Τι διακυβεύεται;

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε το σημερινό ενημερωτικό δελτίο ευχόμενοι σε όλους ένα ευλογημένο Eid Al Adha. Με τον δικό μας τρόπο, δίνουμε στους επενδυτές μας το «Eidiya» μέσω μερισμάτων ως εισόδημα από ενοίκια στα ενοικιαζόμενα ακίνητα του χαρτοφυλακίου σας, που είναι πάντα επαναλαμβανόμενο. Ευτυχώς, όλα τα ακίνητά μας είναι νοικιασμένα και πάντα πληρώναμε τα έσοδα από ενοίκια στην ώρα τους!

Μιλώντας για το εισόδημα από ενοίκια, το Ντουμπάι έχει επιτέλους ψηφιοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνονται τα ενοίκια σε όλο το Εμιράτο. Οι ενοικιαστές θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους ιδιοκτήτες μέσω τραπεζικών εμβασμάτων ή πιστωτικών καρτών μέσω του συστήματος άμεσης χρέωσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΑΕ — αντίο, μεταχρονολογημένες επιταγές και στο μέλλον!

Τώρα, καθώς τα σχολεία είναι επίσημα κλειστά για το καλοκαίρι, αυτή είναι η εποχή που οι ομογενείς τείνουν να κάνουν διακοπές μακριά από τον Κόλπο. Αλλά πριν ξεκινήσουν οι διακοπές, ας ρίξουμε μια ματιά στον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου 2022 για την αγορά ακινήτων των ΗΑΕ…
Σύμφωνα με την DXB Interact, η αγορά ακινήτων των ΗΑΕ είχε ένα ισχυρό 2ο τρίμηνο φέτος. Οι συνολικές συναλλαγές πωλήσεων ανήλθαν σε 22.482 AED — 9,6% υψηλότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2022 και 45,2% υψηλότερες από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 — Ουάου! Αυτό έφερε συνολική αξία πωλήσεων στα 59,3 δισεκατομμύρια AED — 7,2% υψηλότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2022 και 6,5% υψηλότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Το κόστος των μονάδων αυξήθηκε καθώς η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ήταν 1.151 AED κατά μέσο όρο το τελευταίο τρίμηνο, από 960 το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Σημειώστε ότι αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν όλους τους τύπους ακινήτων όπως διαμερίσματα, βίλες, εμπορικά και οικόπεδα. Ο διαχωρισμός σε μονάδες εκτός σχεδίου και έτοιμες ήταν 48% και 52% αντίστοιχα, εξαιρουμένων των πωλήσεων οικοπέδου.

Τώρα, πρέπει να αναρωτιέστε πού ακριβώς είναι το πάρτι; Οι περιοχές στο Ντουμπάι που είδαν τις περισσότερες πωλήσεις ακινήτων ήταν το Business Bay, το Downtown Dubai, το Damac Lagoons, το Jumeirah Village Circle και το Dubai Marina (με αυτή τη σειρά). Όσον αφορά τις συνοικίες που φιλοξενούν τα πιο ακριβά διαμερίσματα που πωλούνται, αυτές θα είναι το Palm Jumeirah, το Downtown Dubai και η μαρίνα του Ντουμπάι. Οι μέσες τιμές διαμερισμάτων σε αυτές τις τρεις γειτονιές είναι 3,0 εκατομμύρια AED, 2,3 εκατομμύρια AED και 1,4 εκατομμύρια AED αντίστοιχα.

Τώρα, αν είστε περισσότερο κάπως άνθρωπος της βίλας, θα κοιτάζατε το Palm Jumeirah, το Al Hebiah Fourth, το Island 2, το MBR City Al Merkadh και το Wadi Al Safa 3 ως τις γειτονιές που είχαν τις πιο ακριβές βίλες που πουλήθηκαν . Σε αυτό το σημείωμα, η Alpago Properties σχεδιάζει να λανσάρει έξι πολυτελείς βίλες (γνωστή και ως τιμή 100 εκατομμυρίων AED συν) στο Palm Jumeirah’s Billionaires Row, με την πιο ακριβή από αυτές να κοστίζει 300 εκατομμύρια AED!

Γιατί έχει σημασία αυτό; Η αγορά ακινήτων του Ντουμπάι δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης στον αριθμό των συμφωνιών ή στο μέγεθος των συναλλαγών, παρά τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων – επί του παρόντος περίπου στο 5%, αυξημένα κατά 1,50% από τον Μάρτιο και αναμένεται να φτάσει στο 7% ή περισσότερο μέχρι το τέλος του έτους , σύμφωνα με το Gulf News. Αντίθετα, οι περισσότερες άλλες μεγάλες κατηγορίες επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται στο κόκκινο, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων μετοχών και κρυπτονομισμάτων. Η απόδειξη βρίσκεται στην δοκιμή για να δείξει ποια είναι τα πιο ανθεκτικά, επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία αυτές τις μέρες.
Όπως όλοι οι καλοί μαθητές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποδεικνύονται πρότυπο μεταξύ των συμμαθητών τους. Στην πραγματικότητα, τόσο οι αγορές ακινήτων του Ντουμπάι όσο και του Άμπου Ντάμπι έχουν αναγνωριστεί πρόσφατα στον παγκόσμιο δείκτη διαφάνειας ακινήτων της JLL παγκοσμίως. Το Ντουμπάι βρίσκεται στη βαθμίδα του Transparent στο νούμερο 31 της λίστας (αύξηση 3 θέσεων από πέρυσι) — η μόνη πόλη στη ΜΕΝΑ που εμφανίζεται. Οι μοχλοί για την επίτευξη αυτού του επιπέδου ήταν οι βελτιωμένες ψηφιακές υπηρεσίες του Ντουμπάι και οι διαδικασίες παροχής δεδομένων γύρω από τα ακίνητα. Εν τω μεταξύ, το Άμπου Ντάμπι βρίσκεται στην ημιδιαφανή βαθμίδα στο νούμερο 45 της λίστας (άνοδος 1 θέσης από πέρυσι).

Το Ντουμπάι πρόσφατα αναγνωρίστηκε επίσης παγκοσμίως για τη θέση του ως hotspot hedge fund! Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι χρηματοδότες εγκαθίστανται στο Εμιράτο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εταιρειών κρυπτονομισμάτων, επενδυτών ακινήτων, καθώς και —πλέον— διαχειριστών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (σύμφωνα με το Bloomberg). Όλα αυτά συνδέονται με τους φιλικούς προς τις επιχειρήσεις κανονισμούς του Ντουμπάι, το περιβάλλον χαμηλών φορολογιών και την καλή υποδομή. Σε συνδυασμό με το κίνητρο Golden Visa για τους ίδιους τους επιχειρηματίες, το Ντουμπάι σίγουρα βλέπει άμεσα οφέλη για την οικονομία του από τις πρόσφατες αλλαγές πολιτικής.

Η κατώτατη γραμμή: Καθώς το Ντουμπάι τοποθετείται όλο και πιο ψηλά ως κόμβος για επενδυτικά κεφάλαια μεταξύ άλλων πιο καθιερωμένων μητροπολιτικών πόλεων, προσελκύει την υψηλή καθαρή αξία και το υψηλό διαθέσιμο εισόδημα για να ζήσουν και να εργαστούν. Οι Ινδοί πλούσιοι σε μετρητά, για παράδειγμα, κάνουν δρόμο προς το Ντουμπάι περισσότερο από ποτέ — στην πραγματικότητα, σημειώθηκε αύξηση 15% στα ερωτήματα για ακίνητα από αυτούς μόνο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Arabian Business. Με τη σειρά του, αυτό σημαίνει ένα πιο πολυσύχναστο κτηματομεσιτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: https://getstake.com

Article: https://mailchi.mp/getstake.com/newsletter-02-07-22-en-15522465?e=16b6e4baae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)