Το Cardano (ADA) ξεπερνά τη PayPal, το Netflix και το YouTube σε ετήσια ενεργειακή απόδοση

Ο Cardano δίνει μια απάντηση στους σκεπτικιστές που αναφέρουν τις περιβαλλοντικές ανησυχίες ως τον λόγο πίσω από την κριτική των κρυπτονομισμάτων. Φαίνεται ότι το οικοσύστημα Cardano καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τις περισσότερες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται ευρέως. Ενώ η εξόρυξη bitcoin εξακολουθεί να κατατάσσεται ψηλά στην κατανάλωση ενέργειας, το κατόρθωμα του Cardano αντιπροσωπεύει μια σημαντική νίκη για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Με ετήσια κατανάλωση 0,0027 TWh, το ADA είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό από τη PayPal και το YouTube
Η Cardano Daily, μια ειδική καθημερινή ροή για όλα τα πράγματα ADA, δημοσίευσε τα δεδομένα στη σελίδα της στο Twitter τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τη γραφική παράσταση, το Cardano καταναλώνει μόνο 0,0027 TWh ετησίως, το οποίο είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα σε σύγκριση με άλλα.

Συγκριτικά, ο κολοσσός πληρωμών PayPal καταναλώνει 0,26 TWh ετησίως, που είναι σχεδόν 100 φορές μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ενέργεια του Cardano. Τα δεδομένα αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι το Netflix καταναλώνει περίπου 94 TWh ετησίως, ασύγκριτα με το ποσοστό κατανάλωσης της ADA. Το YouTube, με ετήσιο ρυθμό 244 TWh, ξεπερνά όχι μόνο το ADA κατά ένα μίλι αλλά και την εξόρυξη BTC.

Η χρήση αυτών των υπηρεσιών πληρωμών και ροής βίντεο αντιστοιχεί σε μεγάλη ετήσια κατανάλωση ενέργειας. Ο Cardano Daily παραδέχτηκε ότι το Netflix και το YouTube έχουν τεράστια λεπτά ροής, τα οποία ευθύνονται για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Cardano εξακολουθεί να μην καταναλώνει τόση ενέργεια εάν χειριζόταν ισοδύναμο αριθμό συναλλαγών.

Η Cardano Daily επαναλαμβάνει το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα του PoS έναντι του PoW

Η Cardano Daily χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να υποστηρίξει τον μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS), ο οποίος χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια. Ο μηχανισμός Proof-of-Work (PoW) που χρησιμοποιεί το Bitcoin έχει καταδικαστεί λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Υπήρξαν πολλές εκκλήσεις για απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin λόγω αυτών των ζητημάτων. Το BTC χρησιμοποιεί 131 TWh ετησίως. Με αυτόν τον ρυθμό, χρησιμοποιεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την Αργεντινή, την Ολλανδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Είναι προφανές ότι το POS είναι πιο πράσινο από το POW, οπότε ίσως δεν έχουμε πολλά να σκεφτούμε σχετικά με την προοπτική των κρυπτονομισμάτων μεταξύ Cardano, Bitcoin και Ethereum», σημείωσε η Cardano Daily.

Το Ethereum καταναλώνει επί του παρόντος 73 TWh ετησίως. Ωστόσο, το Ethereum Mainnet θα συγχωνευθεί με το Beacon Chain όταν συμβεί το The Merge, προκαλώντας μια πλήρη μετάβαση στο PoS. Αυτό θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας του Ethereum έως και 99%.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Olivia Brooke

Article: https://zycrypto.com/cardano-ada-beats-paypal-netflix-youtube-in-annual-energy-efficiency/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)