Το «Bitcoin Valley» ανοίγει στην πόλη της Ονδούρας με την ελπίδα να προσελκύσει τουρίστες

Η Ονδούρα έχει ανοίξει το έδαφος για το «Bitcoin Valley», ένα έργο στην ακμάζουσα πόλη της Σάντα Λουτσία της χώρας, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές κρυπτονομισμάτων από όλο τον κόσμο.

Η Ονδούρα είναι το πιο πρόσφατο έθνος της Κεντρικής Αμερικής που προωθεί τη χρήση κρυπτονομισμάτων από έναν δήμο ως τρόπο πληρωμής. Σύμφωνα με μια αναφορά του Reuters, διάφορες εταιρείες Santa Lucian δέχονται πλέον το Bitcoin ως πληρωμή.

Το έργο «Bitcoin Valley» στοχεύει σε 60 εταιρείες να λάβουν εκπαίδευση και να υιοθετήσουν κρυπτονομίσματα για να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, με την προσδοκία ότι αυτές οι πρακτικές θα εξαπλωθούν σε περαιτέρω επιχειρήσεις στην περιοχή. Η Santa Lucia βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την Tegucigalpa, την πρωτεύουσα της Ονδούρας.

Ο Cesar Andino, διευθυντής του εμπορικού κέντρου Los Robles, δήλωσε:

«Θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και θα προσελκύσει περισσότερα άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το νόμισμα».

Για να μην ξεπεραστεί, η Ονδούρα χτίζει το δικό του Bitcoin Hub

Η τελευταία ανακοίνωση της Ονδούρας έρχεται περίπου 10 μήνες αφότου ο γείτονάς της Ελ Σαλβαδόρ έκανε νόμιμο χρήμα το Bitcoin. Το Ελ Σαλβαδόρ έχει επίσης στα ταμεία του BTC αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη νομιμοποίηση του BTC ως νόμιμο χρήμα στο Ελ Σαλβαδόρ, ο τουρισμός αυξήθηκε κατά περίπου 30 τοις εκατό. Ωστόσο, δεδομένης της πιο πρόσφατης πτώσης της τιμής του Bitcoin, το έθνος αντιμετωπίζει ορισμένα εμπόδια.

Πρέπει να παγκοσμιοποιηθούμε. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον εαυτό μας από την τεχνολογία και δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω όταν άλλες χώρες το κάνουν ήδη», δήλωσε ο Andino σε μια έκθεση που μεταφράστηκε από την τοπική εφημερίδα Diario La Prensa.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρωτοβουλία κρυπτονομισμάτων εγκαινιάστηκε επίσημα την Πέμπτη και ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Ονδούρας, του Blockchain Honduras, του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Γουατεμάλας Coincaex και του δήμου της Santa Lucia.

Το Bitcoin ως νόμιμη προσφορά

Τα κράτη της Κεντρικής Αμερικής έχουν αξιολογήσει τις προσπάθειες κρυπτονομισμάτων για να αξιολογήσουν καλύτερα τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματά τους. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Οικονομική Ζώνη της Ονδούρας αναγνώρισε το Bitcoin ως νόμιμα μετρητά και ενέκρινε πληρωμές φόρου κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, έχει επιτρέψει σε οντότητες να εκδίδουν ομόλογα BTC.

Εκτός από την προώθηση της αποδοχής από τους εμπόρους, το πρόγραμμα σκοπεύει να προωθήσει την τοπική εκπαίδευση για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Οι ντόπιοι φοιτητές και οι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν σε ένα μάθημα διάρκειας ενός μήνα για το BTC και τις σχετικές τεχνολογίες.

Ο καθηγητής Ruben Carbajal Velazquez του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου δήλωσε:

Η κοινότητα της Αγίας Λουκίας θα εκπαιδευτεί στο πώς να χρησιμοποιεί και να χειρίζεται κρυπτονομίσματα, να τα εφαρμόζει σε περιφερειακές εταιρείες και να αναπτύσσει τον κρυπτοτουρισμό.

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει σημάνει συναγερμό για το Ελ Σαλβαδόρ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που υιοθετούν το bitcoin ως επίσημη προσφορά. Επιπλέον, έχει υποστηριχθεί ότι το DeFi αποτελεί απειλή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και απαιτεί ρύθμιση.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Jet Encila

Article: https://bitcoinist.com/bitcoin-valley-opens-in-honduras-town/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)