Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναζητά στοιχεία σχετικά με τη φορολόγηση των δανείων κρυπτονομισματικών περιουσιακών στοιχείων και τη συμμετοχή στο DeFi

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, εξετάζουν μεθόδους ρύθμισης και φορολόγησης της χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να βλέπει εκθετική ανάπτυξη.

Πράγματι, η φορολογική υπηρεσία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου – Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC) εξέδωσε στις 5 Ιουλίου μια πρόσκληση για αποδεικτικά στοιχεία στην οποία «αναζητά απόψεις σχετικά με τη φορολόγηση των δανείων κρυπτοστοιχείων και το «staking» στο πλαίσιο της Αποκεντρωμένης Οικονομικής (DeFi) .»

Σύμφωνα με την κλήση:

«Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εξακριβώσει εάν οι διοικητικές επιβαρύνσεις και το κόστος θα μπορούσαν να μειωθούν για τους φορολογούμενους που ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα και εάν η φορολογική μεταχείριση μπορεί να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τα υποκείμενα οικονομικά στοιχεία των σχετικών συναλλαγών».

Για να εξετάσει τη μελλοντική του ρυθμιστική στάση, ηHMRC τόνισε ότι ήθελε να ακούσει από «επενδυτές, επαγγελματίες και εταιρείες που ασχολούνται με δραστηριότητες DeFi, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, εμπορικές ενώσεις και αντιπροσωπευτικά όργανα, ακαδημαϊκά ιδρύματα και δεξαμενές σκέψης, νομικές, λογιστικές και φορολογικές συμβουλευτικές εταιρείες».

Όπως αναφέρεται, η πρόσκληση υποβολής αποδείξεων θα είναι ανοιχτή έως τις 31 Αυγούστου 2022.

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τα κρυπτονομίσματα
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τον Απρίλιο μια δέσμη μέτρων «σχεδιασμένα για να διασφαλίσουν ότι ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει στην αιχμή της τεχνολογίας, προσελκύοντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας και διευρύνοντας τις επιλογές των καταναλωτών».

Όπως ανέφερε ο Finbold, το πακέτο περιελάμβανε σχέδια για την αναγνώριση των stablecoin ως έγκυρη μορφή πληρωμής, γεγονός που οδήγησε ορισμένα στελέχη κρυπτονομισμάτων να εκφράσουν την πεποίθηση ότι η παλίρροια άλλαζε όσον αφορά τη ρύθμιση της αγοράς.

Στην πρόσφατη πρόσκλησή του για αποδεικτικά στοιχεία, η HMRC δήλωσε ότι τα μέτρα περιελάμβαναν επίσης «πρόθεση να εξεταστούν και, όπου ενδείκνυται, να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που έχουν προβληθεί από ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των δανείων DeFi και του staking», προσθέτοντας ότι «αυτή η έκκληση για αποδεικτικά στοιχεία επιδιώκει να ενημερώσει αυτήν την επανεξέταση».

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Οικονομικών είπε στις αρχές Ιουνίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα “sandbox” για τη δοκιμή πρωτοβουλιών τεχνολογίας κατανεμημένης λογιστικής (DLT) εντός της υποδομής της χρηματοοικονομικής αγοράς το 2023, πέντε μήνες μετά αφού βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει το σπίτι του FinTech και των κρυπτονομισμάτων.

Η θέση της Κεντρικής Τράπεζας
Τούτου λεχθέντος, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι είναι δύσπιστος, τονίζοντας στην ομιλία του στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου στα μέσα Ιουνίου ότι τα κρυπτονομίσματα «δεν είχαν εγγενή αξία», χρησιμοποιώντας την ύφεση της αγοράς εκείνη την εποχή ως κύριο επιχείρημά του.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της BoE Jon Cunliffe ήταν πιο αισιόδοξος, λέγοντας στους συμμετέχοντες στο Point Zero Forum ότι οι επιζώντες της καταστροφής της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να γίνουν οι εταιρείες τεχνολογίας του μέλλοντος, όπως η Amazon (NASDAQ: AMZN) και το eBay ( NASDAQ: EBAY).

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ana Nicenko

Article:https://finbold.com/u-k-government-seeks-input-on-taxing-crypto-asset-loans-and-staking-in-defi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)