Είναι το Ethereum Classic [ETC] το επόμενο ασφαλές καταφύγιο για τους miners ETH;

Η πρόσφατη και τελική αναβάθμιση του Bellatrix προωθήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία της συγχώνευσης Ethereum [ETH]. Με τη συγχώνευση να θέτει τέλος στην κοινότητα mining ETH, οι miners αναζητούν άλλες εναλλακτικές λύσεις για να παραμείνουν στην επιχείρηση.

Το Ethereum Classic [ETC], το οποίο λειτουργεί σε έναν μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Work, γνώρισε μια ξαφνική έκρηξη στο συνολικό του hashrate. Το hashrate της ETC αυξήθηκε κατά περισσότερο από 50% σε μόλις ένα μήνα, υποδηλώνοντας μια εισροή νέων miners στο οικοσύστημα ενόψει της Συγχώνευσης.

Ενώ ορισμένοι ανθρακωρύχοι προτιμούν το υπάρχον alt, κάποιοι είναι υπέρ ενός hard fork για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής PoW στο Ethereum.

Δημοτικότητα του ETC

Όπως είναι προφανές από το διάγραμμα hashrate, η δημοτικότητα του ETC αυξάνεται συνεχώς στην κοινότητα mining. Επί του παρόντος, η ETC κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα των κορυφαίων PoW tokens στον κόσμο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Ωστόσο, εάν ληφθεί υπόψη ο όγκος συναλλαγών, η ETC καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη λίστα, αποδεικνύοντας την παγκόσμια δημοτικότητα του νομίσματος. Υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα αλλαγής σε αυτά τα στοιχεία μετά τη συγχώνευση, όταν περισσότεροι ανθρακωρύχοι εισέρχονται στην κοινότητα ETC.

Επιπλέον, ενώ το συνολικό hashrate αυξήθηκε, η τιμή του ETC ακολούθησε επίσης μια παρόμοια διαδρομή ξεπερνώντας σε απόδοση αρκετά κορυφαία κρυπτονομίσματα τον περασμένο μήνα. Από 14,17 $ στα μέσα Ιουλίου, η τιμή της ETC εκτοξεύτηκε στα ύψη και έφτασε στο υψηλότερο φετινό των 44,67 $ στις 13 Αυγούστου.

Η φθίνουσα κερδοφορία mining του Ethereum, λόγω της κατάρρευσης της αγοράς και της παγκόσμιας αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ανησυχητικά ζητήματα. Ωστόσο, αυτοί οι παράγοντες μαζί με τις αυξανόμενες τιμές της ETC παρείχαν κάποια ανακούφιση στους miners.

Πού πάμε από εδώ και πέρα;

Ενώ η κοινότητα του ETC έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες, αρκετοί miners διστάζουν να ενταχθούν στο οικοσύστημα ETC, καθώς προτιμούν ένα hard fork μετά τη συγχώνευση για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής PoW για το ETH. Πρόσφατα, η κοινότητα του ETHW κυκλοφόρησε το πρώτο της δοκιμαστικό δίκτυο με το όνομα «Iceberg».

Με αυτή τη νέα εξέλιξη, το ETHW κάλεσε επίσης τους miners, τα ανταλλακτήρια και άλλους για υποστήριξη και συμμετοχή στην κοινότητά τους. Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την κατάσταση της κοινότητας του ETHW τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, η τεράστια αύξηση του hashrate, όταν συνδυάζεται με τη θετική δράση τιμών της ETC, δείχνει ότι το μέλλον της εξόρυξης ETC φαίνεται πιο λαμπρό σε σύγκριση με το ETHW.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι από τα μέσα Αυγούστου, η τιμή της ETC παρουσίασε μεγάλη μεταβλητότητα. Αυτό εγείρει ορισμένα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα του altcoin να διατηρήσει την τιμή του μακροπρόθεσμα. Τη στιγμή της γραφής, η ETC διαπραγματευόταν στα 33,77 $, σημειώνοντας αρνητική απόδοση 5,66% σε 24ωρη βάση.

Ενώ και οι δύο πλευρές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να επεκτείνουν το δίκτυό τους, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιο δρόμο ακολουθούν οι miners.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://ambcrypto.com/is-ethereum-classic-etc-the-next-safe-haven-for-eth-miners-heres-speculating/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)