Η τιμή του Bitcoin προσβλέπει στα 22.000 $ καθώς τα δεδομένα PMI των ΗΠΑ φτάνουν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020

Η τιμή του BTC αναπηδά και το δολάριο ΗΠΑ πέφτει από νέα ύψη εικοσαετίας, καθώς οι αριθμοί PMI αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για ύφεση.

Το Bitcoin (BTC) κατευθύνθηκε σε ύψη πολλών ημερών μετά το άνοιγμα της Wall Street στις 23 Αυγούστου, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών εκτόξευσαν το δολάριο.

 

Το δολάριο υποφέρει καθώς τα στοιχεία δείχνουν τα εισοδήματα «συμπιεσμένα»

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView ακολούθησαν το BTC/USD καθώς κοίταζε 21.700 $ τη στιγμή της γραφής, σχεδόν αντίσταση από την πτώση σχεδόν 12% της περασμένης εβδομάδας.

Το ζεύγος κέρδισε δυναμική καθώς οι εκτυπώσεις του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών των ΗΠΑ (PMI) για τον Αύγουστο παρουσίασαν πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2020, στο αποκορύφωμα του πρώτου γύρου των περιορισμών λόγω COVID-19.

«Ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Υπηρεσιών S&P Global Flash στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 44,1 τον Αύγουστο, από 47,3 τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας περαιτέρω μείωση της συνολικής δραστηριότητας υπηρεσιών», ανέφερε δελτίο τύπου από την επιμελήτρια S&P Global.

«Η μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ήταν απότομη συνολικά και η ταχύτερη από τον Μάιο του 2020. Οι πάροχοι υπηρεσιών σημείωσαν ότι οι αυξήσεις στα επιτόκια και ο πληθωρισμός περιόρισαν τις δαπάνες των πελατών καθώς συμπίεσαν τα διαθέσιμα εισοδήματα».

 

Η σιωπηρή επιβράδυνση της ζήτησης προκάλεσε άμεσο αντίκτυπο για την ισχύ του δολαρίου, με τον δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ (DXY) να υποχωρεί από νέα ύψη εικοσαετίας.

 

 

Το αντιστρόφως συσχετισμένο DXY είχε αντίστροφα κερδηθεί με ταχείς ρυθμούς τις προηγούμενες ημέρες, αυτό συμπίπτει με τις αμερικανικές μετοχές να αντιμετωπίζουν αντίσταση και το Bitcoin να βλέπει πολλαπλά ταξίδια κάτω από τα $21.000.

«Ο Αύγουστος PMI Composite Index υποχώρησε στο 45 από 47,7 τον Ιούλιο. Αναμενόταν να ανέλθει στο 49,2», αντέδρασε ο υπέρμαχος του χρυσού Peter Schiff.

“Ο PMI υπηρεσιών έπεσε στο 44,1, το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2020 και η Κατασκευή βυθίστηκε στο 51,3, το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2020. Ο PMI των ΗΠΑ είναι πιο αδύναμος από οποιονδήποτε PMI στην Ευρώπη ή την Ασία.”

 

 

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite Index σημείωσαν μέτρια άνοδο 0,25% και 0,45% κατά τη στιγμή της σύνταξης, αντίστοιχα

Οι bulls BTC αντιμετωπίζουν πρόκληση $21.700

Αναλύοντας τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, οι σχολιαστές ήλπιζαν σε ένα ράλι των μετοχών λόγω της πτώσης του δολαρίου.

Ο δημοφιλής λογαριασμός Twitter Game of Trades αποκάλεσε τον S&P 500 «εξαιρετικά υπερπουλημένο βραχυπρόθεσμα» με βάση τα δεδομένα του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI).

«Προσέξτε για όλες τις πιθανές ανοδικές αποκλίσεις RSI που έχει σημειώσει στην πορεία», αναφέρεται σε μια νέα ενημέρωση.

Όσον αφορά το Bitcoin, η αισιοδοξία ορισμένων επικεντρώθηκε επίσης στην επιστροφή στα ύψη εύρους από τον Ιούνιο, με ένα “καθαρό διάλειμμα” πάνω από τα 25.000 $ να είναι το σημείο διακοπής της συμφωνίας για $28.000 ή περισσότερα.

 

 

Εν τω μεταξύ, για τους δείκτες υλικού πόρων ανάλυσης στην αλυσίδα, ήταν 21.700 $ που έπρεπε να σπάσουν ως πρώτο βήμα.

“Εάν δεν δούμε περισσότερες προσφορές BTC να ξεπερνούν τα 21.000 $, θα εκμεταλλευτούμε την αρνητική ρευστότητα (σκοτεινές περιοχές)”, προειδοποίησε μαζί με ένα διάγραμμα επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης στο βιβλίο παραγγελιών Binance.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-eyes-22k-as-us-pmi-data-hits-lowest-since-may-2020

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)