Ο Πούτιν απαγορεύει τις πληρωμές κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία, εν μέσω ισχυρισμών ότι βρίσκονται πίσω από την τεράστια αύξηση των συστημάτων πυραμίδων

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο που απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα στη Ρωσία – εν μέσω ισχυρισμών ότι βρίσκονται πίσω από μια δραματική αύξηση των πυραμιδικών συστημάτων.

Η κίνηση του προέδρου σημαίνει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση αγαθών, υπηρεσιών και προϊόντων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλα έρχονται μετά από μια διελκυστίνδα μεταξύ κυβερνητικών φορέων για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της ανόδου των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ η Τράπεζα της Ρωσίας ήθελε την πλήρη απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας υποστήριζε τη ρύθμιση.

Ορισμένοι πολιτικοί εκεί έχουν κάνει παραλληλισμούς μεταξύ της «κρυπτομανίας» και του εθισμού στον τζόγο, με τον τελευταίο να υπόκειται ήδη σε σκληρούς κανόνες σε εθνικό επίπεδο.

Ο Anatoly Aksakov, ο οποίος ηγείται της οικονομικής επιτροπής στην κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε από το Reuters:

«Το φαινόμενο υπάρχει και δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Έκρηξη των «Πυραμιδικών Σχημάτων» στη Ρωσία
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας δείχνουν ότι 954 πυραμιδικά συστήματα εντοπίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 — 6,5 φορές υψηλότερα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Από αυτούς, το 56% λέγεται ότι «συγκέντρωσε κεφάλαια σε διάφορα κρυπτονομίσματα» — ή διαφήμισε επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η κεντρική τράπεζα λέει ότι πολλά από αυτά τα προγράμματα λειτουργούν στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και δεν έχουν δικό τους ιστότοπο.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Connor Sephton

Article: https://coinmarketcap.com/alexandria/article/putin-bans-crypto-payments-in-russia-amid-claims-they-re-behind-huge-surge-in-pyramid-schemes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)