Το FTX αύξησε τα έσοδα κατά 1.000% το 2021 — Και το 2022 φαίνεται ακόμα καλύτερο

Ο χειμώνας κρυπτονομισμάτων ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για το FTX να αναπτυχθεί —σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Η παγκοσμίου φήμης πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX αύξησε τα έσοδά της κατά περισσότερο από 1.000% κατά τη διάρκεια του 2021, από 89 εκατομμύρια δολάρια σε 1020 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με οικονομικά έγγραφα της εταιρείας που διέρρευσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, τα καθαρά έσοδα της FTX κατά τη διάρκεια του 2021 αυξήθηκαν εκθετικά σε περισσότερα από 387 εκατομμύρια δολάρια. Σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα 14 εκατομμύρια δολάρια που έκανε το 2020.

Το Crypto Winter είναι μια ευκαιρία δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το 2022, η εταιρεία συνέχισε το ζεστό σερί της παρά την bear market που οδήγησε στο κλείσιμο πολλών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, πραγματοποίησε κέρδη άνω των 270 εκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται στο δρόμο της προς συσσώρευση εσόδων άνω του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC.

Το μυστήριο είναι: Πώς συνέχισε η εταιρεία να έχει τόσο καλά αποτελέσματα παρά τις ζημιές του Crypto Winter; Το CNBC ανέφερε ότι η FTX δεν ήθελε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Ο Sam Bankman-Fried, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, έχει ήδη επιβεβαιώσει τα στοιχεία.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η FTX ιδρύθηκε πριν από 3 χρόνια και, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχει γίνει σημαντικός ανταγωνιστής των Binance και Coinbase, δύο ανταλλακτηρίων που κατέχουν μεγάλο μερίδιο της βάσης χρηστών κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, σε αντίθεση με το FTX, δεν τα πάνε τόσο καλά κατά τη διάρκεια του Crypto Winter.

Για παράδειγμα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Coinbase ανέφερε μείωση εσόδων κατά 64% από το προηγούμενο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας καθαρή ζημία άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έπρεπε μάλιστα να απολύσει ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού της σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση που συζητήθηκε ευρέως σε όλο το κρυπτονομισματικό Twitter.

Η FTX βασίζεται στους Bearish Times

Μέχρι στιγμής φέτος, η FTX έχει εξαγοράσει διάφορες εταιρείες, όπως η Bitvo, μια καναδική πλατφόρμα συναλλαγών, και η Embed Financial Technologies, μια πλατφόρμα εκκαθάρισης μετοχών, για να τονώσει την ανάπτυξή της στην αγορά.

Τον Ιούλιο του 2022, η FTX προσφέρθηκε να αγοράσει το Voyager Digital, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε. Οι δικηγόροι της είπαν ότι η πρόταση δεν ήταν πραγματικά δίκαιη ή επωφελής για αυτούς.

«Ήταν μια πολύ χαμηλή προσφορά μεταμφιεσμένη ως η ιδανική».

Αν και ο Bankman-Fried έχει επανειλημμένα μιλήσει για την πρόθεσή του να βοηθήσει άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, είναι επίσης αλήθεια ότι η εταιρεία του εκμεταλλεύτηκε τις τρέχουσες συνθήκες για να αγοράσει ορισμένες προβληματικές επιχειρήσεις.

Επί του παρόντος, το FTX συζητά την αγορά του Bithumb, ενός κορεατικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, και κατέληξε σε συμφωνία με το BlockFi, για την αγορά του για 240 εκατομμύρια δολάρια. Προσπάθησε επίσης να αγοράσει τον Κελσίου, αλλά υποχώρησε λίγο αργότερα.

Με όλα αυτά τα προγράμματα διάσωσης και εξαγορές στο τραπέζι, είναι δύσκολο να αμφισβητήσουμε τα λόγια της SBF. Όπως θα έλεγε ο Nathan Rothschild, η ανταλλαγή είναι ξεκάθαρα ότι αγοράζει με τον ήχο των κανονιών. Ωστόσο, σε αντίθεση με το τελευταίο μέρος του οικονομικού adagio, δεν έχει πουληθεί ακόμα υπό τους ήχους των τρομπέτων.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://cryptopotato.com/ftx-had-1000-more-revenue-in-2021-vs-2020-and-2022-looks-even-better/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)