ΝΕΑ: ΤΟ ΙΡAN ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟ BITCOIN, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

  • Το Ιράν έχει εγκρίνει νομοθεσία για τη θέσπιση νομικού πλαισίου για το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
  • Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πληρωμή για εισαγωγές στη χώρα από την κυβέρνηση και τις τοπικές επιχειρήσεις.
  • Ο νόμος αφορά επίσης την παροχή καυσίμου και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την εξόρυξη bitcoin.

Το Ιράν ενέκρινε νόμο που επιτρέπει τη χρήση πληρωμών Bitcoin και κρυπτονομισμάτων για εισαγωγές μέσω ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου, σύμφωνα με μια αναφορά του τοπικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tasnim.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Ιρανός υπουργός Βιομηχανίας, Ορυχείου και Εμπορίου Reza Fatemi Amin αποκάλυψε ότι ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος ορίζει κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα, αντιμετωπίζει τις ανησυχίες προμήθειας για το κόστος καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας για εξόρυξη και παρέχει εξουσιοδότηση στη διοίκηση να χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα.

Ο υπουργός Fatemi Amin φέρεται να επανέλαβε ότι η εξουσιοδότηση ήταν μια συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Βιομηχανίας και της Κεντρικής Τράπεζας –– υποδηλώνοντας αναμφισβήτητα μια πολυτμηματική συναίνεση σχετικά με τη βιωσιμότητα του bitcoin ως μέσου διεθνών πληρωμών.

Επιπλέον, ο Fatemi Amin σημείωσε επίσης ότι οι τοπικές επιχειρήσεις θα μπορούν να εισάγουν οχήματα χρησιμοποιώντας bitcoin, αντί για το δολάριο ή το ευρώ. Το Tasnim τόνισε ότι η κίνηση έρχεται μετά από μια ανακοίνωση στις 9 Αυγούστου από τον επικεφαλής του Οργανισμού Προώθησης Εμπορίου του Ιράν (TPO) λέγοντας ότι η χώρα κατέγραψε την πρώτη της παραγγελία εισαγωγής που υποβλήθηκε σε επεξεργασία με κρυπτονομίσματα. Η αξία της παραγγελίας φέρεται να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Από τον Μάιο του περασμένου έτους, το Ιράν απαγόρευσε προηγουμένως την εξόρυξη bitcoin επικαλούμενο ανησυχίες για το ηλεκτρικό δίκτυο. Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα του Ιράν απαγόρευσε επίσης τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που εξορύσσονταν εκτός της χώρας τον ίδιο μήνα. Η απαγόρευση εξόρυξης άρθηκε αργότερα τον Οκτώβριο για να επιβληθεί εκ νέου μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, επικαλούμενη για άλλη μια φορά ανησυχίες για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως εκ τούτου, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι το Ιράν κάνει αυτό το βήμα προς μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για να λάβει μια σταθερή και πιο μακροχρόνια στάση σχετικά με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://bitcoinmagazine.com/legal/iran-greenlights-bitcoin-crypto-payments-for-imports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)