Κυρώσεις των ΗΠΑ που περιορίζουν τη χρήση λογισμικού απορρήτου, εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις για την απαγόρευση του Tornado Cash, ενός εργαλείου απορρήτου κρυπτονομισμάτων που αναμιγνύει κεφάλαια διαφορετικών χρηστών για να κρύψει την αρχική πηγή κρυπτονομισματικών κεφαλαίων. Η αρχή κατηγόρησε την εταιρεία μείξης ότι βοήθησε κακούς ηθοποιούς να ξεπλύνουν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από την έναρξή της το 2019.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει δημοσιότητα παγκοσμίως, έχει εγείρει επίσης ορισμένα ζητήματα, π.χ. ξέπλυμα χρήματος και κακοί ηθοποιοί που τα χρησιμοποιούν λόγω της ανώνυμης φύσης τους. Ομοίως, ο χώρος έχει ειδοποιήσει και εμπλέξει τις κυβερνητικές αρχές για την αποτροπή παράνομων μεταφορών χρημάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι νομικές δυνάμεις επιβάλλουν κυρώσεις σε εργαλεία απορρήτου που διαταράσσουν επίσης το απόρρητο άλλων χρηστών.

Αφού οι αρχές περιόρισαν την εταιρεία μίξης Tornado πριν από μερικές εβδομάδες, εμφανίστηκαν επικρίσεις από εταιρείες που προσανατολίζονται στο κρυπτονόμισμα, με τουλάχιστον έναν νομοθέτη να υποστηρίζει την εταιρεία μείξης. Ο νομοθέτης προέτρεψε ότι αυτά τα όρια μπορούν να βλάψουν το απόρρητο των Αμερικανών χρηστών, καθώς οι τοπικοί χρήστες χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία απορρήτου για την προστασία τους στο διαδίκτυο.

Οι υπηρεσίες μείξης κρυπτονομισμάτων διακινούν τα κεφάλαια κρυπτονομισμάτων ενός χρήστη από διάφορες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων και τη δεξαμενή περιουσιακών στοιχείων άλλων χρηστών για να αποκρύψουν τα στοιχεία της συναλλαγής και τους χρήστες που εμπλέκονται σε αυτήν.

Δεν ήταν η πρώτη εταιρεία ανάμειξης που κατηγορήθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, καθώς η αρχή έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στη βορειοκορεατική εταιρεία μίξης Blender.io τον Μάιο. Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν την εταιρεία να εμπλέκεται στη βοήθεια της βορειοκορεατικής ομάδας χάκερ Lazarus, η οποία σημάδεψε μια ληστεία 600 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο το δίκτυο Ronin Bridge τον Μάρτιο.

Οι κυρώσεις σε Tornado Cash διατάραξαν επίσης την εθνική ασφάλεια

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα εργαλεία ασφάλειας στο διαδίκτυο. Για πολλούς, το Tor και τα VPN είναι εργαλεία απορρήτου, αλλά η κοινότητα κρυπτονομίσματος έχει διαφορετικά εργαλεία που τελικά εκπληρώνουν την ίδια αποστολή: τη διασφάλιση του απορρήτου.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες του γραφείου Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το Tornado Cash άνοιξε έναν δρόμο για τους χάκερ να ξεπλύνουν κλεμμένα κεφάλαια άνω των 96 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τη δήλωση του αξιωματούχου, αυτά τα κεφάλαια ανήκαν στην ληστεία κρυπτονομίσματος Nomad του Αυγούστου και στην κλοπή blockchain της Harmony που συνέβη τον Ιούνιο.

Επικαλούμενη τις επιβληθείς κυρώσεις, μια μη κερδοσκοπική πλατφόρμα υπεράσπισης κρυπτονομισμάτων, το Coin Centre, υποστήριξε ότι οι νομικές δυνάμεις έχουν υπερβεί τη νομική τους εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο για παραβίαση των «συνταγματικών δικαιωμάτων στη δίκαιη διαδικασία και την ελευθερία του λόγου».

Ο βουλευτής Tom Emmer, ο οποίος έλαβε 50.000 δολάρια σε συνεισφορές από την Ένωση Blockchain φέτος, ζήτησε από την Υπουργό Οικονομικών Janet Yellen αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας ένα σημείωμα να εκδώσει μια αρχή για το Tornado Cash. Πρόσθεσε επίσης ότι οι κυρώσεις έχουν διαταράξει την εθνική ασφάλεια και έχουν επηρεάσει «το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή κάθε Αμερικανού πολίτη».

Ένα άλλο σημαντικό έργο κρυπτονομισμάτων, το Tether, εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του Tornado και αρνήθηκε να παγώσει τους λογαριασμούς του Tornado στο δίκτυό του, λέγοντας ότι σκοπεύει να τους διατηρήσει.

Από την άλλη πλευρά, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η υπηρεσία στοχεύει να διαταράξει μόνο την εγκληματική συμπεριφορά και θα χρησιμοποιήσει την αρχή κυρώσεων που έχει για να αποτρέψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα από παράνομες πράξεις όπως ξέπλυμα χρήματος και κλοπές στον κυβερνοχώρο.

Υποστηρικτικές δηλώσεις για το Tornado Cash εμφανίστηκαν αφού η ολλανδική αρχή συνέλαβε τον προγραμματιστή της εταιρείας τον Αύγουστο. Μετά από μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατηγορώντας τις ότι διευκολύνουν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Alyz

Article: https://bitcoinist.com/us-sanctions-limiting-privacy-software/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)