Μπορούν τα παιχνίδια Blockchain να κερδίσουν τους παραδοσιακούς παίκτες;

Τα παιχνίδια Web 2.0 ή τα παραδοσιακά παιχνίδια είναι από καιρό η μόνη μορφή ψυχαγωγίας στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Δημοφιλή με την ανάπτυξη των υπολογιστών τη δεκαετία του ’80 και το Διαδίκτυο στις αρχές του αιώνα, τα παραδοσιακά βιντεοπαιχνίδια που διατίθενται μέσω υπολογιστών, κονσολών, κινητών τηλεφώνων και άλλων χώρων έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Γρήγορα στη δεκαετία του 2010, το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα άρχισαν να κάνουν κύματα στον οικονομικό κόσμο και αμέσως μετά η τεχνολογία blockchain βρήκε το δρόμο της στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια που είναι ενσωματωμένα στην τεχνολογία blockchain έχουν κερδίσει γρήγορα την προσοχή του ευρύτερου κοινού εκτός της κοινότητας τυχερών παιχνιδιών μέσω της ικανότητάς τους να βελτιώνουν την οικονομική του θέση μέσω του οικοσυστήματος Play and Earn (P&E). Ωστόσο, η ανταπόκριση από την παραδοσιακή κοινότητα τυχερών παιχνιδιών είναι ανάμεικτη.

Μια ματιά στους αριθμούς

Η απόδειξη είναι στους αριθμούς. Ο τομέας τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ αποτιμάται επί του παρόντος σε 95,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα παιχνίδια blockchain προβλέπεται να αποφέρουν έσοδα άνω των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025.

Τι ξεχωρίζει όμως τα παιχνίδια blockchain και τα παραδοσιακά παιχνίδια; Πρώτον, τα παιχνίδια blockchain έχουν περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού που έχουν χρηματική αξία και περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού, τα οποία είναι παγιδευμένα μέσα στο παιχνίδι. Δεύτερον, τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στους παίκτες, σε αντίθεση με την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών που δίνει στους χρήστες μια αίσθηση ιδιοκτησίας. Οι χρήστες μπορούν ελεύθερα και απρόσκοπτα να αγοράζουν, να εμπορεύονται και να στοιχηματίζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων είναι ίσως αυτό που ξεχωρίζει τα παιχνίδια blockchain από τα παραδοσιακά mainstream παιχνίδια.

Παγίδες του blockchain gaming

Τα παιχνίδια blockchain έχουν αντιμετωπιστεί με κάποιο βαθμό σκεπτικισμού στο παρελθόν και δεν είναι χωρίς καλό λόγο. Πολλά παιχνίδια P2E υποφέρουν από τους παίκτες που εξαργυρώνουν συνεχώς και αφαιρούν αξία από το παιχνίδι, χωρίς να συνεισφέρουν στο οικοσύστημα. Άλλοι επικρίνουν το υψηλό εμπόδιο για την είσοδο σε ορισμένα παιχνίδια P2E, τα οποία απαιτούν εκατοντάδες δολάρια επενδύσεων μόνο για να παίξετε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Wemade, οι πρωτοπόροι προγραμματιστές τυχερών παιχνιδιών blockchain της Νότιας Κορέας είναι υπέρμαχοι της συμπερίληψης τόσο της λειτουργικότητας όσο και της διασκέδασης για μια ολιστική εμπειρία παιχνιδιού.

Τα καλοφτιαγμένα παιχνίδια που παρέχουν εμπειρία gaming υψηλής ποιότητας με τη δυνατότητα σύνδεσης της οικονομίας του παιχνιδιού με την πραγματική οικονομία μπορούν να σπάσουν το στίγμα γύρω από τα παιχνίδια blockchain και να προσελκύσουν παραδοσιακούς παίκτες που προηγουμένως ήταν σε άμυνα σχετικά με τα μοντέλα οικονομίας Play & Earn.

Το παιχνίδι blockchain με τις μεγαλύτερες εισπράξεις

Το MIR4 Global είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια blockchain με εκατομμύρια χρήστες να παίζουν κάθε μήνα. Αν και κυκλοφόρησε μόλις πριν από ένα χρόνο, έχει καταγράψει πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες και 160 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εντός του παιχνιδιού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό το Play & Earn MMORPG χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να παρέχει στους παίκτες περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα να κερδίζουν μάρκες εντός παιχνιδιού και να τα χρησιμοποιούν σε άλλα παιχνίδια στην πλατφόρμα Wemix, να δημιουργούν και να ανταλλάσσουν NFT, προγράμματα πονταρίσματος και πολλά άλλα! Το παιχνίδι μπορεί να υπερηφανεύεται για μια υπόθεση ανοιχτού κόσμου που εκμεταλλεύεται ένα μακροχρόνιο φάντασμα της σειράς Legend of Mir για περισσότερα από 20 χρόνια, άψογα γραφικά και σχέδια μάχης.

Το παιχνίδι παρέχει στους χρήστες παρόμοια εμπειρία με το παραδοσιακό gaming, ενώ εξακολουθεί να είναι καινοτόμο με τις δυνατότητες blockchain που προσφέρει. Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές συγχωνεύσεις συμβατικών βιντεοπαιχνιδιών με τον κόσμο του blockchain.

Τα παιχνίδια Blockchain έχουν διαταράξει τόσο τον παραδοσιακό χώρο τυχερών παιχνιδιών όσο και τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μετέτρεψε τον ρόλο του gaming από έναν τρόπο να περνάει ο χρόνος, στην παροχή μιας νόμιμης πηγής εισοδήματος και στην παροχή του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων εντός του παιχνιδιού στους χρήστες. Καθώς οι παίκτες του κλάδου αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της πραγματικής χρήσης και της συνολικής ποιότητας των παιχνιδιών, η βιομηχανία είναι πολύ πιθανό να γνωρίσει υγιή ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Bitcoinist

Article: https://bitcoinist.com/can-blockchain-games-win-over-traditional-players/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)