Το όνομα χρήστη στο Telegram σας θα μπορούσε να αξίζει σύντομα μια μικρή περιουσία

Το Telegram μπορεί να αρχίσει να πουλά αποκλειστικά ονόματα χρηστών ως NFT.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους κρυπτονομισμάτων – και η κίνηση θα μπορούσε να ξεκλειδώσει μια νέα ροή εσόδων για την πλατφόρμα.

Γράφοντας στο επίσημο κανάλι του, ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, είπε ότι «πιασάρικες» λαβές για ονόματα χρηστών, ομάδες και κανάλια θα μπορούσαν να δημοπρατηθούν.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τα @storm και @royal — και όλα τα ονόματα χρήστη με τέσσερα γράμματα μπορεί επίσης να βγουν στο σφυρί.

Θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες του Telegram θα μπορούσαν να κάθονται σε ένα χρυσωρυχείο — και θα επωφεληθούν από μια πλατφόρμα όπου οι λογαριασμοί τους μπορούν να μεταφερθούν σε ενδιαφερόμενα μέρη «σε προστατευμένες συμφωνίες».

Τα ονόματα χρηστών αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημιουργία εσόδων στον κόσμο του Web3, με την Υπηρεσία Ονομάτων Ethereum να αντιμετωπίζει ακόρεστη ζήτηση για τους αναγνώσιμους από τον άνθρωπο τομείς της που διπλασιάζονται ως διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων.

Ο Durov είπε ότι η έμπνευσή του για αυτήν την ιδέα προέρχεται από το The Open Network – γνωστό ως TON για συντομία – με το οποίο συνεργαζόταν η Telegram.

Αυτή η πλατφόρμα πούλησε μια σειρά από αποκλειστικά ονόματα portfolio, με το wallet.ton να κυμαίνεται περίπου στα $260.000 και το casino.ton να φτάνει τα $244.000. Αυτός πρόσθεσε:

«Εάν η TON κατάφερε να επιτύχει αυτά τα αποτελέσματα, φανταστείτε πόσο επιτυχημένη θα μπορούσε να είναι η Telegram με τους 700 εκατομμύρια χρήστες της».

Ο Durov συνέχισε προτείνοντας ότι το blockchain της TON θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την πώληση ονομάτων χρήστη στο Telegram και ολοκλήρωσε λέγοντας:

“Ας δούμε αν μπορούμε να προσθέσουμε λίγο Web 3.0 στο Telegram τις επόμενες εβδομάδες.”

Μεγάλη δουλειά

Η Ethereum Name Service αποκάλυψε πρόσφατα ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια ονόματα έχουν δημιουργηθεί μέσω της πλατφόρμας της — με τη ζήτηση να επιταχύνεται καθώς πλησιάζει η πολυαναμενόμενη συγχώνευση. Την περασμένη εβδομάδα, έγραψε στο Twitter:

«Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να φτάσουμε σε ένα εκατομμύριο ονόματα, μετά 3,5 μήνες για να φτάσουμε σε δύο εκατομμύρια ονόματα και μόλις ξεκινάμε».

Αν σκέφτεστε και αναρωτιέστε γιατί τα ονόματα χρήστη Web3 είναι τόσο ελκυστικά, ένα μεγάλο πλεονέκτημα έγκειται στο πώς μπορούν να εγγραφούν ανώνυμα — και να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση σε μια πληθώρα αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Αλλά αναπόφευκτα, οι αστρονομικές τιμές που πληρώνονται για αυτά τα ονόματα χρήστη θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν φόβους ότι μια ολοκαίνουργια φούσκα σχηματίζεται στον κλάδο – και θα μπορούσε να αφήσει τις εξατομικευμένες διευθύνσεις απρόσιτες για πολλούς κανονικούς καταναλωτές.

Έρευνα από το CoinMarketCap δείχνει ότι οι ασυνήθιστοι τομείς ENS μπορεί συχνά να κοστίζουν 0,049 ETH για 15 χρόνια – συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης αερίου 0,003 ETH – που θα αξίζει περίπου 79,56 $ με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Η συμφωνία σε μια πιο μακροπρόθεσμη βάση, εκ των προτέρων αποτρέπει την ανάγκη πληρωμής τελών αερίου κάθε χρόνο όταν ανανεώνεται ο τομέας.

Ωστόσο, καθώς η ζήτηση για αυτά τα ονόματα αυξάνεται, αναπόφευκτα θα προκύψει ανταγωνισμός. Τα δεδομένα από το @ENSSales δείχνουν ότι το dws.eth πωλήθηκε για 1 ETH — και ακόμη και το xxanaxx.eth αγοράστηκε για 3 ETH.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Connor Sephton

Article: https://coinmarketcap.com/alexandria/article/your-telegram-username-could-be-worth-a-small-fortune-soon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)