Η τιμή του Ethereum αυξάνεται κατά 50% έναντι του Bitcoin σε ένα μήνα — αλλά υπάρχει μια παγίδα

Η άνοδος του ζεύγους ETH/BTC παρουσιάζει ένα πτητικό τεχνικό μοτίβο, υπονοώντας μια πιθανή διόρθωση.

Το Ether (ETH), το εγγενές token του Ethereum, συνεχίζει την ανοδική του τάση έναντι του Bitcoin (BTC) καθώς αυξάνεται η ευφορία γύρω από την επερχόμενη αναβάθμιση δικτύου του, “the Merge”.

ETH σε ύψη πολλών μηνών έναντι του BTC
Στο ημερήσιο διάγραμμα, το ETH/BTC εκτινάχθηκε στο ενδοημερήσιο ύψος των 0,075 στις 6 Αυγούστου, μετά από ανοδική κίνηση 1,5%. Εν τω μεταξύ, τα κέρδη του ζεύγους προήλθαν ως μέρος μιας ευρύτερης τάσης ανάκαμψης που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα στα 0,049, φτάνοντας τα κέρδη περίπου 50%.

Η ανάκαμψη ETH/BTC εν μέρει εμφανίστηκε λόγω της συγχώνευσης, η οποία θα έχει το Ethereum να αλλάξει από την εξόρυξη απόδειξης εργασίας (PoW) σε απόδειξη στοιχήματος (PoS).

Η «ανερχόμενη σφήνα» του Ethereum υποδηλώνει ξεπούλημα
Από τεχνική άποψη, ο Ether κοιτάζει τις πιθανές ενδιάμεσες απώλειες καθώς το ETH/BTC δημιουργεί μια πειστική ανερχόμενη σφήνα.

Οι ανοδικές σφήνες είναι πτωτικά μοτίβα αντιστροφής που εμφανίζονται όταν οι τάσεις της τιμής είναι υψηλότερες εντός ενός εύρους που ορίζεται από δύο ανοδικές, συγκλίνουσες γραμμές τάσης. Κατά κανόνα, επιλύονται αφού η τιμή σπάσει κάτω από την κατώτερη γραμμή τάσης όσο το μέγιστο ύψος της δομής.

Επιπλέον, ένας μειούμενος δείκτης όγκου και σχετικής ισχύος (RSI) έναντι ενός αυξανόμενου ETH/BTC αυξάνει περαιτέρω τους πτωτικούς κινδύνους απόκλισης. Αυτό δίνει βαρύτητα στην πτωτική ρύθμιση της σφήνας για στόχο 0,064 BTC, ή μειωμένη κατά 11% από τη σημερινή τιμή.

Το ETH φαίνεται ισχυρότερο έναντι του δολαρίου
Εν τω μεταξύ, τα τεχνικά στοιχεία δίνουν μια πιο φωτεινή εικόνα για το Ethereum έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Η πιθανότητα άνοδος 10% για το ETH/USD φαίνεται ισχυρή τον Αύγουστο λόγω ενός κλασικού ανοδικού μοτίβου αντιστροφής.

Σε ένα διάγραμμα τεσσάρων ωρών, το ETH/USD έχει σχηματίσει αυτό που φαίνεται να είναι “διπλός πάτος”. Αυτό το μοτίβο μοιάζει με το γράμμα “W” λόγω δύο διαδοχικών πτώσεων που ακολουθούνται από αλλαγή κατεύθυνσης από πτωτική σε ανοδική τάση, όπως φαίνεται παρακάτω.

Εν τω μεταξύ, ένα μοτίβο διπλού πυθμένα επιλύεται αφού η τιμή σπάσει πάνω από το κοινό επίπεδο αντίστασης και – κατά κανόνα τεχνικής ανάλυσης – αυξάνεται όσο και η απόσταση μεταξύ του πρώτου πυθμένα και της αντίστασης.

Ως αποτέλεσμα, το ETH θα μπορούσε να αυξηθεί προς τα 1.940 $ τον Αύγουστο, αυξημένο κατά 10% από τη σημερινή τιμή.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/ethereum-price-rises-by-50-against-bitcoin-in-one-month-but-there-s-a-catch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)