Τα Options είναι ένα από τα πιο ευέλικτα μέσα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η ευελιξία των επιλογών επιτρέπει σε έναν έμπορο να συνδυάζει διαφορετικά συμβόλαια και να κατασκευάζει στρατηγικές για διαφορετικές συνθήκες αγοράς. Με τις επιλογές, μπορείτε να αποτυπώσετε ευκαιρίες σε κάθε είδους κίνηση της αγοράς—πάνω, κάτω ή ακόμα και στο πλάι.

Λόγοι για Συναλλαγές Options

Δεδομένης της ευελιξίας των επιλογών, μπορούν να αναπτυχθούν με διάφορους τρόπους τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους εμπόρους. Επενδυτές Κερδίστε παθητικό εισόδημα: Οι επενδυτές μπορούν να δημιουργήσουν παθητικό εισόδημα πουλώντας κλήσεις Option έναντι του κρυπτονομίσματός τους. Αυτή είναι γνωστή ως στρατηγική καλυμμένων κλήσεων και είναι μία από τις πιο κοινές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται από μακροπρόθεσμους επενδυτές. Προστασία portfolio: Οι επενδυτές που ανησυχούν για τη μεταβλητότητα μπορούν να προστατεύσουν από την πτώση των τιμών αγοράζοντας ένα δικαίωμα πώλησης. Όταν οι τιμές πέφτουν, τα κέρδη από το εμπόριο δικαιωμάτων πώλησης συμβάλλουν στην αντιστάθμιση των ζημιών στο portfolio τους. Ελκυστικές τιμές κλειδώματος: Σε περιπτώσεις όπου οι επενδυτές βλέπουν μια ευκαιρία αλλά δεν έχουν επαρκή κεφάλαια για αγορά, μπορούν να κλειδώσουν μια τιμή αγοράς παίρνοντας ένα δικαίωμα αγοράς και ασκώντας το δικαίωμα αργότερα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αγοράσετε BTC στα 40.000 $. μπορείτε να λάβετε την ίδια έκθεση αγοράζοντας μια επιλογή κλήσης BTC με τιμή εξάσκησης 40.000 $. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε την πλήρη τιμή αγοράς, μόνο το ασφάλιστρο.

Έμποροι

Επεκτείνετε τις ευκαιρίες συναλλαγών: Οι τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης είναι ευαίσθητες σε περισσότερους παράγοντες από την απλή κίνηση στο υποκείμενο κρυπτονόμισμα. Οι αλλαγές στη μεταβλητότητα και η χρονική μείωση μπορεί να επηρεάσουν την αξία ενός Option. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι μπορούν να επιλέξουν θέσεις που όχι μόνο στοιχηματίζουν στις αλλαγές στις τάσεις των τιμών αλλά και στη συρρίκνωση ή την επέκταση της μεταβλητότητας. Αποδοτικότητα κεφαλαίου: Η μόχλευση κάνει τις συναλλαγές δικαιωμάτων προαίρεσης εξαιρετικά αποδοτικές. Για παράδειγμα, ένας έμπορος που πιστεύει ότι το BTC μπορεί να αυξηθεί από την τρέχουσα τιμή των 40.000 $ θα μπορούσε να επενδύσει μόνο ένα κλάσμα της τιμής αγοράς αγοράζοντας ένα δικαίωμα αγοράς. Εάν το BTC όντως ανατιμηθεί σε αξία, η αξία του δικαιώματος αγοράς θα αυξηθεί αντίστοιχα. Προσαρμόστε τα ανοίγματα αγοράς: Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες στρατηγικές επιλογών — οι έμποροι μπορούν να συνδυάσουν συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης με διαφορετικές λήξεις, τιμές εξάσκησης, τύπους δικαιωμάτων προαίρεσης και πολλές άλλες μεταθέσεις για να εκφράσουν την άποψή τους για την αγορά. Συνδυάζοντας διαφορετικούς τύπους επιλογών, οι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από τις αγορές bulls ή bears, ακόμη και πλάγια. Οριακός κίνδυνος θέσης: Σε αντίθεση με τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης όπου οι έμποροι μπορεί να χάσουν περισσότερα από τα αρχικά ίδια κεφάλαιά τους, η διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης παρέχει καθοδική προστασία όπου ο κάτοχος ενός δικαιώματος μπορεί να χάσει μόνο το αρχικό ασφάλιστρο. Με τις συναλλαγές επιλογών, μπορείτε να κάνετε απεριόριστα κέρδη όταν έχετε δίκιο και να περιορίσετε τις απώλειές σας όταν κάνετε λάθος.

Ξεκινήστε τις συναλλαγές με τις επιλογές USDC τώρα

 

3 Στρατηγικές Επιλογών για Συναλλαγές σε Οποιαδήποτε Συνθήκη Αγοράς

1. Bull Call Spread Ένα ανοδικό spread είναι μια ανοδική στρατηγική που περιλαμβάνει την αγορά (μεγάλης διάρκειας) μιας επιλογής κλήσης “At-The-Money” (ATM) και την πώληση (short) μιας επιλογής κλήσης “Out-Of-The-Money”. Σε αυτήν τη στρατηγική, και οι δύο κλήσεις θα πρέπει να έχουν το ίδιο υποκείμενο στοιχείο ενεργητικού και την ίδια ημερομηνία λήξης. Ένα bull call αποσπά κέρδη καθώς το υποκείμενο crypto αυξάνεται στην τιμή. Το κέρδος περιορίζεται εάν η τιμή του κεφαλαίου αυξηθεί πάνω από την τιμή εξάσκησης της σύντομης κλήσης και η πιθανή ζημία περιορίζεται εάν η τιμή του κεφαλαίου πέσει κάτω από την τιμή εξάσκησης της μακροχρόνιας κλήσης (χαμηλότερη απεργία). 2. Bear Call Spread Ένα bear call spread είναι μια στρατηγική πτωτικών δικαιωμάτων προαίρεσης που χρησιμοποιείται για να επωφεληθεί από τη μείωση της τιμής του υποκείμενου κεφαλαίου. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την αγορά μιας επιλογής Κλήσης «Εκτός Χρημάτων» και την πώληση μιας επιλογής Κλήσης «Μέσα στα Χρήματα». Όπως και η στρατηγική διασποράς bull call, και οι δύο κλήσεις θα πρέπει να έχουν το ίδιο υποκείμενο κεφάλαιο και την ίδια ημερομηνία λήξης. Ένα bear call spread αποφέρει κέρδη είτε από τη μείωση της τιμής του κεφαλαίου είτε από τη χρονική αποσύνθεση ή και από τα δύο. Το πιθανό κέρδος περιορίζεται στο καθαρό ασφάλιστρο που εισπράχθηκε και η πιθανή ζημία περιορίζεται εάν η τιμή του κεφαλαίου αυξηθεί πάνω από την τιμή εξάσκησης της μακροχρόνιας κλήσης. 3. Iron Condor Ο σιδερένιος κόνδορας είναι μια στρατηγική επιλογών ουδέτερη για την αγορά που αποφέρει τα μέγιστα κέρδη όταν το υποκείμενο κεφάλαιο δεν κινείται πολύ. Μια στρατηγική iron condor αποτελείται από δύο θέσεις (ένα long και ένα short) και δύο calls (ένα long και ένα short) και τέσσερις τιμές εξάσκησης, όλες με την ίδια ημερομηνία λήξης — σχηματίζοντας ένα εύρος συναλλαγών διπλού άκρου. Ο σιδερένιος κόνδορας κερδίζει όταν η υποκείμενη τιμή του κεφαλαίου κλείνει μεταξύ του εύρους συναλλαγών κατά τη λήξη. Με άλλα λόγια, ο στόχος είναι το κέρδος από τη χαμηλή μεταβλητότητα του υποκείμενου κεφαλαίου.

Ξεκινήστε τις συναλλαγές με τις επιλογές USDC τώρα

 

Είναι η διαπραγμάτευση Options για εσάς;

Πριν από τις επιλογές συναλλαγών, θα πρέπει να έχετε ξεκάθαρη κατανόηση του τι ελπίζετε να επιτύχετε. Θα πρέπει να εκτελέσετε μερικούς απλούς υπολογισμούς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε στρατηγική επιλογών για να προσδιορίσετε το μέγιστο κέρδος, τη μέγιστη απώλεια και τα νεκρά σημεία, τα οποία θα είναι μια καλή ένδειξη της ανοχής σας στον κίνδυνο. Μόλις είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις συναλλαγές, επιλέξτε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων όπως το Bybit που προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις για επιλογές κρυπτονομισμάτων, καθώς και εργαλεία και έρευνα για να καθοδηγήσει τις στρατηγικές που επιλέγετε. Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης. Author: Bybit Official Article: https://blog.bybit.com/post/crypto-options-playbook-how-to-trade-options-in-any-market-bltafadee30126063a9/