Το BTC θα χάσει 21.000 $ παρά την έξοδο από τη συνθηκολόγηση των miners; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στο Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Οι miners είναι μια αχτίδα ελπίδας σε ένα άγονο τοπίο Bitcoin αυτή την εβδομάδα ενόψει μιας σημαντικής εκδήλωσης της Federal Reserve στο Jackson Hole.

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα από μία νέα πτώση πολλών εβδομάδων εν μέσω μιας επιστροφής άκρως νευρικού συναισθήματος.

Αφού έπεσε κάτω από τα $21.000 το Σαββατοκύριακο, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ενοποιείται περίπου 10% χαμηλότερα από ό,τι πριν από μια εβδομάδα και ο φόβος στις αγορές κρυπτονομισμάτων είναι ξεκάθαρα ορατός.

Καθώς ορισμένοι ζητούν νέα πτώση και άλλοι προειδοποιούν για δύσκολους μήνες μπροστά, υπάρχουν πολλοί bulls που πρέπει να αντιμετωπίσουν τόσο σε μακρά όσο και σε σύντομο χρονικό διάστημα

Το ετήσιο συμπόσιο Jackson Hole της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Σεπτέμβριος πρόκειται ήδη να αποτελέσει κάτι σαν αναμέτρηση όσον αφορά τον πληθωρισμό και τους σχετικούς μακροοικονομικούς παράγοντες ενεργοποίησης των τιμών.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει νέα αστάθεια στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου τόσο κατά τη διάρκεια όσο και προηγουμένως, κάτι που αναμφίβολα δεν θα καλωσορίσουν οι κουρασμένοι επενδυτές μετά τις αποδράσεις της περασμένης εβδομάδας στο BTC/USD.

Την ίδια στιγμή, οι miners δίνουν ισχυρά μηνύματα ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει, με το hash rate να αρχίζει να ανακάμπτει από μια σπάνια φάση «συνθηκολόγησης».

Έχοντας αυτό υπόψη, η Cointelegraph εξετάζει πιο προσεκτικά πέντε θέματα που κινούνται στην αγορά που σχετίζονται με τους εμπόρους Bitcoin τις επόμενες ημέρες και μετά.

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Jackson Hole

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση αυτή την εβδομάδα, όταν πρόκειται για πιθανούς παράγοντες ενεργοποίησης μακροοικονομικών τιμών για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών (FOMC) της περασμένης εβδομάδας, στελέχη της Fed, μαζί με τραπεζικά στελέχη από όλο τον κόσμο, θα συναντηθούν για το ετήσιο συμπόσιο Jackson Hole στις 25-27 Αυγούστου.

Η φετινή συγκέντρωση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις αγορές στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Ο πληθωρισμός υπό τη δικαιοδοσία της Fed φαίνεται να έχει αρχίσει να μειώνεται, ενώ αλλού, η αντίθετη ιστορία παραμένει αληθινή.

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ απέχουν ακόμη εβδομάδες, αλλά αυτό μπορεί να μην εμποδίσει τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, να δώσει ισχυρές υποδείξεις για το πώς θα αντιδράσει η Fed, καθώς και να τοποθετήσει τις προσδοκίες σχετικά με τη μελλοντική οικονομική πολιτική.

Έχοντας αυτό κατά νου, η αστάθεια θα μπορούσε εύκολα να αυξηθεί τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθιστώντας το Jackson Hole ένα βασικό στοιχείο για παρακολούθηση στο ραντάρ των εμπόρων.

«Είναι τόσο επικεντρωμένοι στο να το κάνουν αυτό εν μέρει μόνο και μόνο επειδή τα χάλασαν πέρυσι με όλο το «παροδικό» πράγμα και συνειδητοποιούν ότι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να σφίξουν την πολιτική και αυτό θα επιβραδύνει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Kevin Cummins, επικεφαλής. Ο Αμερικανός οικονομολόγος στο NatWest Markets στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ δήλωσε στο Bloomberg.

Με αυτό, μένει να δούμε αν η αγορά θα στραφεί προς όφελος μιας άλλης αύξησης των επιτοκίων των αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο ή θα κινηθεί προς μια χαμηλότερη αύξηση κατά 50 μονάδες.

Σε μια προεπισκόπηση των σχολίων της στο Jackson Hole που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η Bank of America είπε ότι «θα συνεχίσει να αναζητά αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, συν μια επιπλέον αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο».

Οι αυξήσεις επιτοκίων από μόνες τους δημιουργούν αντίθετους ανέμους για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και, με τη σειρά τους, αποτελούν πρόκληση για το Bitcoin και την προσπάθειά του να ξεφύγει από την ισχυρή συσχέτιση με κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές των ΗΠΑ.

 

Το BTC εισήλθε για έξι “άσχημους” μήνες

Το Bitcoin κατάφερε να αποτρέψει τη μεγάλη αστάθεια το Σαββατοκύριακο, αλλά παρόλα αυτά σημείωσε νέα πτώση για τον Αύγουστο, καθώς οι συνθήκες χαμηλού όγκου συναλλαγών το Σαββατοκύριακο ενίσχυσαν τις κινήσεις της αγοράς.

Μετά την ξαφνική απόσυρση στις 19 Αυγούστου, το BTC/USD πέρασε τις επόμενες ημέρες σημειώνοντας μία πτώση σε ένα γενικό μοτίβο ενοποίησης, κάτι που συνεχίστηκε τη στιγμή της γραφής.

Η πτώση ήρθε με τη μορφή ταξιδιού στα 20.770 $ στο Bitstamp, με το Bitcoin να προσθέτει στη συνέχεια 1.000 $ πριν επιστρέψει στο εμπόριο περίπου στη μέση των δύο τιμών.

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο στα 21.500 δολάρια ήταν ενοχλητικό, σημειώνοντας το χαμηλότερο σημείο από την εβδομάδα της 18ης Ιουλίου, αφού το κερί της περασμένης εβδομάδας κόστισε στους bulls σχεδόν 3.000 δολάρια ή 11,6%.

Με τον φόβο ενός νέου χαμηλού ορατού σημείου μεταξύ των σχολιαστών, άλλοι υποστήριξαν ότι οι συνθήκες δεν έδειχναν ξεκάθαρα περαιτέρω δυστυχία.

Για τον συνεργάτη της Cointelegraph, Michaël van de Poppe, το BTC/USD μπορεί να περιορίσει κάθε πτώση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME που κλείνουν από τις 19 Αυγούστου, περίπου στα $21.200. Πιο δύσκολα για την πλειοψηφία της αγοράς, υπονόησε, θα ήταν τα κέρδη, δεδομένης της συνολικής προκατάληψης για την είσοδο.

«Πιθανώς γύρω από το CME ανοιχτό, θα δούμε τις αγορές να πέφτουν στα 21,2 χιλιάδες δολάρια καθώς είναι το κλείσιμο της Παρασκευής και τότε όλα είναι καλά», είπε στους οπαδούς του Twitter το Σαββατοκύριακο:

«Ακόμα δεν είμαστε διατεθειμένοι να δούμε νέα πτώση. Η συνολική περίοδος συσσώρευσης και βαριάς διόρθωσης την Παρασκευή προκαλεί πανικό. Ο πόνος είναι ανάποδος».

 

Έχοντας αποτραβηχτεί, ωστόσο, ο Brian Beamish, ιδρυτής της εκπαιδευτικής σουίτας The Rational Trader, άφησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς αυταπάτες για το πώς θα διαμορφωθεί το υπόλοιπο του 2022 για το Bitcoin.

«Οι επόμενες 12-19 εβδομάδες θα είναι άσχημες», έγραφε μέρος ενός tweet.

«Μόλις τελειώσει, θα πρέπει να μπει το πάτωμα για αυτόν τον κύκλο – τότε θα το ξεκινήσουμε από την αρχή».

Το Beamish βασίστηκε στην εμπειρία δύο προηγούμενων αγορών κρυπτονομίσματος bear, με ένα συγκριτικό διάγραμμα δράσης τιμών που υποδηλώνει ότι η πραγματική μακροοικονομική πτώση απείχε πολύ από το BTC/USD.

Εξίσου σίγουρος για την ανάκαμψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ήταν ο αναλυτής Matthew Hyland, ο οποίος υποστήριξε ότι οι έμποροι δεν πρέπει να χάσουν την πίστη τους.

«Η δομή του Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες/μήνες δεν πρέπει να σας τρομάζει. Είτε θα σχηματιστεί ένα υψηλότερο χαμηλό, διπλό πάτο ή χαμηλότερο κύκλου», συνόψισε.

“Το τέλος είναι κοντά.”

 

Οι κορδέλες κατακερματισμού δείχνουν τους miners εκτός φάσης συνθηκολόγησης

Μια ομάδα συμμετεχόντων στο δίκτυο Bitcoin για την οποία το τέλος σε δύσκολες στιγμές φαίνεται αποδεδειγμένα κοντά είναι οι miners.

Παρά την τελευταία πτώση των τιμών, τα δεδομένα στην αλυσίδα δείχνουν τώρα ότι οι miners Bitcoin έχουν εξέλθει μαζικά από μια περίοδο «συνθηκολόγησης» που διαρκεί πάνω από δύο μήνες.

Σύμφωνα με τη μέτρηση των κορδελών κατακερματισμού, η οποία χρησιμοποιεί δύο κινητούς μέσους όρους κατακερματισμού για τον προσδιορισμό των τάσεων συμμετοχής των miners, τώρα διαμορφώνεται μια ανάκαμψη.

Η κίνηση ήταν από καιρό αναμενόμενη. Νωρίτερα τον Αύγουστο, η εταιρεία mining Blockware προέβλεψε ότι η φάση συνθηκολόγησης των κορδελών κατακερματισμού θα λήξει είτε αυτόν τον μήνα είτε τον επόμενο.

Η τελευταία αλλαγή σημειώθηκε από τον Charles Edwards, Διευθύνοντα Σύμβουλο του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Capriole, ο οποίος συνέκρινε τη φετινή συνθηκολόγηση με άλλες στην ιστορία του Bitcoin.

«Η συνθηκολόγηση του Bitcoin miner έληξε επίσημα σήμερα, καθιστώντας την την 3η μεγαλύτερη συνθηκολόγηση στην ιστορία με 71 ημέρες», έγραψε σε ένα νήμα στο Twitter:

«Αυτή η ζώνη συνθηκολόγησης ήταν μεγαλύτερη από το 2021 και μόλις δύο ημέρες μικρότερη από εκείνη του 2018 όπου η τιμή έφτασε τα 3,1 χιλιάδες δολάρια».

Μια ματιά στις εκτιμήσεις ρυθμού κατακερματισμού από τον πόρο παρακολούθησης MiningPoolStats δείχνει ότι μια αύξηση πάνω από 200 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s) πιθανότατα ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες.

«Ιστορικά, οι συνθηκολογήσεις των miners του Bitcoin έχουν καταγράψει σημαντικά χαμηλές τιμές και ήταν εξαιρετικά σήματα αγοράς», συνέχισε ο Edwards, επαναλαμβάνοντας την κλασική μάντρα της αγοράς Bitcoin, «η τιμή ακολουθεί το ρυθμό κατακερματισμού:»

«Οι συνθηκολογήσεις των miners που συμβαίνουν στα τέλη του κύκλου (τουλάχιστον 2 χρόνια μετά το μισό) και μετά την κορυφή του κύκλου ήταν τα πιο κερδοφόρα μακροπρόθεσμα σημάδια (π.χ. 2012, 2015, 2018).»

 

Τα συναλλαγματικά υπόλοιπα έφθασαν σε νέες πτώσεις  τεσσάρων ετών

Οι αγώνες τιμών σε σύντομες χρονικές περιόδους έχουν αποδειχθεί ότι δεν είναι πρόβλημα για τους αγοραστές αυτή τη φορά.

Στα παρασκήνια, οι επενδυτές, αντί να ξεφύγουν από την έκθεση BTC, συσσωρεύονται στην αγορά με αξιοσημείωτο ρυθμό τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα ανάλυσης on-chain CryptoQuant, από τις 18 Αυγούστου, το διαθέσιμο Bitcoin σε 21 μεγάλα χρηματιστήρια μειώθηκε από 2.342.662 BTC σε 2.309.727 BTC στις 22 Αυγούστου.

Σε τέσσερις ημέρες, οι χρήστες του Exchange αφαίρεσαν έτσι πάνω από 30.000 BTC από τους λογαριασμούς τους.

 

Εν τω μεταξύ, η συνεργαζόμενη εταιρεία δεδομένων Glassnode πρόσθεσε ότι το τρέχον συνδυασμένο υπόλοιπο στα χρηματιστήρια που παρακολουθεί έφτασε σε νέα πτώση τετραετίας στις 22 Αυγούστου.

Για σύγκριση, τον Αύγουστο του 2018, το BTC/USD σκαρφάλωσε προς τα 7.000 $, αλλά ακόμα αρκετούς μήνες από το χαμηλότερο επίπεδο της bear market των 3.100 $.

 

Ο μετρητής συναισθήματος πέφτει 40% σε μια εβδομάδα

Σε σύγκριση με πριν από την πτώση της τιμής, εν τω μεταξύ, το συναίσθημα δεν είναι αυτό που ήταν στο crypto.

Παρόλο που τα χρηματιστήρια βλέπουν μια επιτάχυνση στο BTC που αφήνει τα βιβλία τους, η συνολική εικόνα είναι πλέον σταθερά «φόβος» όταν πρόκειται για επενδυτές Bitcoin και altcoin.

Σύμφωνα με το Crypto Fear & Greed Index, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα καλάθι παραγόντων για να δώσει μια κανονικοποιημένη βαθμολογία για το κλίμα της αγοράς, ο «ακραίος φόβος» απέχει μόλις ένα βήμα.

Στο 29/100, ο Δείκτης απέχει τέσσερις μονάδες από την επιστροφή στο ακραίο επίπεδο φόβου, έχοντας φτάσει στο 27/100 το Σαββατοκύριακο.

Το τελευταίο αντιπροσωπεύει πτώση 40% σε μία εβδομάδα — επτά ημέρες πριν, ο Δείκτης βρισκόταν στο 45/100, καταγράφοντας τα πιο αισιόδοξα επίπεδά του από τον Απρίλιο.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/btc-miners-exit-capitulation-5-things-to-know-in-bitcoin-this-week

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)