Ανάλυση τιμών 8/1: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, DOGE, DOT, MATIC, AVAX

Το Bitcoin και τα περισσότερα μεγάλα altcoins έχουν απορριφθεί λόγω αντίστασης, υπονοώντας μερικές ακόμη ημέρες ενοποίησης.

Μετά από ισχυρά μηνιαία κέρδη τον Ιούλιο, το Bitcoin (BTC) και τα altcoins ξεκίνησαν τον νέο μήνα σε μια δοκιμαστική σημείωση. Ακόμη και οι αγορές μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν τον Αύγουστο με ήπιους τόνους.

Είναι το κατώτερο μέρος;

Η επικεφαλής της αμερικανικής μετοχικής και ποσοτικής στρατηγικής της BofA Securities, Savita Subramanian, δήλωσε σε πρόσφατο σημείωμα ότι η χρηματιστηριακή αγορά συνήθως πέφτει στο κάτω μέρος αφού οι εκτιμήσεις για τα κέρδη αναθεωρηθούν χαμηλότερα, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ύφεσης.

Οι αναλυτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων παραμένουν επίσης διχασμένοι σχετικά με το εάν η τρέχουσα άνοδος είναι ένα ράλι στην αγορά bear ή η έναρξη μιας νέας φάσης ανόδου.

Ωστόσο, ένα δευτερεύον θετικό είναι ότι το πρώτο στον κόσμο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin (ETF), το Purpose Bitcoin ETF, έχει προσθέσει 2.600 Bitcoin στις αποθήκες του. Αν και το σύνολο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων παραμένει πολύ κάτω από το υψηλό όλων των εποχών, η πρόσφατη προσθήκη αποτελεί ένδειξη ότι ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές μπορεί να έχουν ξεκινήσει την αλιεία βυθού.

Θα μπορούσαν το Bitcoin και τα altcoins να βρουν αγοραστές σε χαμηλότερα επίπεδα; Ας μελετήσουμε τα γραφήματα των κορυφαίων 10 κρυπτονομισμάτων για να μάθουμε.

BTC/USDT

Οι bulls απέτυχαν επανειλημμένα να διατηρήσουν το Bitcoin πάνω από την αντίσταση στα 24.276 $ τις τελευταίες ημέρες, υποδεικνύοντας ότι οι bears υπερασπίζονται το επίπεδο με όλη τους τη δύναμη.

Η τιμή έχει υποχωρήσει στον εκθετικό κινητό μέσο όρο 20 ημερών (EMA) (22.515 $), ο οποίος είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη. Εάν η τιμή αυξηθεί από τον EMA των 20 ημερών, οι bulls θα προσπαθήσουν ξανά να ξεπεράσουν το εμπόδιο.

Εάν τα καταφέρουν, το ζεύγος BTC/USDT θα μπορούσε να ανεβάσει δυναμική και ένα ράλι στα $28.171 είναι δυνατό. Η ανοδική κλίση EMA 20 ημερών και ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) στη θετική περιοχή δείχνουν πλεονέκτημα για τους αγοραστές.

Αυτή η θετική άποψη θα μπορούσε να ακυρωθεί βραχυπρόθεσμα εάν η τιμή μειωθεί και σπάσει κάτω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 50 ημερών (SMA) (21.310 $). Το ζευγάρι θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στη γραμμή υποστήριξης, που είναι ένα σημαντικό επίπεδο για να αμυνθούν οι ταύροι.

ETH/USDT

Ο Αιθέρας (ETH) είναι μάρτυρας μιας σκληρής μάχης μεταξύ των bulls και των bears κοντά στο σημαντικό επίπεδο στα $1.700. Αν και οι bulls πίεσαν επανειλημμένα την τιμή πάνω από αυτό το επίπεδο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την ανοδική τους κίνηση.

Οι bears θα προσπαθήσουν να τραβήξουν την τιμή στο EMA 20 ημερών (1.525 $) που είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να προσέξετε. Εάν η τιμή ανακάμψει εδώ, θα υποδηλώνει ότι το κλίμα έχει γίνει θετικό και οι έμποροι αγοράζουν με πτώση.

Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα διακοπής πάνω από τη ζώνη αντίστασης 1.700 $ έως 1.785 $. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος ETH/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στα 2.000 $ και αργότερα στα 2.200 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή σπάσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, θα υποδηλώσει ότι το ζεύγος μπορεί να παραμείνει δεσμευμένο σε εύρος μεταξύ 1.280 $ και 1.785 $ για μερικές ημέρες.

BNB/USDT

Η ανάκαμψη της BNB αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση στα 300 $, αλλά η ρηχή οπισθοχώρηση δείχνει ότι οι bulls δεν κλείνουν τις θέσεις τους βιαστικά, καθώς αναμένουν ότι η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί.

Οι bulls θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τη ζώνη μεταξύ $275 και του EMA 20 ημερών ($264). Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτήν τη ζώνη, οι bulls θα προσπαθήσουν ξανά να οδηγήσουν το ζεύγος BNB/USDT πάνω από τα $300. Εάν καταφέρουν να το κάνουν αυτό, το ζευγάρι θα μπορούσε να ξεκινήσει τη βόρεια πορεία του προς την άκαμπτη αντίσταση πάνω από τα 350 $.

Αυτή η θετική άποψη θα μπορούσε να ακυρωθεί βραχυπρόθεσμα εάν η τιμή μειωθεί και σπάσει κάτω από τον EMA των 20 ημερών. Εάν συμβεί αυτό, το ζευγάρι θα μπορούσε να μειωθεί στο SMA 50 ημερών (240 $).

XRP/USDT

Η τιμή του XRP αυξήθηκε πάνω από την γενική αντίσταση των 0,39 $ στις 30 και 31 Ιουλίου, αλλά οι bulls δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι bears δεν έχουν ακόμη παραιτηθεί και συνεχίζουν να υπερασπίζονται το επίπεδο των $0,39 επιθετικά.

Ο σταδιακά ανοδικός EMA 20 ημερών (0,36 $) και ο δείκτης RSI στη θετική περιοχή δείχνουν ένα μικρό πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Εάν η τιμή ανακάμψει από το EMA 20 ημερών, θα βελτιώσει τις προοπτικές ενός ράλι πάνω από την γενική ζώνη μεταξύ $0,39 και $0,41. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος XRP/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στα 0,48 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή πέσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, αυτό θα υποδηλώνει ότι οι traders κρατούν κέρδη καθώς αναμένουν ότι το ζεύγος θα παραμείνει δεσμευμένο σε εύρος τιμών για μερικές ακόμη ημέρες. Ένα διάλειμμα κάτω από το SMA 50 ημερών (0,34 $) θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για πτώση στα 0,30 $.

ADA/USDT

Ο Cardano (ADA) απέρριψε την αντίσταση στα 0,55 $ στις 30 Ιουλίου, υποδεικνύοντας ότι οι bears δεν έχουν καμία διάθεση να επιτρέψουν στους bulls να πάρουν το δρόμο τους.

Εάν η τιμή σπάσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, το ζεύγος ADA/USDT θα μπορούσε να πέσει στα 0,45 $. Μια τέτοια κίνηση θα υποδηλώνει ότι το ζεύγος μπορεί να παραμείνει κολλημένο στο μεγάλο εύρος μεταξύ $0,40 και $0,55 για μερικές ακόμη ημέρες.

Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή ανακάμψει από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώσει ότι οι bulls αγοράζουν με βουτιές. Στη συνέχεια, οι bulls θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να ωθήσουν το ζεύγος πάνω από 0,55 $. Εάν τα καταφέρουν, το ζεύγος θα μπορούσε να ανέλθει στα 0,63 $ και αργότερα στα 0,70 $.

SOL/USDT

Οι bears απέτρεψαν μια προσπάθεια των bulls να ωθήσουν το Solana (SOL) πάνω από την αντίσταση στα 48 $ στις 30 Ιουλίου. Αυτό μπορεί να προσέλκυσε κρατήσεις κερδών από τους βραχυπρόθεσμους εμπόρους και αυτό οδήγησε την τιμή στο EMA 20 ημερών ( $40).

Εάν η τιμή ανακάμψει από τον EMA 20 ημερών, οι bulls θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να ωθήσουν το ζεύγος SOL/USDT πάνω από την αντίσταση γενικής χρήσης. Εάν τα καταφέρουν, το ζευγάρι θα ολοκληρώσει ένα μοτίβο αύξοντα τριγώνου που έχει στόχο στόχο τα 71 $.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή σπάσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, το ζεύγος θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη γραμμή στήριξης του τριγώνου. Εάν αυτό το επίπεδο υποχωρήσει, η ανοδική ρύθμιση θα ακυρωθεί. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για πτώση στα $30.

DOGE/USDT

Οι bulls προσπάθησαν να ωθήσουν το Dogecoin (DOGE) πάνω από την αντίσταση στα 0,08 $, αλλά οι bears είχαν άλλα σχέδια. Πούλησαν σε υψηλότερα επίπεδα και έχουν τραβήξει την τιμή πίσω προς τους κινητούς μέσους όρους.

Εάν η τιμή συνεχίσει χαμηλότερα και σπάσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, η γραμμή τάσης μπορεί να κινδυνεύσει να καταρρεύσει. Εάν συμβεί αυτό, το αναπτυσσόμενο ανοδικό μοτίβο αύξοντα τριγώνου θα ακυρωθεί. Αυτό θα μπορούσε να κλίνει το πλεονέκτημα υπέρ των bears.

Αντίθετα, εάν η τιμή ανακάμψει από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώσει ότι οι ταύροι θα συνεχίσουν να αγοράζουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι bulls θα προσπαθήσουν και πάλι να ωθήσουν το ζεύγος DOGE/USDT πάνω από 0,08 $ και να ξεκινήσουν μια νέα ανοδική κίνηση στα 0,10 $.

DOT/USDT

Το Polkadot (DOT) έσπασε και έκλεισε πάνω από την γενική αντίσταση των 8,50 $ στις 31 Ιουλίου, αλλά το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο δείχνει ότι πωλείται σε υψηλότερα επίπεδα. Οι bears προσπαθούν να παγιδεύσουν τους επιθετικούς bulls, τραβώντας την τιμή πίσω, κάτω από το επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος.

Εάν επιτύχουν, το ζεύγος DOT/USDT θα μπορούσε να μειωθεί στο EMA 20 ημερών (7,64 $). Αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να παρακολουθείτε επειδή ένα διάλειμμα και κλείσιμο κάτω από αυτό θα υποδηλώσει ότι το ζευγάρι μπορεί να παρατείνει τη διαμονή του εντός του εύρους μεταξύ $6 και $8,50 για μερικές ακόμη ημέρες.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή αυξηθεί από το τρέχον επίπεδο ή τον EMA 20 ημερών, θα υποδηλώνει ότι οι bulls αγοράζουν με πτώσεις. Αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει τις προοπτικές ενός ράλι στο ψυχολογικό επίπεδο των $10 και στη συνέχεια στα $10,80.

MATIC/USDT

Οι αγοραστές ώθησαν το Polygon (MATIC) πάνω από την ψυχολογική αντίσταση στο $1 στις 31 Ιουλίου, αλλά το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο της ημέρας δείχνει επιθετικές πωλήσεις σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι bears θα προσπαθήσουν να τραβήξουν την τιμή στον EMA 20 ημερών (0,82 $), που είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη. Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτό το επίπεδο, θα υποδηλώσει ότι οι bulls θα συνεχίσουν να αγοράζουν με πτώσεις. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ενός διαλείμματος πάνω από $1. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος MATIC/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στα 1,26 $.

Ο RSI δείχνει τα πρώτα σημάδια σχηματισμού αρνητικής απόκλισης, υποδεικνύοντας ότι η ανοδική ορμή μπορεί να εξασθενεί. Εάν οι bears βυθίσουν την τιμή κάτω από το EMA 20 ημερών, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα 0,75 $. Μια αναπήδηση από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το ζεύγος μπορεί να παραμείνει περιορισμένο σε εύρος μεταξύ $0,75 και $1 για μερικές ημέρες.

AVAX/USDT

Η Avalanche (AVAX) απέρριψε την αντίσταση στα 26,38 $ στις 30 Ιουλίου, υποδεικνύοντας ότι οι bears συνεχίζουν να υπερασπίζονται το επίπεδο με σθένος.

Οι bears θα προσπαθήσουν να τραβήξουν την τιμή στον EMA 20 ημερών (0,82 $), που είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη. Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτό το επίπεδο, θα υποδηλώσει ότι οι bulls θα συνεχίσουν να αγοράζουν με πτώσεις. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ενός διαλείμματος πάνω από $1. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος MATIC/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στα 1,26 $.

Ο RSI δείχνει τα πρώτα σημάδια σχηματισμού αρνητικής απόκλισης, υποδεικνύοντας ότι η ανοδική ορμή μπορεί να εξασθενεί. Εάν οι αρκούδες βυθίσουν την τιμή κάτω από το EMA 20 ημερών, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα 0,75 $. Μια αναπήδηση από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το ζεύγος μπορεί να παραμείνει περιορισμένο σε εύρος μεταξύ $0,75 και $1 για μερικές ημέρες.

Οι αρκούδες θα προσπαθήσουν να βυθίσουν την τιμή κάτω από το EMA 20 ημερών (22,55 $). Εάν καταφέρουν να το κάνουν αυτό, το ζεύγος AVAX/USDT θα μπορούσε να μειωθεί στο SMA 50 ημερών (19,73 $), το οποίο τοποθετείται ακριβώς πάνω από τη γραμμή υποστήριξης. Ένα διάλειμμα και κλείσιμο κάτω από αυτή την υποστήριξη θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι αρκούδες έχουν ξανά τον έλεγχο.

Αντίθετα, εάν η τιμή ανακάμψει από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώσει ότι οι ταύροι θα συνεχίσουν να αγοράζουν με πτώσεις. Στη συνέχεια, οι ταύροι θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να ξεπεράσουν το εναέριο εμπόδιο στα $26,38 και θα ξεκινήσουν τη νέα ανοδική κίνηση στα $33 και μετά στα $38.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: RAKESH UPADHYAY

Article: https://cointelegraph.com/news/price-analysis-8-1-btc-eth-bnb-xrp-ada-sol-doge-dot-matic-avax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)