Βρείτε ένα σφάλμα Ethereum πριν από τη συγχώνευση; Θα μπορούσατε να κερδίσετε μια ανταμοιβή $1 εκατομμυρίου

Εν συντομία

Το Ίδρυμα Ethereum έχει ενισχύσει τις ανταμοιβές του για σφάλματα που ανακαλύφθηκαν στον κώδικα που σχετίζονται με την επερχόμενη συγχώνευση.
Τα «κρίσιμα σφάλματα» που αποκαλύφθηκαν στους προγραμματιστές του δικτύου θα μπορούσαν να αποκομίσουν χρηματική επιδότηση σφαλμάτων έως και 1 εκατομμύριο δολάρια, από 250.000 δολάρια.
Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση «συγχώνευσης» του Ethereum είναι προ των πυλών, απομακρύνοντας τελικά το δίκτυο από το ενεργοβόρο μοντέλο εξόρυξης. Είναι χρόνια στα σκαριά και οι διαχειριστές του Ethereum θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα—έτσι είναι έτοιμοι να ξοδέψουν κάποια σοβαρά μετρητά για να ενθαρρύνουν τους χάκερ “λευκού καπέλου” να βρουν προβλήματα εκ των προτέρων.

Σήμερα, παράλληλα με την ανακοίνωση ενός νέου χρονικού πλαισίου για τη συγχώνευση, το Ίδρυμα Ethereum αποκάλυψε ότι έχει τετραπλασιάσει τα bug bounties που καταβάλλονται από τώρα έως τις 8 Σεπτεμβρίου για τυχόν ευπάθειες δικτύου που σχετίζονται με τη συγχώνευση που ανακαλύφθηκαν σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Αυτό σημαίνει ότι τυχόν σφάλματα που θεωρούνται «κρίσιμοι κίνδυνοι» και αποκαλύπτονται στο Ίδρυμα θα πληρώσουν έως και 1 εκατομμύριο $ σε κεφάλαια ανταμοιβής, σε αντίθεση με το συνηθισμένο συνεχιζόμενο επιτόκιο των 250.000 $. Παρομοίως, τα σφάλματα «υψηλού κινδύνου» θα έχουν πλέον επιβράβευση έως και 200.000 $, με σφάλματα «μεσαίου κινδύνου» που πληρώνουν έως και 40.000 δολάρια και τα σφάλματα «χαμηλού κινδύνου» που αποφέρουν ανταμοιβή έως και 8.000 $.

Η συγχώνευση βρίσκεται στον ορίζοντα για τους χρήστες του Ethereum εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς οι προγραμματιστές του δικτύου ανακάλυψαν πώς να μεταβούν με ασφάλεια σε μια ασφαλή μέθοδο συναίνεσης που δεν απαιτεί μοντέλο mining απόδειξης εργασίας. Κατά τη διάρκεια του mining, οι χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ισχυρούς υπολογιστές για να επικυρώσουν τις συναλλαγές και να κερδίσουν ως αποτέλεσμα ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων ETH.

Ωστόσο, είναι μια τεράστια αποστράγγιση ενέργειας και αυτή η κατανάλωση έχει θεωρηθεί από πολλούς ως απεργία ενάντια στο δίκτυο blockchain εν μέσω αυξανόμενων περιπτώσεων χρήσης με DeFi, NFT και άλλα.

Αντίθετα, το δίκτυο θα στραφεί σε αυτό που ονομάζεται συναινετικό μοντέλο απόδειξης στοιχήματος, στο οποίο οι χειριστές κόμβων κατέχουν μεγάλη ποσότητα ETH εντός του δικτύου και κερδίζουν ανταμοιβές για την επικύρωση συναλλαγών. Το νέο μοντέλο αναμένεται να καταναλώνει λιγότερο από το 1% της ποσότητας ενέργειας του τρέχοντος δικτύου, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ethereum.

Η συγχώνευση εκτιμήθηκε προηγουμένως ότι θα πραγματοποιηθεί στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου, αλλά σήμερα το Ίδρυμα Ethereum ανακοίνωσε ένα παράθυρο μεταξύ 10 και 20 Σεπτεμβρίου — πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμη νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η βελτιωμένη επιβράβευση σφαλμάτων θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κανένα εμπόδιο δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω την από καιρό υποσχόμενη μετάβαση.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Andrew Hayward

Article: https://decrypt.co/108168/ethereum-bug-before-merge-could-earn-million-dollar-reward

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)