Οι επενδυτές «παράλογα αγνοούν» τους κινδύνους συναλλαγών κρυπτονομισμάτων: Χρηματοοικονομική Ρυθμιστική Αρχή της Σιγκαπούρης

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), η κεντρική τράπεζα και ο χρηματοοικονομικός επόπτης της χώρας, εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης επιπλέον προστασίας για τους χρήστες crypto, καθιστώντας πιο δύσκολη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η MAS θα αρχίσει να διερευνά τρόπους για να προσθέσει τριβές στη λιανική πρόσβαση μέσω δοκιμών καταλληλότητας πελατών, να περιορίσει την πρόσβαση σε πιστωτικές διευκολύνσεις και πιστωτικές διευκολύνσεις για να μειώσει τις επιπόλαιες επενδύσεις, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Ravi Menon.

Ο Menon δήλωσε στο Σεμινάριο Green Shoots τη Δευτέρα ότι παρά τα «πρώιμα αποφασιστικά βήματα για τον μετριασμό της ζημίας των καταναλωτών», πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να «μοιάζουν να αγνοούν παράλογα τους κινδύνους της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων». Ωστόσο, μια οριστική απαγόρευση “δεν είναι πιθανό να λειτουργήσει”, είπε ο Menon, καθώς η βιομηχανία είναι χωρίς σύνορα και οι Σιγκαπούροι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά “μόνο με ένα κινητό τηλέφωνο”.

Αν και ο οργανισμός συνεχίζει να προωθεί τη «Σιγκαπούρη ως κόμβο fintech», αυτές οι φιλοδοξίες δεν πρέπει να καταπατήσουν την προστασία των καταναλωτών. «Η καινοτομία και η ρύθμιση δεν είναι ανίκανα να συνυπάρξουν», πρόσθεσε.

Η MAS θα επιδιώξει επίσης τη συμμετοχή διεθνών κανονιστικών αναθεωρήσεων, θα συνδημιουργήσει διάφορα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά στους επενδυτές και θα παροτρύνει τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί πριν επενδύσουν.

Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα άρχισε αρχικά να εξετάζει την ιδέα του περιορισμού της συμμετοχής των επενδυτών, με τον πρόεδρο της MAS, Tharman Shanmuharatnam, να προβλέπει επίσης τους παραπάνω κανονισμούς.

«Από το 2017, η MAS προειδοποιεί με συνέπεια ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κατάλληλες επενδύσεις για το λιανικό κοινό […] Τα πρόσφατα γεγονότα απέδειξαν έντονα τους κινδύνους», δήλωσε ο Shanmuharatnam.

Η Σιγκαπούρη τσακώνεται με τα κρυπτονομίσματα

Αυτό απέχει πολύ από την πρώτη συνάντηση της πόλης-κράτους με τα κρυπτονομίσματα.

Τον Ιανουάριο, η οικονομική αρχή ακολούθησε τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων, δηλώνοντας ότι οι εταιρείες «δεν πρέπει να απεικονίζουν τη διαπραγμάτευση των DPT [ψηφιακά διακριτικά πληρωμής] με τρόπο που ευτελίζει τους υψηλούς κινδύνους των συναλλαγών».

Η MAS υπήρξε επίσης βασικός παράγοντας στην έρευνα για την Three Arrows Capital (3AC), μια εταιρεία κρυπτονομισματικών αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που πρόσφατα κήρυξε πτώχευση, κατηγορώντας την εταιρεία ότι «παρείχε ψευδείς πληροφορίες» τον Ιούνιο. Η 3AC δέχθηκε επίσης επίπληξη επειδή δεν ειδοποίησε την υπηρεσία για την αλλαγή των «διευθυντών και των μετοχών των διευθυντών της».

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Emily Tonelli

Article: https://decrypt.co/108459/investors-irrationally-oblivious-crypto-trading-risks-singapores-financial-watchdog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)