Πέντε ανοδικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι τα NFT δεν είναι τόσο νεκρά όσο νομίζετε

Βασικά Takeaways

  • Τα NFTs έχουν δεχθεί ένα χτύπημα στην bear market, με τις κατώτατες τιμές να πέφτουν και τους όγκους συναλλαγών να στερεύουν.
  • Οι σκεπτικιστές έχουν υποστηρίξει ότι η τεχνολογία είναι «νεκρή», αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι η αγορά είναι ζωντανή και καλά.
  • Πρόσφατα στιγμιότυπα στον χώρο περιλαμβάνουν την παράσταση VMA με θέμα το Bored Ape των Eminem και Snoop Dogg και το ράλι του DigiDaigaku στο 17 ETH.

Καθώς ο χειμώνας των κρυπτονομισμάτων διαρκεί, τα NFT συνεχίζουν να υποφέρουν. Οι κατώτατες τιμές για τις περισσότερες περιζήτητες συλλογές είναι κατά πολύ πάνω από 50% κάτω από τα μεγάλα ύψη τους σε όρους ETH και δολαρίου, ενώ οι όγκοι συναλλαγών έχουν πέσει κατακόρυφα στο OpenSea και σε άλλες αγορές. Πολλά έργα έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Όμως, ενώ ο χώρος μπορεί να υποφέρει, αρκετές εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνουν σημάδια ζωής. Ανάμεσα στον Eminem και τον Snoop Dogg που μεταμορφώνονται σε Bored Apes στα VMA, ένα δωρεάν νομισματοκοπείο που φτάνει σε 17 ETH όροφο και η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο που ενισχύει την ψηφιακή του συλλεκτική λειτουργικότητα, ο χώρος NFT φαίνεται πολύ πιο ζωντανός από ό,τι θα μας έλεγαν οι αρνητές του.

5) The Pudgy Penguin Revival

Μια από τις ξεχωριστές συλλογές avatar ζώων από το πρώτο “NFT καλοκαίρι” του κρυπτονομίσματος, οι Pudgy Penguins είχαν μια θεαματική άνοδο πριν πέσει από την εύνοια. Μετά από εσωτερικές διαμάχες, πουλήθηκε στον επιχειρηματία και επενδυτή Luca Netz για 750 ETH τον Απρίλιο, αλλά δυσκολεύτηκε να κερδίσει δυναμική εν μέσω φθίνουσας αίσθησης στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, τα αγαπημένα πουλιά χωρίς φτερά του Ethereum έχουν κάνει μια θαυματουργή επιστροφή τις τελευταίες εβδομάδες, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα όρεξη για συλλογές NFT “PFP” που βασίζονται στην κοινότητα.

Ο ενθουσιασμός για τους Pudgy Penguins έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων μηνών, όταν η κατώτατη τιμή έφτασε σε τοπικό χαμηλό περίπου στο 0,85 ETH στις 13 Ιουνίου. Το πάτωμα σημείωσε σημαντική ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες, βοηθούμενο από εξέχουσες προσωπικότητες crypto όπως ο Mudit Gupta της Polygon και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nansen Alex Svanevik, οι οποίοι συνέχισαν να «φορούν» τα Pudgy Penguin NFTs τους ως avatar του Twitter παρά την κατάργηση.

Οι όγκοι συναλλαγών για τους Pudgy Penguins αυξήθηκαν στα χρηματιστήρια και η δυναμική αυξήθηκε καθώς το έργο ανακοίνωσε ότι είχε διορίσει ένα συμβουλευτικό συμβούλιο συμπεριλαμβανομένων των Svanevik, Pentoshi και άλλων ένθερμων υποστηρικτών των penguins. Ο πυρετός των πιγκουίνων ανέβηκε την επόμενη μέρα με την πώληση του αριστερού Pudgy Penguin #6873, το οποίο πωλήθηκε για 400 ETH (περίπου 650.000 $) στις 22 Αυγούστου. Αυτές οι εξελίξεις τροφοδότησαν ανοδικό αίσθημα για το έργο. Ενώ τα χαριτωμένα άβαταρ έχουν κρυώσει από τις τοπικές ανόδους τους, ένας πιγκουίνος κατώτατης τιμής θα εξακολουθεί να επιστρέφει στους αγοραστές πάνω από 5.000 $ σε τρέχουσες τιμές.

4) Οι όγκοι συναλλαγών της ENS παραμένουν υψηλοί

Το Crypto Briefing κάλυψε την έκρηξη στις συναλλαγές της υπηρεσίας ονομάτων Ethereum (ENS) τον Απρίλιο, όταν πρωταθλήματα NFT degens εικασίες για τριψήφια και τετραψήφια ονόματα τομέα ENS, προκαλώντας άγριες αυξήσεις τιμών. Παρόλο που η αγορά δεν έχει καταγράψει άλλες ημέρες συναλλαγών ENS με ρεκόρ, το ενδιαφέρον για τους τομείς ETH συνέχισε να αυξάνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία του Scarce.Guide, οι δευτερεύουσες πωλήσεις τομέα ENS υπερβαίνουν πλέον τακτικά τις 1.000 καθημερινά. Τα δεδομένα Dune που συγκεντρώθηκαν από τον προγραμματιστή της ENS Makoto Inoue δείχνουν ότι οι εγγραφές και οι ανανεώσεις αυξάνονται σταθερά, με μέσο όρο πάνω από 10.000 καθημερινές εγγραφές την περασμένη εβδομάδα.

Όπου πηγαίνουν οι όγκοι συναλλαγών και εγγραφών, ακολούθησαν οι τιμές. Οι τετραψήφιοι τομείς ENS, γνωστοί στην καθομιλουμένη ως “10k Club”, έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε όρους ETH από τον Απρίλιο. Οι φθηνότεροι τετραψήφιοι τομείς επιστρέφουν προς το παρόν στους αγοραστές περίπου 1,43 ETH (2.259 $), ενώ οι πιο αποκλειστικοί τριψήφιοι τομείς βρίσκονται τώρα σε έναν εντυπωσιακό όροφο 31 ETH. Οι πωλήσεις σπάνιων τομέων υψηλού προφίλ προκαλούν επίσης συχνά θόρυβο στο Twitter. Τον περασμένο μήνα, το opensea.eth πωλήθηκε για σχεδόν 100 ETH και το suilend.eth για 75 ETH.

Είτε κάθεστε στο δικό σας σωρό σπάνιων τομέων ENS είτε παρακολουθείτε από το περιθώριο με δυσπιστία, είναι αναμφισβήτητο ότι τα ονόματα .eth εξακολουθούν να προσελκύουν πολλή προσοχή.

3) Το Meta επεκτείνει τα NFT στο Facebook

Παρά την προβληματική αγορά κρυπτονομισμάτων και τις αρνητικές επιπτώσεις της στα μη ανταλλάξιμα, το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για την υιοθέτηση του NFT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Web2. Τον Ιανουάριο, οι εξαγωνικές φωτογραφίες προφίλ NFT του Twitter εγκρίθηκαν ευρέως, παρά το γεγονός ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρεώνει μηνιαία χρέωση για τη λειτουργία.

Για να μην μακρηγορούμε, η Meta έκτοτε κυκλοφόρησε τις δικές της ενσωματώσεις NFT, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του Instagram σε 100 χώρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα και μετά από μια επέκταση του Facebook μόλις χθες. Αν και οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι σπάνιες, υποτίθεται ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν με το blockchain παρόμοια με την ενσωμάτωσή του στο Instagram, το οποίο υποστηρίζει επί του παρόντος Ethereum, Polygon και Flow NFT.

Από μόνη της, η χρήση των NFT σας ως φωτογραφιών προφίλ σε παλιούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά συντριπτική, αλλά δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία κινούνται εταιρείες όπως η Meta και το Twitter. Επιπλέον, το να επιτρέπονται τα NFT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια τεράστια ευκαιρία για να εκτεθεί ένα εντελώς νέο τμήμα του Διαδικτύου σε NFTs — και τελικά σε κρυπτονομίσματα.

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο να γιορτάσουμε το Meta να αγκαλιάζει αυτό που αποκαλεί «ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα», όταν τα νέα για τις ενσωματώσεις NFT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά οδηγούν σε διαδικτυακούς όχλους που συσπειρώνονται εναντίον ολόκληρου του χώρου. Αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η κακή δημοσιότητα – και αν η υιοθεσία συνεχίσει να αυξάνεται, ακόμη και οι σκεπτικιστές μπορεί σύντομα να αλλάξουν τον ρυθμό τους.

2) Ο Eminem και ο Snoop Dogg παίζουν ως Bored Apes στα VMA

Δύο από τους μεγαλύτερους σταρ της ραπ στον κόσμο, ο Eminem και ο Snoop Dogg, έχουν κάνει πολλά για να αυξήσουν την έκθεση στο mainstream NFT τους τελευταίους μήνες, πιο πρόσφατα χρησιμοποίησαν την ερμηνεία τους στα MTV Video Music Awards της περασμένης Κυριακής για να δείξουν την υποστήριξή τους στην τεχνολογία.

Ένα άλλο γεγονός που εξέθεσε ένα μαζικό κοινό στα NFTs ήταν η ερμηνεία των MTV Video Music Awards της Κυριακής από τους σούπερ σταρ της ραπ Eminem και Snoop Dogg. Αν παρακολουθείτε το δίδυμο φέτος, πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει ότι έχουν γίνει αρκετά ένθερμοι υποστηρικτές μιας συγκεκριμένης συλλογής NFT: Bored Ape Yacht Club.

Ο Snoop, ένας μακροχρόνιος λάτρης του NFT, αγόρασε το Ape #6723 τον Δεκέμβριο του 2021 και τώρα το κρατά σε ένα portfolio με το όνομα DEATHROWNFT μαζί με blue chip NFT από συλλογές όπως οι CloneX, FLUF World και World of Women. Μετά την αγορά του Snoop, ο Eminem ακολούθησε το παράδειγμά του, αγοράζοντας τον Ape #9055 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Για την ερμηνεία τους στο VMA, ο Snoop και ο Eminem ερμήνευσαν την πρόσφατη κυκλοφορία τους “From The D 2 The LBC” με υποστήριξη από τα πλήρως κινούμενα είδωλά τους Bored Ape. Η Yuga Labs, η εταιρεία πίσω από τα Bored Ape Yacht Club NFTs, συνεργάστηκε με το δίδυμο για να παρέχει κινούμενα σχέδια που μοιάζουν εντυπωσιακά με τα πρώιμα teasers του παιχνιδιού από το επερχόμενο Otherside Metaverse της εταιρείας.

Η αντίδραση στην ερμηνεία του Bored Ape των ράπερ ήταν αναμφισβήτητα ανάμεικτη. Η συναίνεση μεταξύ των ιθαγενών κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι ότι η απόδοση ήταν αξιοθρήνητη και κακώς κινούμενη. Στο r/Eminem subreddit, η κριτική συνεχίστηκε. «Αυτά τα σκατά NFT, που κάνει, είναι τρελά», είπε ένας χρήστης που δημοσιεύει με το όνομα GilbertGrape13. Ωστόσο, άλλοι, όπως ο γενικός σύμβουλος των Delphi Labs, Gabriel Shapiro, είχαν πιο θετικά πράγματα να πουν. «Εντάξει, αυτό μπορεί να εκπλήσσει από μια μόνιμη bear της BAYC, αλλά το πράγμα του Eminem Snoop Dogg φαινόταν κάπως ωραίο;» είπε σε tweet της Δευτέρας.

Ανεξάρτητα από την υποδοχή της παράστασης ή την αντίληψη του κοινού για τα Bored Ape NFTs, το γεγονός ότι συνέβη δημιουργεί ένα ενδιαφέρον προηγούμενο. Ίσως θα δούμε περισσότερα NFT να κάνουν τον δρόμο τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο μέλλον, τα οποία θα μπορούσαν να εκφοβιστούν για υιοθεσία.

1) Το DigiDaigaku ξεκινά ως δωρεάν νομισματοκοπείο, φτάνει στα 17 ETH επίπεδο

Η τελευταία ενημέρωση στη λίστα μας είναι επίσης αναμφισβήτητα η πιο απροσδόκητη. Μετά από μήνες πτώσης των τιμών, άχρηστα νομισματοκοπεία και συλλογές ανέκδοτων σχετικά με την αγορά NFT bear, ένα έργο φαινομενικά αμφισβήτησε τις πιθανότητες και αναδημιουργούσε μια φρενίτιδα αγορών που δεν είχε δει στην αγορά NFT εδώ και μήνες.

Το DigiDaigaku, ένα δωρεάν έργο νομισματοκοπείων που πολλοί λάτρεις του σκληροπυρηνικού NFT παρέβλεψαν όταν κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου, εκτινάχθηκε σε κατώτατη τιμή 17 ETH τη Δευτέρα, φαινομενικά από το πουθενά. Το ενδιαφέρον για τα avatars των anime girls turbocharged αφού οι NFT degens ανακάλυψαν ότι η Limit Break, η εταιρεία πίσω από την DigiDaigaku, είχε συγκεντρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για το έργο πέρυσι από ένα all-star cast υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένων των Paradigm, FTX, Coinbase Ventures και Mino Games .

Το DigiDaigaku αναμένεται να είναι το πρώτο παιχνίδι που θα πρωτοπορήσει στο μοντέλο παιχνιδιού του Limit Break, αλλά δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί περαιτέρω λεπτομέρειες (προφανώς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Gabriel Leydon θέλει να κρατήσει τα πράγματα κρυφά προς το παρόν). Φυσικά, οι κερδοσκόποι είχαν μια μέρα που ανέβασαν την τιμή, ενώ οι λεπτομέρειες γύρω από το έργο παραμένουν άγνωστες. Όσοι χρησιμοποίησαν νωρίς τις δυνατότητες του DigiDaigaku μπόρεσαν να φορτώσουν στα NFTs για περίπου 0,5 ETH, επιστρέφοντάς τους ένα κέρδος έως και 3.330% αν κατάφερναν να πουλήσουν την κορυφή.

Ένα σχετικά άγνωστο gaming project όπως το DigiDaigaku που εισέρχεται στην αγορά και ξεπερνά άλλους βασικούς άξονες του NFT όπως το CloneX, το Doodles και το Pudgy Penguins δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ζωή στην άκρως κερδοσκοπική αγορά. Οι NFT μπορεί να ήταν αδρανείς τους τελευταίους μήνες, αλλά για όποιον παρακολουθεί αρκετά προσεκτικά, είναι προφανές ότι ο χώρος απέχει πολύ από το να πεθάνει.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Timothy Craig

Article: https://cryptobriefing.com/five-bullish-signs-prove-nfts-arent-dead/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)