Ο Elon Musk ακυρώνει τη συμφωνία αγοράς μέσω Twitter

Έπειτα από εβδομάδες ταραχών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX προσπαθεί να σπάσει τη συμφωνία του να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, απέσυρε την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Musk προσφέρθηκε να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο, ωστόσο τα σχόλιά του έκτοτε έχουν πυροδοτήσει πολλές εικασίες «θα το κάνει ή δεν θα το κάνει» σχετικά με την επικείμενη αγορά του. Και σήμερα, επιτέλους ξέρουμε σίγουρα: δεν θα το κάνει.

Οι δικηγόροι του Musk ειδοποίησαν την εταιρεία ότι θα τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης που θα έδινε τον Musk να εξαγοράσει όλες τις υπόλοιπες μετοχές και να κατέχει πλήρως την πλατφόρμα.

“Ο κύριος Musk τερματίζει τη συμφωνία συγχώνευσης επειδή το Twitter παραβιάζει ουσιωδώς πολλαπλές διατάξεις αυτής της συμφωνίας, φαίνεται να έχει κάνει ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στις οποίες βασίστηκε ο κ. Musk κατά τη σύναψη της συμφωνίας συγχώνευσης και είναι πιθανό να υποστεί ουσιώδη αρνητική επίδραση της εταιρείας », αναφέρει μια κατάθεση της SEC από τους δικηγόρους του Μusk.

Ο Μusk είχε αποκτήσει στο παρελθόν μερίδιο 9,2% στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει 100 εκατομμύρια ακόλουθους. Πρόσφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή για να αποκτήσει την υπόλοιπη εταιρεία και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνέστησε ομόφωνα την αποδοχή της συμφωνίας τον Ιούνιο.

Ωστόσο, φαινόταν όλο και περισσότερο ότι ο Μusk ήθελε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Είχε προηγουμένως επικαλεστεί ανησυχίες σχετικά με τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τη δραστηριότητα αυτοματοποιημένων ρομπότ στην πλατφόρμα, υποδηλώνοντας ότι το Twitter δεν παρείχε ζητούμενες πληροφορίες.

«Για σχεδόν δύο μήνες, ο κ. Μusk αναζήτησε τα δεδομένα και τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της επικράτησης ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα του Twitter», αναφέρεται στην κατάθεση της SEC. «Το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες».

Ο Μusk είπε τον Μάιο ότι η συμφωνία ήταν «προσωρινά σε αναμονή» και η νομική του ομάδα έστειλε επιστολή στον γενικό σύμβουλο του Twitter τον Ιούνιο ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του για δεδομένα.

«Η τελευταία προσφορά του Twitter να παρέχει απλώς πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθοδολογίες δοκιμών της ίδιας της εταιρείας, είτε μέσω γραπτού υλικού είτε προφορικών εξηγήσεων, ισοδυναμεί με άρνηση των αιτημάτων δεδομένων του κ. Μusk», ανέφερε η επιστολή των δικηγόρων του Μusk.

Η ομάδα του ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «σαφή νομική παραβίαση» των όρων της συμφωνίας και ότι ο Μusk μπορεί να επιδιώξει την έξοδο από τη συμφωνία.

Σε απάντηση στην είδηση, ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor, έγραψε στο Twitter: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter έχει δεσμευτεί να κλείσει τη συναλλαγή σχετικά με την τιμή και τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με τον κ. Μusk και σχεδιάζει να κινήσει νομικά μέτρα για την επιβολή της συμφωνίας συγχώνευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουν στο Πρωτοδικείο του Delaware».

Ο Musk είναι ένας λάτρης των Dogecoin του οποίου τα tweets σχετικά με το meme coin έχουν συχνά οδηγήσει την τιμή του να αυξάνεται ή να πέφτει. Μοιράστηκε έναν αριθμό προγραμματισμένων αλλαγών για το Twitter μετά την εξαγορά, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του Dogecoin για πληρωμές, του ανοίγματος του πηγαίου κώδικα της πλατφόρμας και της παροχής λιγότερο περιοριστικής εποπτείας στο περιεχόμενο.

Η τιμή της μετοχής του Twitter έκλεισε την ημέρα με πτώση 5% στα μόλις 37 δολάρια, αλλά έχει υποχωρήσει περαιτέρω στις συναλλαγές μετά τις ώρες λειτουργίας σε μια τρέχουσα τιμή περίπου 34 δολαρίων ανά μετοχή.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Andrew Hayward

Article: https://decrypt.co/104760/elon-musk-cancels-twitter-purchase-agreement-reports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)