Η Binance των ΗΠΑ αποφασίζει να αφαιρέσει το token AMP όπως το αποκάλεσε η SEC ως ασφάλεια

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ανά όγκο συναλλαγών, η Binance, ανακοίνωσε στην επίσημη ανάρτησή της στο ιστολόγιο τη Δευτέρα ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ θα διαγράψει το token AMP της Flexa «με άφθονη προσοχή». Και αυτή η κίνηση θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Αυγούστου καθώς η πλατφόρμα περιμένει ρυθμιστική σαφήνεια.

Από τότε που η Binance U.S δημοσίευσε την ανακοίνωση, το AMP μειώνει την αξία του. Τη στιγμή της γραφής, το AMP μειώθηκε σχεδόν κατά 10% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ μειώθηκε κατά 93% από το ιστορικό ύψος του τον Ιούνιο του 2021. Το token διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 0,0082 $. Η συνολική του κεφαλαιοποίηση έχει φτάσει πλέον τα 358 εκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, σε μια δικαστική διαμάχη εναντίον του πρώην υπαλλήλου της Coinbase και των δύο φερόμενων συνεργών του, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ταξινόμησε εννέα μάρκες ως τίτλους και η AMP είναι ένα από αυτά. Έτσι, για να αποτρέψει οποιαδήποτε νομική διαμάχη με τις αρχές των ΗΠΑ, η Binance U.S αποφάσισε να αφαιρέσει το token. Να σημειωθεί ότι είναι το μόνο που αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους υπονοούμενους κανόνες στην πολιτεία, τα λειτουργικά στοιχεία ασφαλείας χρειάζονται υψηλότερη προστασία για τους χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα χρηματιστήρια που προωθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να αναγκαστούν να εγγραφούν στην SEC.

Ενώ σχολίασε την έρευνα της SEC με το Coinbase, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance πρόσθεσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου:

Δραστηριοποιούμαστε σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο και οι διαδικασίες εισαγωγής και διαγραφής μας έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της αγοράς και των κανονιστικών ρυθμίσεων. Για πολλή προσοχή, αποφασίσαμε να διαγράψουμε το token AMP από την Binance.US, με ισχύ στις 15 Αυγούστου 2022.

Το Binance καταργεί το AMP εθελοντικά να υποχρεώσει το SEC

Επιπλέον, η Binance πρόσθεσε ότι η εκπλήρωση των απαιτήσεων του ρυθμιστικού πλαισίου είναι η πρώτη προτεραιότητα της πλατφόρμας για να κάνει τους επενδυτές να συμμετέχουν με σιγουριά. Ωστόσο, τόνισε περαιτέρω ότι απομένει να δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι αρχές το AMP. Η διαπραγμάτευση του token μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον ανά πάσα στιγμή.

Σημειωτέον, το AMP δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο στη θυγατρική της Binance στις ΗΠΑ, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν το AMP σε άλλες πλατφόρμες.

Από την άλλη πλευρά, η Coinbase έχει αντικρούσει τους ισχυρισμούς της SEC για διαπραγμάτευση μη εγγεγραμμένων τίτλων. Ο Paul Grewal, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της εταιρείας, είπε ως απάντηση στην έρευνα της SEC·

Είμαστε βέβαιοι ότι η αυστηρή διαδικασία επιμέλειάς μας -μια διαδικασία που έχει ήδη αναθεωρήσει η SEC – κρατά τους τίτλους εκτός πλατφόρμας μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την SEC για το θέμα.

Το AMP είναι το εγγενές token του Amp blockchain που έχει σχεδιαστεί για να ασφαλίζει και να εδραιώνει τις μεταφορές κρυπτονομισμάτων λειτουργώντας ως κουπόνι με εξασφαλίσεις. Χρησιμοποιούμενο ευρέως σε δίκτυα Bitcoin και Ethereum, το Amp παρέχει tokens AMP στους χρήστες που ρευστοποιούνται κάθε φορά που μια συναλλαγή διαρκεί πολύ ή καθίσταται ανεπιτυχής.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Saeed Hassan

Article: https://bitcoinist.com/u-s-binance-decides-to-remove-amp-token-as-sec-called-it-a-security/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)