Επεξήγηση του Παίξτε για Κέρδος εναντίον Μετακίνησης για Κέρδος

1. Τι είναι τα παιχνίδια κρυπτονομισμάτων για να κερδίσετε;
Τα παιχνίδια κρυπτογράφησης Play-to-earn (P2E) δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να κερδίσουν περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού που μπορούν να ανταλλάσσονται με κρυπτονομίσματα.

Το P2E είναι ένα νέο στοιχείο του οικοσυστήματος GameFi. Κανονικά, οι χρήστες παίζουν online ενώ χρησιμοποιούν εφαρμογές ή ιστότοπους όπως το Minecraft και το Roblox. Όμως, η τάση P2E τα πηγαίνει όλα λίγο πιο μακριά.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, είναι δυνατός ο συνδυασμός του παιχνιδιού με τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων. Τα παραδοσιακά παιχνίδια επέτρεψαν στους συμμετέχοντες να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τα γραφικά και να περάσουν λίγο χρόνο με φίλους. Από εδώ και πέρα, μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι με μια άλλη σημαντική πτυχή της ζωής: το να κερδίζετε χρήματα.

Είναι απαραίτητο να παίζετε σε ένα blockchain για να κερδίσετε μάρκες κρυπτονομισμάτων ή μη ανταλλάξιμες μάρκες (NFT). Επιπλέον, δεν χρειάζεται απαραίτητα να επενδύσετε σε ακριβά NFT για να κερδίσετε κρυπτονομίσματα και να γίνετε μέρος των οικονομιών και των επιχειρηματικών μοντέλων εντός του παιχνιδιού.

2. Ποια είναι τα παραδείγματα παιχνιδιών για κέρδος (P2E);
Τα Axie Infinity, Aavegotchi και The Sandbox είναι παραδείγματα παιχνιδιών που παίζουν για να κερδίσουν.

Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα παιχνιδιών κρυπτονομισμάτων είναι το Axie Infinity που βασίζεται στο blockchain Ethereum. Είναι ένας συνδυασμός βιντεοπαιχνιδιών και στοιχείων παιχνιδιού blockchain. Κάποιες μέρες που η οικονομία ήταν ακμάζουσα, η αγορά NFT ήταν μια ακμάζουσα επιχείρηση. Εκατομμύρια δολάρια διακινούνταν και τα Axies, τα μαγικά πλάσματα, πωλούνταν για χιλιάδες δολάρια το καθένα.

Το Aavegotchi είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός παιχνιδιού P2E. Περιγράφει τον εαυτό του ως πρωτόκολλο gaming NFT που ανήκει στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα. Οι χρήστες μπορούν να πάνε σε περιπέτειες ως εικονογραφημένα φαντάσματα, κάτι που θυμίζει τα παιχνίδια Tamagotchi. Μπορείτε να κερδίσετε μάρκες με minigames, να ανταλλάξετε Aavegotchis ή να ξεκινήσετε με σπάνια καλλιέργεια.

Ένα άλλο παιχνίδι στη βιομηχανία P2E είναι το Sandbox. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες της μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού που τους δίνει μια κλεφτή ματιά για το πώς πιθανότατα θα μοιάζει το Metaverse. Οι χρήστες μπορούν να παίξουν, να δημιουργήσουν και να κατέχουν το μέλλον. Ενώ απολαμβάνουν την καθηλωτική εμπειρία, οι χρήστες μπορούν να αποκομίσουν έσοδα από το παιχνίδι δημιουργώντας, επενδύοντας και κερδίζοντας περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού.

3. Τι είναι τα κρυπτογραφικά παιχνίδια μετακίνησης προς κέρδος (M2E);
Το Move-to-earn συνδυάζει τη μετακίνηση, το παιχνίδι και την απόκτηση κρυπτονομισμάτων στο blockchain.

Η κίνηση για κέρδος σημείωσε άνθηση κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19. Οι άνθρωποι ήταν κυρίως στο σπίτι, κάθονταν και περνούσαν την ώρα τους πίσω από την οθόνη. Δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να μετακινείστε συχνά για την υγεία σας, το M2E έγινε πολύ δημοφιλές. Είναι ένας νέος τρόπος επιβράβευσης των χρηστών που σηκώνονται και αρχίζουν να κινούνται ενώ χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Κάθε κίνηση που κάνετε, θα κερδίζετε κρυπτονομίσματα.

Ίσως με τα χρόνια, αυτή η τάση M2E να μετατραπεί σε FitnessFi αντί για GameFi, λόγω των δυνατοτήτων αυτής της ιδέας και της προθυμίας των ανθρώπων να είναι υγιείς και να παραμείνουν ενεργοί λόγω των προβλημάτων υγείας που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη πανδημία.

4. Ποια είναι τα παραδείγματα παιχνιδιών κίνησης για κέρδος (M2E);
Παραδείγματα παιχνιδιών κίνησης για κέρδος είναι τα STEPN, Sweatcoin και MetaGym.

Καθώς ο κλάδος της μετακίνησης προς κέρδος γίνεται όλο και πιο ζεστός, ήρθε η ώρα να σας εξοικειώσουμε με μερικά από τα παιχνίδια M2E. Το πιο γνωστό παράδειγμα του M2E ​​είναι πιθανώς το έργο STEPN (GMT) που βασίζεται στο Solana.

Το STEPN είναι μια εφαρμογή Web3 lifestyle με ενσωματωμένες λειτουργίες SocialFi και GameFi. Το έργο γεννιέται για να κάνει τους χρήστες πιο υγιείς και πλουσιότερους βάζοντας το κάθε πόδι μπροστά από το άλλο. Οι ιδρυτές στοχεύουν πραγματικά να είναι το νούμερο ένα έργο M2E στον χώρο του Metaverse και μάλιστα κέρδισαν το Solana Ignition Hackathon το 2021.

Εάν οι χρήστες θέλουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν STEPN, πρέπει να επενδύσουν σε ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια STEPN αγοράζοντας ένα NFT. Όταν ολοκληρώσετε το πρώτο βήμα, είναι σημαντικό να μετακινηθείτε και να παρακολουθείτε τα βήματά σας με το GPS. Το κερδισμένο valuta εντός του παιχνιδιού μπορεί να ανταλλάσσεται με κρυπτονομίσματα αργότερα.

Το δεύτερο έργο είναι κάπως παρόμοιο με το πρώτο: Sweatcoin. Οι χρήστες κερδίζουν τα νομίσματά τους τρέχοντας, περπατώντας και κυρίως: ιδρώνοντας. Κάθε 1000 βήματα που κάνετε θα λάβετε μια ανταμοιβή στο SWEAT, το εγγενές νόμισμα της πλατφόρμας.

Με το σύνθημά τους, «Αξίζει να περπατάς», θέλουν να μειώσουν το κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων στην υγειονομική περίθαλψη κάνοντας τους ανθρώπους πιο υγιείς. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν τις ανταμοιβές που κέρδισαν για προϊόντα, να κάνουν μια δωρεά ή να τις μετατρέψουν σε νόμισμα της επιλογής τους.

Το τελευταίο παράδειγμα των έργων M2E είναι το MetaGym. Το MetaGym είναι εύκολο να συμμετάσχετε με τη δυνατότητα να κερδίσετε χρήματα ενώ μετακινείτε το σώμα σας μέσω μιας εφαρμογής, ακόμη και μιας εφαρμογής έξυπνου ρολογιού. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες GameFi, FitFi και SleepFi ενώ ιδρώνουν για να κερδίσουν το MetaGym Coin (MGCN), το token  της πλατφόρμας.

Το MetaGym θέλει να βοηθήσει τον κόσμο να γίνει ένα πιο υγιές μέρος, αλλά δεν φοβάται να σας δώσει την ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα ενώ το κάνετε. Οι χρήστες κερδίζουν κρυπτονομίσματα κατά την ολοκλήρωση εργασιών όπως η ολοκλήρωση της άσκησης καρδιαγγειακής άσκησης ή της ενδυνάμωσης ή ο ικανοποιητικός ύπνος.

5. Παιχνίδια P2E εναντίον M2E
Οι βασικές διαφορές μεταξύ P2E και M2E είναι το σύστημα ανταμοιβής και το μοντέλο εσόδων.

Όπως μπορείτε να πείτε, υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ του μοντέλου P2E και του μοντέλου M2E. Και τα δύο είναι πολύ περισσότερα από εικονικά παιχνίδια, αυτό είναι σίγουρο.

Το P2E αναμένεται να μετατραπεί από τάση σε ώριμο concept. Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι συναρπαστική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χαλάρωση και η δέσμευση της κοινότητας πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο. Οι πραγματικοί παίκτες ενδιαφέρονται περισσότερο για το παιχνίδι και τα γραφικά παρά για το μοντέλο εσόδων.

Το M2E κερδίζει δυναμική και στη σκηνή. Για τους χρήστες που αγωνίζονται να ασκηθούν αρκετά, ένα μοντέλο εσόδων θα μπορούσε να είναι απλώς το κίνητρο που χρειάζονται. Ωστόσο, η ιδέα μετακίνησης προς κέρδος βρίσκεται ακόμα στην αρχή του ταξιδιού της, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι φέρνει το μέλλον.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Gabriëlla Modderman

Article: https://cointelegraph.com/explained/play-to-earn-vs-move-to-earn-explained

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)