Η BlackRock εγκαινιάζει το Spot Bitcoin Private Trust

Η BlackRock εγκαινίασε ένα spot Bitcoin private trust για να δώσει στους θεσμικούς πελάτες της που εδρεύουν στις ΗΠΑ άμεση έκθεση στο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Η εταιρεία είπε ότι παρά τις πρόσφατες αναταράξεις της αγοράς, εξακολουθεί να βλέπει «ουσιαστικό ενδιαφέρον» από ορισμένους από τους θεσμικούς πελάτες της για πρόσβαση στις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω της τεχνολογίας της. Η είδηση έρχεται μετά από μια άλλη ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι η BlackRock θα έδινε στους χρήστες της πλατφόρμας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Aladdin πρόσβαση στο Coinbase Prime.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είπε ότι διερευνά επίσης «επιτρεπόμενες αλυσίδες μπλοκ, σταθερά νομίσματα, κρυπτοστοιχεία και νομισματοποίηση».

Στο δελτίο τύπου του Bitcoin Trust, η εταιρεία είπε ότι ενθαρρύνεται από ένα σχέδιο για την «απανθρακοποίηση κρυπτονομισμάτων» που δημιουργήθηκε από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Energy Web, με έδρα την Ελβετία, και RMI, με έδρα τις Η.Π.Α.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι στο παρελθόν ανέφεραν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης Bitcoin ως εμπόδιο για την προσθήκη του στα portfolio τους.

Bitcoin και περιβάλλον

Τον Νοέμβριο, το 74% των θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Ernst & Young δήλωσαν ότι είναι πιθανό να αποεπενδύσουν από εταιρείες με κακή περιβαλλοντική, κοινωνική και διακυβέρνηση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έλαβε επίσης υπόψη.

Τον Μάιο, ο Πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, εξέφρασε την υποστήριξή του για τη δημιουργία απαιτήσεων γνωστοποίησης για «ταμεία και συμβούλους που εμπορεύονται ότι εστιάζουν στο ESG».

Τον περασμένο Μάιο, όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να αποδέχεται το Bitcoin ως πληρωμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk δήλωσε στο Twitter ότι αυτό οφείλεται στην «ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και συναλλαγές Bitcoin».

Για τους δύο μήνες που η εταιρεία αποδέχτηκε το Bitcoin, αντιμετώπισε αντιδράσεις για αυτό που ορισμένοι θεωρούσαν ως αναντιστοιχία μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων της και της ενέργειας με βάση τον άνθρακα που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη Bitcoin.

Ωστόσο, η Tesla δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς το Bitcoin, το οποίο την Πέμπτη διαπραγματευόταν στα 24.600 δολάρια και είχε κεφαλαιοποίηση 471 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Blockstream ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την Tesla and Block, Inc. σε μια εγκατάσταση ηλιακής εξόρυξης Bitcoin αποκλειστικά από στο Τέξας. Χρησιμοποιεί μπαταρίες Tesla και ηλιακές συστοιχίες.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Stacy Elliott

Article: https://decrypt.co/107261/blackrock-launches-spot-bitcoin-private-trust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)