3 λόγοι για τους οποίους τα tokens hardfork Ethereum POW δεν θα κερδίσουν την έλξη

Η έλλειψη υποστήριξης Oracle, τα DApps που υποστηρίζουν την πλειοψηφία της συγχώνευσης και το γεγονός ότι το Ethereum Classic έχει ελάχιστη δραστηριότητα προγραμματιστών υποδηλώνει ότι τα POW hardforks θα χαλάσουν.

Το Ether (ETH) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε κεφαλαιοποίηση αγοράς και ο απόλυτος ηγέτης στις αποκεντρωμένες εφαρμογές κατά καταθέσεις. Έχοντας γίνει θύμα της επιτυχίας του, το δίκτυο γνώρισε μια αύξηση των τελών τον Νοέμβριο του 2021, όταν το μέσο κόστος συναλλαγής ξεπέρασε τα 50 $.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η Συγχώνευση είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εφαρμογή μιας πλήρως λειτουργικής λύσης κλιμάκωσης. Η επιβεβαίωση μιας συναίνεσης μετάβασης σε μια απόδειξη στοιχήματος (PoS) ήταν ο κύριος μοχλός για το ράλι προς τα $2.000 στις 15 Αυγούστου.

Οι επενδυτές ήταν εν μέρει ενθουσιασμένοι με το μειωμένο χρονοδιάγραμμα εκδόσεων και πιθανώς τη μετάβαση σε ένα αποπληθωριστικό σενάριο, αλλά υπάρχει επίσης η προσδοκία για επερχόμενες διακλαδώσεις. Ως αποτέλεσμα, τα hardforked κέρματα μπορεί να απονεμηθούν σε κατόχους Ether σε διαφορετικές αλυσίδες μπλοκ, παρόλο που δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα βρουν έλξη ή επαρκή ρευστότητα.

Από τη μία πλευρά, υπάρχει ο πειρασμός των δωρεάν χρημάτων και ακόμη και των μπόνους μη ανταλλάξιμων κουπονιών (NFT), καθώς η forked chain θα ξεκινήσει με την ίδια κατάσταση του αρχικού δικτύου Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε διεύθυνση θα έχει το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο όσον αφορά τα μάρκες και ιστορικό συναλλαγών.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης ένα αίσθημα απογοήτευσης μετά την αγωνιώδη διόρθωση 29% του Ether που έλαβε χώρα αφού η αντίσταση των $2.000 αποδείχθηκε μεγαλύτερη πρόκληση από το αναμενόμενο. Είναι πιθανό, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποίησαν ότι η πρακτική χρησιμότητα των forks θα ήταν πολύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη, η πληθωρική προσδοκία για δωρεάν χρήματα να διασκορπιστεί και η πραγματικότητα να εμφανιστεί.

Το ETHPoW, προς το παρόν, είναι μια πιθανή νέα αλυσίδα που υποστηρίζεται από miners proof-of-work (PoW). Ορισμένα χρηματιστήρια έχουν ξεκινήσει τις συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το εγγενές περιουσιακό στοιχείο της fork chain, ETHW. Οι αγορές φαίνεται να έχουν εκφράσει τη γνώμη τους, καθώς το συμβόλαιο διαπραγματεύεται τώρα κάτω από τα $55 σε Poloniex και Gate.io.

Δεν υπάρχει υποστήριξη και υποστήριξη μαντείου για διχαλωτά stablecoins

Τα δύο κορυφαία stablecoins, δηλαδή το USD Coin (USDC) και το Tether (USDT), επιβεβαίωσαν επίσημα τις προθέσεις τους να υποστηρίξουν αποκλειστικά την αλυσίδα Merge που υποστηρίζεται από το Ethereum Foundation. Η Cointelegraph ανέφερε προηγουμένως ότι δεδομένου ότι κυριαρχούν δύο σταθερά νομίσματα, η υποστήριξη των εκδοτών «θα πρέπει να οδηγήσει σε ομαλή μετάβαση για το Ethereum».

Εν τω μεταξύ, η βασική ομάδα πίσω από το EthereumPoW (ETHW) είπε ότι θα παγώσει προσωρινά τα tokens σε ορισμένες δεξαμενές ρευστότητας εφαρμογών DeFi για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών μετά το hard fork.

Η ιδέα της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους δεν πήγε καλά με πολλούς. Ορισμένοι χρήστες αποκάλεσαν τον λογαριασμό Twitter πίσω από το EthereumPoW απάτη επειδή η κοινότητα δεν ψήφισε καμία τέτοια αλλαγή.

Τα DApps υπερβαίνουν την απλή διευκόλυνση των συναλλαγών, επειδή καθώς αλληλεπιδρούν με εξωτερικά δεδομένα ζητούν υπολογιστές εκτός αλυσίδας και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η τεχνολογία μαντείας του blockchain.

Το Chainlink ενισχύει τα έξυπνα συμβόλαια συνδέοντάς τα με δεδομένα, γεγονότα και συναλλαγές πραγματικού κόσμου. Σε μια επίσημη ανακοίνωση στις 8 Αυγούστου, το πρωτόκολλο αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν στο blockchain Ethereum PoS που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ethereum.

Τα κορυφαία DApps θα δώσουν κίνητρα στους χρήστες να εγκαταλείψουν τα forked tokens

Στις 16 Αυγούστου, οι κάτοχοι Aave (AAVE) κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για να «δεσμευτούν» στη συναίνεση PoS του Ethereum, δίνοντας την εξουσία σε μια αρχή να τερματίσει οποιαδήποτε ανάπτυξη Aave σε οποιαδήποτε εναλλακτική Ethereum fork.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως εφαρμογή Ethereum, το Aave έχει γίνει interchain με τα χρόνια και επί του παρόντος διαθέτει τις επίσημες εκδόσεις του σε Avalanche, Arbitrum, Optimism, Polygon, Fantom και Harmony.

Οι επενδυτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τα DApps και τα stablecoins δεν θα υποστηρίζουν forked αλυσίδες , πράγμα που σημαίνει ότι οι «δωρεάν» μάρκες και τα NFT είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν αποδεκτά σε αγορές και κορυφαίες εφαρμογές DeFi. Ανεξάρτητα από την τιμή του διακριτικού ETHPoW, η χρησιμότητα του δικτύου PoS που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ethereum υπερβαίνει κατά πολύ τη χρησιμότητα των ανταγωνιστικών αλυσίδων.

Το Ethereum Classic δεν κέρδισε ποτέ την έλξη

Το Ethereum Classic (ETC) είναι ένα προϋπάρχον παράδειγμα που υποστηρίζει τη θέση ότι μια ανταγωνιστική αλυσίδα δεν θα υπονομεύσει την τιμή του Ether (ETH). Το αρχικό hard fork ακολούθησε μια συναινετική αλλαγή του 2016 και είχε στόχο να αντιστρέψει μια εκμετάλλευση 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα DApps σε αυτήν την ανταγωνιστική αλυσίδα απόδειξης εργασίας (PoW) δεν κέρδισαν ποτέ την έλξη παρά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα τρέχοντα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι έμποροι Ether θα πρέπει να αγνοήσουν τα επερχόμενα forks και να επικεντρωθούν στον οδικό χάρτη προς την επεκτασιμότητα και στο εάν το δίκτυο διατηρεί ή όχι τη θέση του ως ηγέτης με βάση τη συνολική τιμή κλειδωμένη.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/3-reasons-why-ethereum-pow-hardfork-tokens-won-t-gain-traction

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)