Είναι ανόητο να περιμένουμε μια τεράστια άνοδο της τιμής του Ethereum πριν και μετά τη συγχώνευση;

Η οπισθοδρόμηση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ethereum δείχνει ότι οι έμποροι αναμένουν το ETH να αυξηθεί και όλοι θέλουν τα “δωρεάν” νομίσματα με απόδειξη εργασίας, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να παρακολουθούν τους bears.

Το εντυπωσιακό κέρδος 85% της Ether (ETH) τις τελευταίες 30 ημέρες εξέπληξε ακόμη και τους πιο ανοδικούς επενδυτές και κάνει το εύρος των 800 $ που παρατηρήθηκε στα μέσα Ιουλίου να μοιάζει με παλιά. Οι ταύροι ελπίζουν τώρα να κάνουν 1.900 δολάρια για υποστήριξη, αλλά οι μετρήσεις των παραγώγων λένε μια εντελώς διαφορετική ιστορία και τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι επαγγελματίες έμποροι παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι.

 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin (BTC), κέρδισε 28% την ίδια περίοδο. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η πορεία του Ether bull βασίστηκε από την προσδοκία συγχώνευσης, μια μετάβαση σε ένα δίκτυο συναίνεσης απόδειξης στοιχήματος (PoS).

Το Goerli ήταν το τελευταίο εναπομείναν δίκτυο δοκιμών Ethereum που είχε προγραμματιστεί να εφαρμόσει τη συγχώνευση, η οποία έγινε επίσημα ένα blockchain απόδειξης στοιχήματος στις 1:45 UTC στις 11 Αυγούστου. Αυτό το τελευταίο εμπόδιο ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικές αποτυχίες, δίνοντας το πράσινο φως για την μετάβαση στο κεντρικό δίκτυο στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει μια λογική πίσω από τις αυξανόμενες προσδοκίες των επενδυτών προς αυτή τη σημαντική μετάβαση ορόσημο. Μια τέτοια πολυφασική αναβάθμιση στοχεύει σε υψηλότερη επεκτασιμότητα και εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις λόγω του τεμαχισμού, του μηχανισμού παράλληλης επεξεργασίας. Ωστόσο, η μόνη αλλαγή στο Merge είναι η πλήρης κατάργηση του επαχθούς μηχανισμού εξόρυξης.

Εν ολίγοις, ο ισοδύναμος πληθωρισμός θα μειωθεί δραστικά καθώς οι ανθρακωρύχοι δεν χρειάζεται πλέον να αποζημιώνονται από νέα νομίσματα. Ωστόσο, η Συγχώνευση δεν αντιμετωπίζει το όριο επεξεργασίας ή την ποσότητα δεδομένων που μπορούν να επικυρωθούν και να εισαχθούν σε κάθε μπλοκ.

Για αυτόν τον λόγο, η ανάλυση των δεδομένων παραγώγων είναι πολύτιμη για την κατανόηση του πόσο σίγουροι είναι οι επενδυτές για τον Ether που διατηρεί το ράλι και οδεύει προς τα $2.000 ή υψηλότερα.

Το προθεσμιακό premium της Ether είναι αρνητικό από την 1η Αυγούστου

Οι έμποροι λιανικής συνήθως αποφεύγουν τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης λόγω της διαφοράς τιμής τους από τις αγορές spot. Ωστόσο, είναι τα προτιμώμενα μέσα των επαγγελματιών εμπόρων επειδή εμποδίζουν τη διαρκή διακύμανση των επιτοκίων χρηματοδότησης των συμβολαίων.

Αυτά τα συμβόλαια ορισμένου μήνα συνήθως διαπραγματεύονται με ένα μικρό ασφάλιστρο στις αγορές spot, επειδή οι επενδυτές απαιτούν περισσότερα χρήματα για να παρακρατήσουν τον διακανονισμό. Αυτή η κατάσταση δεν αφορά αποκλειστικά τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Κατά συνέπεια, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης θα πρέπει να διαπραγματεύονται με ετήσιο premium 4% έως 8% σε υγιείς αγορές.

 

Το premium των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Ether εισήλθε στην αρνητική περιοχή την 1η Αυγούστου, υποδεικνύοντας υπερβολική ζήτηση για bearish στοιχήματα. Συνήθως, αυτή η κατάσταση είναι μια ανησυχητική κόκκινη σημαία γνωστή ως «οπισθοδρόμηση».

Σύμφωνα με μια ανάρτηση του Roshun Patel, πρώην αντιπροέδρου της Genesis Trading, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether έχουν γυρίσει προς τα πίσω λόγω των «πιθανοτήτων fork» του Ethereum, υπονοώντας ότι οι traders αντισταθμίζουν τους ανοδικούς κινδύνους τους παίρνοντας πτωτικές θέσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Για να εξαιρεθούν εξωτερικές επιδράσεις ειδικά για το προθεσμιακό μέσο, οι έμποροι πρέπει επίσης να αναλύσουν τις αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης Ether. Για παράδειγμα, η λοξή δέλτα 25% δείχνει πότε οι ειδικοί της αγοράς και τα γραφεία αρμπιτράζ χρεώνουν υπερβολικά την ανάποδη ή την αρνητική προστασία.

Σε ανοδικές αγορές, οι επενδυτές δικαιωμάτων προαίρεσης δίνουν υψηλότερες πιθανότητες για αντλία τιμών, με αποτέλεσμα ο δείκτης λοξής να πέσει κάτω από -12%. Από την άλλη πλευρά, ο γενικευμένος πανικός μιας αγοράς προκαλεί θετική απόκλιση 12% ή μεγαλύτερη.

 

 

Η κλίση του δέλτα 30 ημερών έπεσε στο -4% στις 18 Ιουλίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Πολύ πιο μακριά από αισιόδοξοι, αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν την απροθυμία των εμπόρων να αναλάβουν καθοδικούς κινδύνους χρησιμοποιώντας επιλογές ETH. Ούτε καν το πρόσφατο ράλι 85% δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες επενδυτές.

Οι επενδυτές αναμένουν πλήρη αστάθεια στο μέλλον

Οι μετρήσεις παραγώγων υποδηλώνουν ότι οι επαγγελματίες επενδυτές δεν είναι σίγουροι ότι το ETH θα ξεπεράσει την αντίσταση των 1.900 $ σύντομα. Επιπλέον, οι προσδοκίες για μεγάλες ασταθείς κινήσεις γύρω από την ημερομηνία Συγχώνευσης επιβεβαιώνουν μια τέτοια θέση.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι επενδυτές αναμένουν «δωρεάν» νομίσματα μετά την απόδειξη εργασίας. Το ερώτημα παραμένει εάν η φρενίτιδα για την εκτόνωση αυτών των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης θα αναγκάσει τον Ether να επιστρέψει τα περισσότερα από τα κέρδη 85% από τις τελευταίες 30 ημέρες.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/is-it-foolish-to-expect-a-massive-ethereum-price-surge-pre-and-post-merge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)