Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ξεκινά πειραματικό πρόγραμμα για να διερευνήσει περιπτώσεις χρήσης για το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας εντάσσεται στη σειρά ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC), ξεκινώντας ένα πιλοτικό «περιορισμένης κλίμακας» σε συνεργασία με το Digital Finance Cooperative Research Center (DFCRC).

Η RBA λανσάρει το πρόγραμμα CBDC

Η Reserve Bank of Australia (RBA) διερευνά τις περιπτώσεις χρήσης και τα πιθανά οφέλη που θα μπορούσε να φέρει στη χώρα ένα υποθετικό ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας.

Η RBA δημοσίευσε μια δήλωση την Τρίτη επιβεβαιώνοντας τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα CBDC. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το κοινό έργο της Κεντρικής Τράπεζας και της DFCRC θα εξετάσει πιθανές περιπτώσεις χρήσης και νομικές και ρυθμιστικές εκτιμήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός CBDC.

«Ένα ερώτημα που έχει λάβει λιγότερη προσοχή μέχρι σήμερα, ειδικά σε χώρες όπως η Αυστραλία που έχουν ήδη σχετικά σύγχρονα και καλά λειτουργικά συστήματα πληρωμών και διακανονισμού, είναι οι περιπτώσεις χρήσης για ένα CBDC και τα πιθανά οικονομικά οφέλη από την εισαγωγή ενός», ανέφερε η RBA. .

Σημείωσε επίσης ότι το πιλοτικό CBDC αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο και θα λειτουργήσει σε περιβάλλον περιφραγμένο με δακτύλιο. Σε ένα περιφραγμένο περιβάλλον, ένα τμήμα των περιουσιακών στοιχείων ενός χρήστη διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα, προστατεύοντας έτσι το ένα από το άλλο σε περίπτωση παραβιάσεων ασφάλειας.

Διάφοροι ενδιαφερόμενοι στον κλάδο θα κληθούν να βρουν ξεχωριστές περιπτώσεις χρήσης, τις οποίες θα αξιολογήσουν η RBA και η DFCRC. Οι επιλεγμένες περιπτώσεις χρήσης θα αποτελούν μέρος του πιλοτικού προγράμματος CBDC, με αποτέλεσμα μια μοναδική αναφορά. Με το πιλοτικό πρόγραμμα, οι ερευνητές θα μπορούν να εξετάσουν εάν ορισμένες εφαρμογές CBDC θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας σκοπεύει να δημοσιεύσει ένα έγγραφο που θα συζητά περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο τους επόμενους μήνες.

Η RBA δεν είναι η μόνη μεγάλη τράπεζα που θέλει να αναπτύξει το δικό της CBDC. Το ίδιο το CBDC της Κίνας, το ψηφιακό yuan, προχωρά γρήγορα. Έχει εμφανιστεί σε καταστήματα σε όλη τη χώρα και έγινε αποδεκτό ως πληρωμή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία, η Γκάνα, η Σουηδία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι δεν υστερούν στον αγώνα ψηφιακών νομισμάτων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν σχετικά προσεκτικές σχετικά με την υιοθέτηση του δικού τους CBDC. Ωστόσο, αξιωματούχοι όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jay Powell, έχουν συχνά αναφέρει ότι οι ΗΠΑ το εξετάζουν.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  Brenda Ngari

Article: https://zycrypto.com/australian-central-bank-kicks-off-experiment-program-to-explore-use-cases-for-central-bank-digital-currency/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)