Αναφορά αποκαλύπτει ότι το Bitcoin mining καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το παιχνίδι

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η βιομηχανία mining Bitcoin καταναλώνει ελαφρώς λιγότερη ενέργεια συνολικά σε σύγκριση με τον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών.

Η κατανάλωση ενέργειας Bitcoin mining ανέρχεται σε 100 TWh ανά έτος αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που κυκλοφόρησε από την Arcane Research, ενώ η κατανάλωση ενέργειας εξόρυξης BTC έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος του παγκόσμιου συνόλου.

Επί του παρόντος, οι Bitcoin miners χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια με ρυθμό περίπου 100 TWh ετησίως. Αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει περίπου το 0,06% των συνολικών ενεργειακών απαιτήσεων παγκοσμίως, αρκετά ασήμαντο.

Ακολουθεί ένα διάγραμμα που δείχνει πώς το BTC mining συγκρίνεται με ορισμένες από τις άλλες βιομηχανίες έντασης ενέργειας στη Γη:

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω γράφημα, η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών καταναλώνει περίπου 105 TWh ετησίως, λίγο περισσότερο από αυτό που χρησιμοποιούν οι BTC miners.

Η εξόρυξη χρυσού, από την άλλη πλευρά, απαιτεί πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει καθώς η ετήσια ενεργειακή της πρόσληψη ανέρχεται σε περίπου 240 TWh αυτή τη στιγμή, σχεδόν 2,5 φορές τις ανάγκες BTC mining.

Το διάγραμμα περιλαμβάνει επίσης δεδομένα για την παραγωγή χαρτιού, η οποία απαιτεί 2.361 TWh ετησίως, 10 φορές την εξόρυξη χρυσού και 24 φορές την παραγωγή BTC.

Η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο οι ανθρακωρύχοι BTC καταναλώνουν ενέργεια είναι διαφορετικός από αυτές τις άλλες βιομηχανίες έντασης ενέργειας.

Οι BTC Miners είναι μοναδικοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας

Υπάρχουν πέντε βασικά πράγματα που κάνουν αυτούς τους ανθρακωρύχους «μοναδικούς καταναλωτές ενέργειας». Πρώτον, περίπου το 80% του λειτουργικού κόστους της εξόρυξης BTC αποτελείται μόνο από την ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι ανθρακωρύχοι έχουν πολλά κίνητρα να κάνουν με όσο λιγότερη ενέργεια μπορούν ή να μετακινηθούν σε περιοχές όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Η δεύτερη διαφορά είναι ότι η εξόρυξη είναι αγνωστική για την τοποθεσία. Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να εγκαταστήσουν τις εγκαταστάσεις τους σχεδόν οπουδήποτε, και έτσι μπορούν να κάνουν χρήση ενεργειακών πόρων που δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν άλλον λόγω των περιορισμών τοποθεσίας άλλων βιομηχανιών.

Τρίτον, οι Bitcoin miners μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τις μηχανές τους σε μια στιγμή. Όχι μόνο αυτό, μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν την κατανάλωσή τους watt-watt. Η έκθεση σημειώνει ότι αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά την εξόρυξη πολύ κατάλληλη για να λειτουργήσει ως εργαλείο ανταπόκρισης στη ζήτηση, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Το τέταρτο εξαιρετικό σημείο σχετικά με την εξόρυξη BTC είναι η μορφή του. Τα μεμονωμένα μηχανήματα AISC μπορούν να συνδυαστούν μαζί σε οποιεσδήποτε ποσότητες, κάνοντας έτσι τους miners να μπορούν να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους ακριβώς ανάλογα με τη διαθέσιμη ενέργεια. Αυτό υποδηλώνει ότι οι miners μπορούν να κάνουν χρήση 100% πλεονάζουσας ενέργειας που προέρχεται από έργα ενέργειας.

Τέλος, υπάρχει η φορητότητα των πλατφορμών mining . Οι miners Bitcoin μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τις μηχανές τους σε άλλες τοποθεσίες λόγω του πόσο φορητές είναι οι ρυθμίσεις AISC.

Τη στιγμή της γραφής, η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται γύρω στα 19,8 χιλιάδες δολάρια, μειωμένη κατά 2% την περασμένη εβδομάδα.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Hououin Kyouma

Article: https://bitcoinist.com/bitcoin-mining-less-energy-gaming-reveals-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)