Η FIFA λανσάρει την πλατφόρμα NFT στο Algorand εν όψει του World Cup

Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 απέχει μόλις μήνες, η FIFA, ο παγκόσμιος κυβερνητικός φορέας του ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μια πλατφόρμα NFT για ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα με θέμα το ποδόσφαιρο.

Η πλατφόρμα, το FIFA+ Collect, πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα και θα διαθέτει «οικονομικά, χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμα» NFT που απεικονίζουν αξιοσημείωτες στιγμές ποδοσφαίρου, τέχνη και εικόνες, σύμφωνα με τη FIFA. Καθώς το World Cup -που πρόκειται να διεξαχθεί στο Κατάρ στα τέλη Νοεμβρίου- ξετυλίγεται, στιγμές από το παγκόσμιο τουρνουά ποδοσφαίρου μαρκίζ μπορούν επίσης να μετατραπούν σε ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.

Τα NFT είναι μοναδικά tokens blockchain που λειτουργούν ως απόδειξη ιδιοκτησίας σε ψηφιακά στοιχεία, όπως έργα τέχνης, φωτογραφίες προφίλ ή αντικείμενα βιντεοπαιχνιδιών. Το FIFA+ Collect θα τρέχει στο blockchain Algorand, μια εναλλακτική λύση για το Ethereum και το Solana με απόδειξη στοιχήματος που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή του MIT Silvio Micali. Τον Μάιο, ο Algorand έγινε ο επίσημος συνεργάτης blockchain της FIFA.

«Ακριβώς όπως τα αθλητικά αναμνηστικά και τα αυτοκόλλητα, αυτή είναι μια προσβάσιμη ευκαιρία για τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο να ασχοληθούν με τους αγαπημένους τους παίκτες, στιγμές και πολλά άλλα σε νέες πλατφόρμες», δήλωσε η Chief Business Officer της FIFA, Romy Gai, σε μια δήλωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες συλλογές θα συμπεριληφθούν στο λανσάρισμα του FIFA+ Collect θα δημοσιευτούν σύντομα, καθώς και teaser για τους τύπους NFT που θα κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια του World Cup. Η πλατφόρμα NFT θα λειτουργεί στο FIFA+, την πλατφόρμα του οργανισμού για ζωντανά παιχνίδια ποδοσφαίρου, ειδήσεις, παιχνίδια και πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η Algorand έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα φέτος για την απόκτηση της υπηρεσίας κοινής χρήσης ψηφιακής μουσικής Napster και για τη συνεργασία με τη LimeWire—η οποία, κάποτε η ίδια υπηρεσία κοινής χρήσης μουσικής από την ίδια, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια αγορά NFT με επίκεντρο τη μουσική, με έργα καλλιτεχνών υπογεγραμμένων στη Universal Ετικέτα του Music Group.

Η Algorand δεν θα είναι η μόνη παρουσία κρυπτονομίσματος στη Ντόχα αυτόν τον Νοέμβριο. Τον Μάρτιο, το Crypto.com ανακοίνωσε ότι θα είναι ο αποκλειστικός χορηγός ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων του World Cup. Η εταιρεία, ωστόσο, μπορεί να περιορίζει τις φιλόδοξες αθλητικές συνεργασίες της: νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, φέρεται να εγκατέλειψε μια συμφωνία χορηγίας 495 εκατομμυρίων δολαρίων με την UEFA, το Ευρωπαϊκό Champions League.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Sander Lutz

Article: https://decrypt.co/108894/fifa-launches-nft-platform-algorand-world-cup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)