Το Bitcoin απέτυχε να ξεπεράσει τα 25.000 $ αφού έδωσε στους bulls μια ψεύτικη ελπίδα – Να γιατί ήταν όλα ένα οφθαλμαπάτη

Το Bitcoin (BTC) έφτασε στο ύψος 30 ημερών των 24.974 δολαρίων μετά από εβδομάδες που αιωρούνταν στην ύφεση καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για ένα ράλι.
Όλα τα σημάδια ενθουσιασμού έχουν σιγά-σιγά ξεθωριάσει, με τις τιμές να κυμαίνονται λίγο κάτω από τα 20.000 δολάρια.
Οι ενέργειες των whales, των shrimps και των miners έπαιξαν ρόλο στο λανθασμένο ξεκίνημα που αντιμετώπισε το BTC.
Οι ελπίδες των οπαδών του Bitcoin για ένα εκτεταμένο ράλι διαψεύστηκαν αφού η ανοδική δυναμική του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου εκτινάχθηκε και σταμάτησε.

Ξεκινώντας τον Μάιο, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν λόγω της αποσύνδεσης του TerraUSD (UST) και της αποτυχίας μεγάλων οντοτήτων στον χώρο. Το Bitcoin έφερε το κύριο βάρος της πτώσης καθώς έπεσε από το ύψος των 30 χιλιάδων δολαρίων στα πτωτικά των 17 χιλιάδων δολαρίων.

Μετά από τρεις μήνες πτώσης των τιμών, ένα φως εμφανίστηκε στο τέλος του τούνελ. Το Bitcoin πραγματοποίησε κάτι που φαινόταν να είναι μια αναζωπύρωση με τις τιμές να σκαρφαλώνουν στα 24.000 δολάρια, αλλά η πορεία δεν επρόκειτο να διαρκέσει. Μια βαθιά κατάδυση από την Glassnode Research εντόπισε αρκετούς λόγους για την αποτυχία του περιουσιακού στοιχείου να φτάσει τα $25K.

Στην κορυφή της λίστας ήταν οι δραστηριότητες των συμμετεχόντων στην αγορά πριν από την άνοδο των τιμών και μετά. Οι Shrimps, οι διευθύνσεις με λιγότερο από 1 BTC και οι whales ήταν επιθετικοί συσσωρευτές περιουσιακών στοιχείων όταν οι τιμές έπεσαν κάτω από τα 20.000 $, αλλά καθώς οι τιμές άρχισαν να εκτινάσσονται στα ύψη, και οι δύο κατηγορίες «άδραξαν την ευκαιρία να διανείμουν τα νομίσματά τους». Η έκθεση σημείωσε ότι η τάση συσσώρευσης έπεσε ενώ η τιμή ανέβηκε, καθιστώντας την ανεπαρκή για τη διατήρηση του ράλι.

Η δραστηριότητα του δικτύου ήταν ένας άλλος δείκτης

Η Glassnode σημείωσε ότι η αρχή της προσφοράς και της ζήτησης έπαιξε σημαντικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Η έκθεση σημείωσε μια απότομη άνοδο στον αριθμό των νέων διευθύνσεων ως καταλύτη για την άνοδο, αλλά με σμίκρυνση, τα δεδομένα στην αλυσίδα δείχνουν ότι ο μηνιαίος μέσος όρος εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από τον ετήσιο μέσο όρο.

Μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες από τις δραστηριότητες των miners στο δίκτυο. Η bear market συνοδεύτηκε από μείωση των εσόδων των miners που οδήγησε σε εκτεταμένη κερδοσκοπία του κλάδου. Η μέτρηση της συμφόρησης δικτύου και της ζήτησης για συμπερίληψη στο επόμενο μπλοκ δείχνει ένα «χαμηλό αλλά αισθητά αυξανόμενο επίπεδο ζήτησης» που δεν ήταν αρκετό για να υποστηρίξει την αύξηση.

«Η τρέχουσα δομή της αγοράς είναι βεβαίως συγκρίσιμη με τη bear market στα τέλη του 2018, ωστόσο, δεν έχει ακόμη τη μακροοικονομική αντιστροφή της κερδοφορίας και της εισροής ζήτησης που απαιτείται για μια βιώσιμη ανοδική τάση», αναφέρει η ανάλυση της Glassnode.

Άλλοι βασικοί παράγοντες περιελάμβαναν τα κέρδη από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους, τη μείωση της εμπιστοσύνης από αυτό το υποσύνολο επενδυτών και τη μονόπλευρη εισροή και εκροή των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Η τρέχουσα κατάταξη του Bitcoin

Το BTC αιωρείται κάτω από το όριο των 20 χιλιάδων δολαρίων, πολύ μακριά από τα ύψη των σχεδόν 70 χιλιάδων δολαρίων που έφτασε στο τέλος του 2021. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει πέσει στα 381 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του στην αγορά έχει πέσει κάτω από το 40%.

Η Tesla απέρριψε ένα κομμάτι των διαθεσίμων BTC της για να έχει έναν υγιή ισολογισμό, ενώ οι αποθέσεις Bitcoin της MicroStrategy δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της πτώσης.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Aliyu Pokima

Article: https://zycrypto.com/bitcoin-failed-to-break-through-25000-after-giving-bulls-a-false-hope-heres-why-it-was-all-a-mirage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)