

Η Binance θα καταργήσει επίσης την υποστήριξη για ζεύγη spot συναλλαγών που ταιριάζουν με USDC, USDP και TUSD, αλλάζοντας τα ζεύγη σε BUSD. Η ανταλλαγή δήλωσε ότι οι χρήστες μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις μετατρεπόμενες δεσμεύσεις στους λογαριασμούς τους εντός 24 ωρών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao διευκρίνισε ότι το χρηματιστήριο δεν διαγράφει τα τρία stablecoin αλλά «απλώς συγχωνεύει όλη τη ρευστότητα σε ένα ζεύγος», προσθέτοντας ότι οι καταθέσεις και οι αναλήψεις θα εξακολουθούν να είναι δυνατές καθώς η δράση στοχεύει να προσφέρει την «καλύτερη τιμή, τη χαμηλότερη ολίσθηση» για οι πελάτες.

Ωστόσο, η κίνηση αφαιρεί αποτελεσματικά το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, το USDC, από μια από τις πιο εξέχουσες πλατφόρμες στον χώρο, καθιστώντας έτσι δυσκολότερο να ξεπεράσει το USDT για την Νο.1 θέση. Ωστόσο, ο Jeremy Allaire, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας έκδοσης stablecoin Circle του USDC, σημείωσε ότι η αλλαγή είναι συνολικά καλή για το USDC. «Δεδομένου πόσο περιορισμένη είναι η χρήση BUSD εκτός Binance, αυτό πιθανότατα θα ωφελήσει τη χρήση USDC ως προτιμώμενη ράγα cross CEX και DEX stablecoin», έγραψε στο Twitter.

Πώς προετοιμάζεται η Binance για τη συγχώνευση του Ethereum

Η κίνηση της Binance για να τραβήξει την υποστήριξη των προαναφερθέντων stablecoin ακολουθεί μια άλλη πρόσφατη απόφαση για αναστολή των καταθέσεων και αναλήψεων του Ethereum (ETH) και του wrapped Ethereum (wETH) σε επιλεγμένα δίκτυα μέχρι να ολοκληρωθεί το επερχόμενο συμβάν Συγχώνευσης.

Τα δίκτυα και τα tokens που επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή περιλαμβάνουν το ETH στο Arbitrum and Optimism και το wETH στο Ronin. Το ανταλλακτήριο προειδοποίησε ότι οι καταθέσεις ETH και wETH που πραγματοποιήθηκαν σε αυτά τα δίκτυα κατά τη διάρκεια του παγώματος «δεν θα πιστωθούν και δεν θα είναι επιλέξιμες για οποιαδήποτε forked πίστωση σε περίπτωση διαχωρισμού της αλυσίδας».

Ωστόσο, σε αντίθεση με την απομάκρυνση του USDC και των άλλων stablecoin, αυτή η προληπτική κίνηση είναι μόνο προσωρινή, καθώς οι καταθέσεις και οι αναλήψεις ETH και wETH στα επηρεαζόμενα δίκτυα θα επανεκκινηθούν μόλις τα δίκτυα θεωρηθούν σταθερά μετά την τελική αποστολή της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης Ethereum Merge .

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Brenda Ngari

Article: https://zycrypto.com/why-binance-is-booting-usdc-two-other-stablecoins-out-of-exchange-in-favor-of-busd/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)