Πώς η Αυστραλιανή αστυνομία καταπολεμά τους εγκληματίες μέσω κρυπτονομισμάτων

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) δημιούργησε μια νέα μονάδα κρυπτονομισμάτων για να επικεντρωθεί σε συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την The Australian Financial Review. Το βήμα είναι σύμφωνο με την πολιτική των αυστραλιανών αρχών επιβολής του νόμου να παρακολουθούν στενά τις συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομισμάτων.

Ο Stefan Jerga, ο εθνικός διευθυντής της Ομάδας Εργασίας Κατασχέσεων Εγκληματικών Περιουσιακών Στοιχείων (CACT) του AFP, σχολίασε το υπό εξέταση θέμα. Δήλωσε ότι η χρήση κρυπτονομισμάτων για εγκλήματα έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που οι αρχές έκαναν την πρώτη τους κατάσχεση κρυπτονομισμάτων το 2018.

Επιπλέον, το Γαλλικό Πρακτορείο δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στις 5 Σεπτεμβρίου στο οποίο ανέφερε πώς το Γαλλικό Πρακτορείο έδωσε σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα. Η οργάνωση περιόρισε περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια σε εγκληματικά περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία τρία χρόνια.

Μια επισκόπηση

Το CACT έχει κατασχέσει 380 εκατομμύρια δολάρια σε οικιστικά και εμπορικά ακίνητα. Η ομάδα εργασίας κατέσχεσε επίσης 200 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τραπεζικούς λογαριασμούς και 35 εκατομμύρια δολάρια σε αυτοκίνητα, βάρκες, αεροσκάφη, κρυπτονομίσματα, έργα τέχνης και άλλα είδη πολυτελείας.

Το 2020, η Επίτροπος Reece Kershaw έθεσε ως στόχο τη δήμευση 600 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (έως το 2024). Ωστόσο, ο οργανισμός πέτυχε τον στόχο του πολύ νωρίτερα.

Ο Jerga δήλωσε περαιτέρω ότι η αξία των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων ήταν μικρή σε σύγκριση με εκείνη των περιουσιακών στοιχείων όπως περιουσιακά στοιχεία και μετρητά. Ωστόσο, η αυξημένη εστίαση του οργανισμού θα προσπαθήσει να αποκτήσει γνώσεις για τα επιχειρησιακά μοντέλα των εγκληματικών ομάδων.

Η δυνατότητα εντοπισμού συναλλαγών κρυπτονομισμάτων σε blockchains είναι σημαντική παράλληλα με άλλα ζητήματα, όπως η εθνική ασφάλεια και ούτω καθεξής.

Οι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα αποτελούν προτεραιότητα

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο ομοσπονδιακός ταμίας Josh Frydenberg ανακοίνωσε ότι ένα σχέδιο μεταρρύθμισης περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων θα βάλει την Αυστραλία στο μπροστινό μέρος του πακέτου.

Είπε επίσης ότι μέχρι το τέλος του 2022, η κυβέρνηση στοχεύει να αναλάβει μια άσκηση χαρτογράφησης των υπαρχόντων κρυπτονομισμάτων. Αυτός ο στόχος τέθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών και άλλων για τους κινδύνους και τα οφέλη που προκύπτουν.

«Αντιπροσωπεύει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα πληρωμών μας τα τελευταία 25 χρόνια», σημείωσε ο Josh Frydenberg.

Επιπλέον, η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων για να κατανοήσει καλύτερα και να ρυθμίσει τον κλάδο.

Η χαρτογράφηση συμβολικών θα είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης του πρόσφατα εκλεγμένου πρωθυπουργού Anthony Albanese. Η Αυστραλιανή Φορολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν αλληλεπιδράσει με το οικοσύστημα περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων από το 2018.

«Με τον ολοένα και πιο διαδεδομένο πολλαπλασιασμό των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων – στο βαθμό που οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων μπορούν να φανούν κολλημένες σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις – πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες που ασχολούνται με το κρυπτονόμισμα είναι επαρκώς ενημερωμένοι και προστατευμένοι», δήλωσε ο Ταμίας Jim Chalmers.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  

Article: https://ambcrypto.com/how-australian-police-is-combating-criminals-through-cryptocurrency/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)