Το Bitcoin διαγράφει τα τελευταία κέρδη με την τιμή του BTC να είναι κάτω από τα 20.000 $ καθώς αυξάνεται το δολάριο

Το Bitcoin (BTC) υποχώρησε ξανά κάτω από τα 20.000 δολάρια μετά το άνοιγμα της Wall Street στις 30 Αυγούστου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κάτοχοι πωλούν με απώλειες.

Τα πτωτικά του Ιουνίου φαίνονται όλο και πιο ελκυστικά

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView κατέγραψαν την πιο πρόσφατη κατάδυση κάτω από την ανοδική αιχμή της αγοράς του 2017 για το BTC/USD, με τις μετοχές των Ηνωμένων Πολιτειών να πέφτουν σταδιακά.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite Index έχασαν 1,1% και 1,25% την πρώτη ώρα, αντίστοιχα, ενώ το BTC/USD έχασε 2,5% κατά τη διάρκεια ενός single candle.

Οι τελευταίες κινήσεις δεν αποτέλεσαν έκπληξη για τους επενδυτές που ήταν ήδη επιφυλακτικοί για μια βαθύτερη διόρθωση για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Προηγουμένως, πολλοί είχαν ζητήσει μια ανατροπή προς τα μακροοικονομικά χαμηλά που παρατηρήθηκαν τον Ιούνιο.

Για τον δημοφιλή έμπορο Crypto Ed, τόσο το Bitcoin όσο και το Ether (ETH) προσέφεραν καλές ευκαιρίες για μια επερχόμενη σύντομη συναλλαγή. Στην περίπτωση του Bitcoin, ο στόχος ήταν 18.000 $ εάν η περιοχή των περίπου 19.800 $ αποτύγχανε να διατηρηθεί.

Ο συνάδελφος δημοφιλής λογαριασμός Il Capo της Crypto έχει κολλήσει από μια πρόγνωση για σημαντική υποστήριξη στα 19.000 $, με τα 16.000 $ να γίνονται στη συνέχεια στόχος εάν επικρατήσει αδυναμία.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι η εξασθένηση των θέσεων ζήτησης σε πλατφόρμες παραγώγων είχε ανοίξει τη δυνατότητα για μια νέα ανάκαμψη.

«Αισθάνομαι ότι το Bitcoin έχει ημερομηνία με το κόκκινο εύρος παρακάτω, μεταξύ 17,8 και 18,9 χιλιάδων $. Είναι εγγυημένο; Απολύτως όχι, αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα προσέχω», δήλωσε ο Caleb Franzen, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Cubic Analytics, την προηγούμενη μέρα μαζί με διάφορα διαγράμματα.

Πολύ απλά, κάθε ανάλυση είχε ως αποτέλεσμα η τιμή να επανεξετάζει την πτώση της προηγούμενης πώλησης. Αυτά τα “φιτίλια συνθηκολόγησης” έγιναν ο καλός στόχος τιμής όταν η γραμμή τάσης υποστήριξης απέτυχε, οδηγώντας τελικά σε ένα νέο “φυτίλι συνθηκολόγησης”. Οι bulls θέλουν αυτό το μοτίβο να τελειώσει».

Οι εβδομαδιαίες πτώσεις επανήλθαν στα 19.500 $ για το BTC/USD, τα οποία ήρθαν αργά για δοκιμή καθώς το ζεύγος έπεσε κάτω από τα 19.800 $ τη στιγμή της σύνταξης.

Το δολάριο κινείται ψηλά

Επιστρέφοντας στο δολάριο καθώς τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου υποχώρησαν, ο αναλυτής JACKIS ήλπιζε ότι ένα άγγιγμα στη κορυφή θα βρισκόταν σύντομα, αφού εμφανίστηκαν ξανά τα ύψη εικοσαετίας αυτή την εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ. ωστόσο, ο δείκτης δολαρίου (DXY) σημείωσε άνοδο την ημέρα, φτάνοντας τον πάνω από το 109 και εντός 0,5 από τα επίπεδα της προηγούμενης μέρας.

Σε περίπτωση που συμβεί μια στροφή σε μικρότερα χρονικά πλαίσια, προέβλεψε, το Bitcoin θα μπορούσε να κερδίσει τη δυναμική για να σπάσει τα 22.500 $.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-erases-latest-gains-with-btc-price-back-below-20k-as-dollar-spikes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)