Το BRIKN γίνεται το πρώτο οικοσύστημα DAO ιδιοκτησίας στον κόσμο που τροφοδοτείται μέσω Blockchain

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Brik by Brik με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την κυκλοφορία του BRIKN, του οικοσυστήματος DAO της στο blockchain που ανταμείβει τους κατόχους του token από τα έσοδα που δημιουργεί η εταιρεία από το σύντομα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της. Η εταιρεία στοχεύει σε ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο διευθυντής του Brik by Brik, Mark Goodman, δήλωσε: «Η επένδυση σε ακίνητη περιουσία ήταν για πολύ καιρό ένα από τα αγαπημένα εργαλεία στον κόσμο για την επίτευξη οικονομικής ελευθερίας. Τώρα, με την τεχνολογία blockchain, κάνουμε τις επενδύσεις σε ακίνητα σε κρυπτονομίσματα ευκολότερες και πιο προσιτές σε όλους. Φανταστείτε ότι μπορείτε να έχετε κλασματική ιδιοκτησία πολλαπλών ακινήτων που παράγουν εισόδημα από μια επένδυση τόσο χαμηλή όσο $500. Πρόκειται για επένδυση σε ακίνητα επόμενης γενιάς που τροφοδοτείται μέσω blockchain».

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα σε ακίνητη περιουσία είναι η διαδικασία του tokenizing ακινήτων του πραγματικού κόσμου και η προσφορά τους ως κλασματικές επενδύσεις κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται από ακίνητα στους επενδυτές. Με άλλα λόγια, ένα ακίνητο αγοράζεται μέσω fiat μέσω της πώλησης του κουπονιού και της επένδυσης που ελήφθη και το κουπόνι αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό του χαρτοφυλακίου ακινήτων. Ωστόσο, η BRIKN επιδιώκει να ανταμείψει τους ιδιοκτήτες του token BRIKN με ποσοστό ολόκληρου του οικοσυστήματος ιδιοκτησίας. Τα tokens συνδέονται με τα ακίνητα μέσω της χρήσης έξυπνων συμβολαίων που εκτελούν πληρωμές ενοικίων και διανομή σε επενδυτές μάρκες, αυτόματα μέσω της πλατφόρμας πονταρίσματος BRIKN Vault.

Επιτρέποντας την κλασματική ιδιοκτησία των ανταμοιβών του οικοσυστήματος, το blockchain μειώνει τα εμπόδια στην επένδυση σε ακίνητα. Η παραδοσιακή διαδικασία επένδυσης σε ακίνητα παρουσιάζει μια σειρά από εμπόδια στους πιθανούς επενδυτές. Για παράδειγμα, για να αγοράσει ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο, ένας υποψήφιος επενδυτής θα απαιτήσει συχνά μια υποθήκη – στην πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη το τελικό αποτέλεσμα του ακινήτου. Ο επενδυτής πρέπει επίσης να φροντίζει για τη διαχείριση των ενοικιαστών, τη συντήρηση του ακινήτου, την πληρωμή φόρων επί του ακινήτου και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία. Τα ακίνητα θεωρούνται από καιρό ως μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία επειδή απαιτείται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι αγορές. Αυτό δεν συμβαίνει με τα tokens, τα οποία μπορούν να αγοραστούν και να πουληθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Και σε αντίθεση με τα καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα (REITS), τα πλεονεκτήματα του tokenization περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επένδυσης σε ένα μόνο ακίνητο αντί για ένα ταμείο, δικαιώματα ψήφου και διακυβέρνησης επί του ακινήτου, συχνότερες πληρωμές, χαμηλότερα γενικά έξοδα, λιγότερα έξοδα διαχείρισης και χαμηλότερο ελάχιστο επένδυσης.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: FFNEWS

Article: https://ffnews.com/newsarticle/brikn-becomes-the-worlds-first-property-dao-ecosystem-powered-through-blockchain/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)