Ανάλυση τιμών 5/8: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, DOGE, DOT, MATIC, AVAX

Το Bitcoin και τα περισσότερα μεγάλα altcoins έχουν αναπηδήσει από τα ισχυρά επίπεδα υποστήριξής τους και ενδέχεται να αμφισβητήσουν την αντίσταση των γενικών κεφαλαίων σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν την ανοδική κίνηση.

 

Η αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε 528.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, πολύ καλύτερα από την εκτίμηση για 258.000. Οι μισθοί σημείωσαν αύξηση 5,2% σε ετήσια βάση και 0,5% σε μηνιαία βάση. Αυτό υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον.

Αφού παρέμεινε σε στενή συσχέτιση με τις αγορές μετοχών των ΗΠΑ τους τελευταίους αρκετούς μήνες, ο χώρος κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να είναι έτοιμος να ανοίξει μια νέα πορεία.

Ο ανώτερος στρατηγός εμπορευμάτων του Bloomberg Intelligence, Mike McGlone και ο ανώτερος αναλυτής της δομής της αγοράς, Jamie Coutts, ανέφεραν σε μια πρόσφατη έκθεση ότι το Bitcoin (BTC) έχει ξεκινήσει τη δημιουργία βάσης παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε κοντά στα 5.000 $ το 2018-2019. Αναμένουν ότι η ανάκαμψη θα αποσυνδεθεί από τις μετοχές και θα συμπεριφέρεται περισσότερο σαν “ομόλογα του δημοσίου ή χρυσός” των ΗΠΑ.

Αν και οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν υποχωρήσει απότομα κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης bear market, δεν έχει μειωθεί η όρεξη των επενδυτών. Μια έκθεση της εταιρείας ανάλυσης κρυπτονομισμάτων Messari και της Dove Metrics έδειξε ότι ο χώρος κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσε 30,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια το 2022, ξεπερνώντας το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε το 2021.

Θα μπορούσε το Bitcoin να συνεχίσει την ανάκαμψή του ή οι bears θα αποτελέσουν μια ισχυρή πρόκληση σε υψηλότερα επίπεδα; Ας μελετήσουμε τα γραφήματα των κορυφαίων 10 κρυπτονομισμάτων για να μάθουμε.

BTC/USDT
Οι bears τράβηξαν την τιμή κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 20 ημερών (EMA) (22.630 $) στις 4 Αυγούστου, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τα χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό δείχνει ότι οι bears υπερασπίζονται το επίπεδο επιθετικά.

Ο σταδιακά ανοδικός EMA 20 ημερών και ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) στη θετική περιοχή υποδηλώνουν ένα μικρό πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Εάν η τιμή αυξηθεί από τον EMA 20 ημερών, οι bears θα προσπαθήσουν να ωθήσουν το ζεύγος BTC/USDT στην αντίσταση στα 24.668 $.

Αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να παρακολουθείτε γιατί εάν η τιμή σπάσει πάνω από τα 24.668 $, το ζεύγος θα μπορούσε να ανεβάσει δυναμική και να αυξηθεί στα $28.000 και στη συνέχεια στα $32.000. Μια τέτοια κίνηση θα υποδηλώνει ότι το ζευγάρι μπορεί να έχει πιάσει πάτο.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή υποχωρήσει από το τρέχον επίπεδο ή την αντίσταση των γενικών κεφαλαίων και σπάσει κάτω από τον EMA 20 ημερών, θα υποδηλώσει ότι οι bears θα συνεχίσουν να πωλούν σε μικρά ράλι. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για μια πτώση στον απλό κινητό μέσο όρο 50 ημερών (SMA) (21.388 $).

ETH/USDT
Ο Ether (ETH) διαπραγματεύεται μεταξύ του EMA 20 ημερών (1.560 $) και της αντίστασης των 1.700 $ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Συνήθως, η διαπραγμάτευση περιορισμένου εύρους ακολουθείται από επέκταση εύρους.

Ο ανοδικός EMA 20 ημερών και ο δείκτης RSI στη θετική ζώνη δείχνουν πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Ένα διάλειμμα και κλείσιμο πάνω από τη ζώνη αντίστασης μεταξύ $1.700 και $1.785 θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για ένα πιθανό ράλι στα $2.000 και αργότερα στα $2.200.

Εναλλακτικά, εάν το ζεύγος ETH/USDT πέσει κάτω από το τρέχον επίπεδο και σπάσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, θα υποδηλώσει ότι οι bears θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την εναέρια ζώνη με όλη τους τη δύναμη. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της ισχυρής υποστήριξης στα 1.280 $.

BNB/USDT
Η BNB αναπήδησε από την υποστήριξη των 275 $ στις 2 Αυγούστου και έσπασε πάνω από την άμεση αντίσταση στα 302 $ στις 3 Αυγούστου. Αυτό υποδηλώνει την επανέναρξη της ανοδικής κίνησης.

Ο ανοδικός EMA 20 ημερών ($277) και ο δείκτης RSI στη ζώνη υπεραγοράς υποδεικνύουν ότι οι ταύροι κάνουν κουμάντο. Το ζεύγος BNB/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στην άκαμπτη αντίσταση στα 350 $. Αυτό το επίπεδο είναι πιθανό να προσελκύσει ισχυρές πωλήσεις από τους bears.

Για να ακυρωθεί αυτή η ανοδική άποψη, οι bears θα πρέπει να βυθιστούν και να διατηρήσουν την τιμή κάτω από τον EMA των 20 ημερών. Εάν συμβεί αυτό, οι βραχυπρόθεσμοι έμποροι μπορεί να βιαστούν προς την έξοδο και αυτό θα μπορούσε να τραβήξει το ζεύγος προς τα κάτω στο SMA 50 ημερών (246 $).

XRP/USDT
Οι αγοραστές διατήρησαν με επιτυχία την υποστήριξη EMA 20 ημερών (0,36 $) τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν ισχυρή ανάκαμψη στο XRP. Αυτό υποδηλώνει ότι οι bears πουλάνε στα ράλι.

 

 

Το ζεύγος XRP/USDT θα μπορούσε να παραμείνει κολλημένο μεταξύ του EMA 20 ημερών και της ζώνης αντίστασης γενικής χρήσης μεταξύ 0,39 $ και 0,41 $. Εάν οι bulls ξεπεράσουν το εναέριο εμπόδιο, η θετική ορμή θα μπορούσε να αυξηθεί και το ζεύγος θα μπορούσε να αυξηθεί στα $0,48 και στη συνέχεια στα $0,54.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή μειωθεί και πέσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, θα υποδηλώσει ότι η ζήτηση έχει στερέψει. Αυτό θα μπορούσε να βυθίσει το ζεύγος στο SMA 50 ημερών (0,34 $) και να διατηρήσει το εύρος του ζεύγους μεταξύ 0,30 $ και 0,39 $ για μερικές ακόμη ημέρες.

ADA/USDT
Οι bears προσπάθησαν επανειλημμένα να βυθίσουν το Cardano (ADA) κάτω από το EMA 20 ημερών (0,50 $) τις τελευταίες τρεις ημέρες, αλλά οι bulls κράτησαν τη θέση τους.

Το ζεύγος ADA/USDT έχει ανακάμψει από τον EMA 20 ημερών και οι αγοραστές θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την τιμή πάνω από την αντίσταση στα 0,55 $. Εάν καταφέρουν να το κάνουν αυτό, η ανοδική ορμή θα μπορούσε να αυξηθεί και το ζεύγος θα μπορούσε να ανέλθει στα 0,63 $ και αργότερα στα 0,70 $.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή μειωθεί από την αντίσταση των γενικών κεφαλαίων, θα υποδηλώσει ότι οι bears είναι ενεργoί σε υψηλότερα επίπεδα. Στη συνέχεια, οι πωλητές θα προσπαθήσουν και πάλι να βυθίσουν την τιμή κάτω από τους κινητούς μέσους όρους και να διατηρήσουν το ζεύγος εντός του εύρους μεταξύ $0,40 και $0,55 για λίγο ακόμα.

SOL/USDT
Οι bears προσπάθησαν να βυθίσουν την τιμή κάτω από τη γραμμή στήριξης στις 3 Αυγούστου, αλλά οι bulls υπερασπίστηκαν το επίπεδο με επιτυχία. Το Σολάνα (SOL) σχημάτισε ένα μοτίβο κηροπήγιο εντός της ημέρας στις 4 Αυγούστου, το οποίο υποχώρησε στις 5 Αυγούστου.

Εάν οι αγοραστές διατηρήσουν την τιμή πάνω από τον EMA 20 ημερών (40 $), το ζεύγος SOL/USDT θα μπορούσε να ανέβει στα 44 $ και στη συνέχεια να δοκιμάσει ξανά την άκαμπτη αντίσταση γενικού ύψους στα 48 $. Οι ταύροι θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο για να σηματοδοτήσουν το σχηματισμό ενός μοτίβου ανιούσας τριγώνου. Αυτή η ανοδική ρύθμιση έχει στόχο τα 71 $.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή πέσει κάτω και σπάσει κάτω από τη γραμμή υποστήριξης, η ανοδική ρύθμιση θα ακυρωθεί. Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να διολισθήσει προς την ισχυρή υποστήριξη στα 31 $.

DOGE/USDT
Το Dogecoin (DOGE) αναπήδησε από το SMA 50 ημερών (0,07 $) στις 4 Αυγούστου και οι bulls ανέκτησαν την ανοδική κίνηση πάνω από το EMA 20 ημερών (0,07 $) στις 5 Αυγούστου.

Οι bulls θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την τιμή προς την γενική αντίσταση στα 0,08 $. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο για να υπερασπιστούν οι bears επειδή ένα διάλειμμα και κλείσιμο πάνω από αυτό θα ολοκληρώσει ένα μοτίβο τριγώνου ανόδου. Το ζεύγος DOGE/USDT θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει μια ανοδική κίνηση στα 0,10 $ και στη συνέχεια στον στόχο μοτίβου στα 0,11 $.

Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή πέσει κάτω από το τρέχον επίπεδο και σπάσει κάτω από το SMA των 50 ημερών, θα υποδηλώσει ότι οι bears πουλάνε στα ράλι. Το ζευγάρι θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στη γραμμή στήριξης του τριγώνου. Ένα διάλειμμα κάτω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να αναιρέσει την ανοδική ρύθμιση.

DOT/USDT
Το Polkadot (DOT) ανέκαμψε από τον EMA 20 ημερών (7,78 $) στις 3 Αυγούστου, υποδεικνύοντας τη ζήτηση σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι αγοραστές θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την τιμή στη ζώνη αντίστασης γενικά μεταξύ 9 και 9,21 $.

Εάν οι bulls ξεπεράσουν αυτό το εναέριο εμπόδιο, το ζεύγος DOT/USDT θα μπορούσε να αυξήσει τη δυναμική του και να ξεκινήσει τη βόρεια πορεία του προς τα 10,80 $ και μετά τα 12 $. Ο ανοδικός EMA 20 ημερών και ο RSI στη θετική ζώνη δείχνουν ότι οι αγοραστές έχουν τον έλεγχο.

Για να ακυρωθεί αυτή η ανοδική άποψη, οι bears θα πρέπει να πουλήσουν επιθετικά και να βυθίσουν το ζευγάρι κάτω από τους κινητούς μέσους όρους. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος μπορεί να παραμείνει κολλημένο εντός του εύρους μεταξύ $6 και $9 για λίγο ακόμα.

MATIC/USDT
Οι αγοραστές διατήρησαν με επιτυχία το Polygon (MATIC) πάνω από το EMA 20 ημερών (0,85 $) κατά τη διόρθωση, γεγονός που υποδηλώνει μια αλλαγή στο συναίσθημα από τις πωλήσεις σε ράλι σε αγορές με πτώσεις.

Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι έχουν κλίση και ο RSI βρίσκεται σε θετικό έδαφος, υποδηλώνοντας πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Εάν οι bulls ωθήσουν την τιμή πάνω από την αντίσταση στα 1,02 $, το ζεύγος MATIC/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στα 1,26 $ και στη συνέχεια στα 1,50 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί και πέσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, θα υποδηλωθεί ότι το ζεύγος μπορεί να παρατείνει την παραμονή του εντός του εύρους μεταξύ $0,75 και $1 για λίγο ακόμη. Οι πωλητές θα κερδίσουν το πάνω χέρι σε ένα διάλειμμα κάτω από 0,75 $.

AVAX/USDT
Το Avalanche (AVAX) αναπήδησε από τον EMA 20 ημερών (22,86 $), υποδεικνύοντας ότι οι bulls αγοράζουν τις βουτιές σε αυτήν την υποστήριξη.

Οι αγοραστές θα οδηγήσουν την τιμή στην άκαμπτη γενική αντίσταση στα 26,38 $. Ο σταδιακά ανοδικός EMA 20 ημερών και ο RSI στο θετικό έδαφος δείχνουν πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Εάν οι bulls ωθήσουν την τιμή πάνω από τα 26,38 $, το ζεύγος AVAX/USDT θα ολοκληρώσει ένα ανοδικό αύξον τρίγωνο. Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να αυξηθεί στα $33 και αργότερα στα $38.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή υποχωρήσει από την αντίσταση γενικής χρήσης και σπάσει κάτω από το EMA 20 ημερών, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στη γραμμή υποστήριξης.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: RAKESH UPADHYAY

Article: https://cointelegraph.com/news/price-analysis-8-5-btc-eth-bnb-xrp-ada-sol-doge-dot-matic-avax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)