Τα 5 κορυφαία κρυπτονομίσματα για παρακολούθηση αυτή την εβδομάδα: BTC, UNI, XLM, THETA, HNT

Παρόλο που το Bitcoin δυσκολεύεται να σχηματίσει ένα κατώτατο σημείο, τα altcoins βρίσκονται σε τροχιά και η τρέχουσα δράση τιμών θα μπορούσε να ωφελήσει τα UNI, XLM, THETA και HNT.

Οι αγορές μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσαν απότομη επιστροφή την περασμένη εβδομάδα, με επικεφαλής τον Nasdaq Composite, ο οποίος κέρδισε 7,5%. Ο S&P σημείωσε άνοδο περίπου 6,5% για την εβδομάδα, ενώ ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 5,4%.

Συνεχίζοντας τον στενό συσχετισμό της με την αγορά μετοχών, οι αγορές κρυπτονομισμάτων επιχειρούν επίσης ένα ράλι ανακούφισης. Το Bitcoin (BTC) έχει σημειώσει μια μέτρια ανάκαμψη, αλλά ορισμένα altcoins έχουν αυξηθεί απότομα την περασμένη εβδομάδα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την απότομη πτώση της τιμής για να συσσωρεύσουν altcoins σε χαμηλότερα επίπεδα.


Καθημερινή προβολή δεδομένων αγοράς κρυπτογράφησης. Πηγή: Coin360

Οι μικρότεροι επενδυτές χρησιμοποιούν την πτώση του Bitcoin για να ενισχύσουν τη θέση τους σε τουλάχιστον ένα Bitcoin. Τα δεδομένα του Glassnode δείχνουν ότι ο αριθμός των διευθύνσεων πορτοφολιών Bitcoin που έχουν περισσότερα από ένα Bitcoin αυξήθηκε κατά 873 από τις 15 Ιουνίου έως τις 25 Ιουνίου.

Θα μπορούσε η ανάκαμψη σε Bitcoin και altcoins να αυξηθεί δυναμικά; Ας μελετήσουμε τα γραφήματα των 5 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων που θα μπορούσαν να χρεώσουν υψηλότερα βραχυπρόθεσμα.

BTC/USDT
Το ράλι ανακούφισης του Bitcoin αντιμετωπίζει σκληρή αντίσταση κοντά στα $22.000, όπως φαίνεται από το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο της 26ης Ιουνίου. Αυτό δείχνει ότι οι αρκούδες δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το πλεονέκτημά τους και πουλάνε στα ράλι.


Ημερήσιο διάγραμμα BTC/USDT. Πηγή: TradingView

Οι πωλητές θα προσπαθήσουν να τραβήξουν την τιμή προς τη ζωτική υποστήριξη των 20.000 $. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να προσέξετε γιατί μια αναπήδηση θα υποδηλώνει ότι οι ταύροι προσπαθούν να σχηματίσουν υψηλότερο χαμηλό.

Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τις προοπτικές ενός διαλείμματος πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 20 ημερών (EMA) των 23.155 $. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος BTC/Tether (USDT) θα μπορούσε να υποδεικνύει μια πιθανή αλλαγή τάσης. Στη συνέχεια, οι ταύροι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την τιμή προς τον απλό κινητό μέσο όρο 50 ημερών (SMA) των 27.424 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή πέσει κάτω και πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια, θα υποδηλώσει ότι οι αρκούδες θα διατηρήσουν τον έλεγχο. Στη συνέχεια, οι πωλητές θα προσπαθήσουν να βυθίσουν το ζεύγος BTC/USDT στο κρίσιμο επίπεδο των 17.622 $.


Διάγραμμα 4 ωρών BTC/USDT. Πηγή: TradingView

Η αποτυχία των ταύρων να ωθήσουν την τιμή στο επίπεδο 38,2% ανανέωσης Fibonacci των 23.024 $ υποδηλώνει έλλειψη ζήτησης σε υψηλότερα επίπεδα. Οι κινητοί μέσοι όροι έχουν ισοπεδωθεί και ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) βρίσκεται ακριβώς πάνω από το μεσαίο σημείο, υποδηλώνοντας μια δράση περιορισμένης κλίμακας στο εγγύς μέλλον.

Εάν η τιμή πέσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα $20.000. Ένα διάλειμμα κάτω από αυτήν την υποστήριξη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει αδυναμία.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή ανακάμψει από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώνει ότι οι ταύροι αγοράζουν με πτώσεις. Στη συνέχεια, οι ταύροι θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την τιμή στα 23.024 $. Εάν ξεπεραστεί αυτό το επίπεδο, η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι το επίπεδο ανανέωσης 50% των 24.693 $.

UNI/USDT
Το Uniswap (UNI) ανέκαμψε απότομα από 3,33 $ στις 18 Ιουνίου και έφτασε στην άκαμπτη αντίσταση γενικών εξόδων στα 6,08 $. Οι αρκούδες υπερασπίζονται το επίπεδο επιθετικά, αλλά ένα μικρό θετικό είναι ότι οι ταύροι δεν έχουν υποχωρήσει πολύ έδαφος.


Ημερήσιο γράφημα UNI/USDT. Πηγή: TradingView

Οι κινητοί μέσοι όροι πλησιάζουν στην ολοκλήρωση ενός ανοδικού crossover και ο RSI βρίσκεται στη θετική ζώνη, υποδεικνύοντας ότι η διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης είναι προς τα πάνω.

Εάν οι αγοραστές οδηγήσουν την τιμή πάνω από τα 6,08 $, η ανοδική δυναμική θα μπορούσε να αυξηθεί και το ζεύγος UNI/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στα 8,00 $. Αυτό το επίπεδο θα μπορούσε και πάλι να λειτουργήσει ως δύσκαμπτο εμπόδιο, αλλά αν οι ταύροι το ξεπεράσουν, η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι $10.

Αντίθετα, εάν η τιμή υποχωρήσει από το τρέχον επίπεδο και σπάσει κάτω από το EMA 20 ημερών των 4,90 $, θα υποδηλώσει ότι η τάση παραμένει αρνητική και οι έμποροι πωλούν κοντά σε επίπεδα αντίστασης. Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει προς τα 4,00 $.


Διάγραμμα 4 ωρών UNI/USDT. Πηγή: TradingView

Οι αρκούδες προσπαθούν να σταματήσουν την ανάκαμψη κοντά στην αντίσταση στα 6,08 $, αλλά οι αυξανόμενοι κινητοί μέσοι όροι στο διάγραμμα 4 ωρών υποδηλώνουν ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι βραχυπρόθεσμα.

Εάν η ανάκαμψη από το 20-EMA διατηρηθεί, θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα διακοπής άνω των 6,08 $. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος θα μπορούσε να ανεβάσει δυναμική και να αυξηθεί στα 6,66 $ και στη συνέχεια στα 7,34 $.

Μια άλλη πιθανότητα είναι το ζεύγος να πέσει κάτω και να σπάσει κάτω από το 20-EMA. Σε αυτή την περίπτωση, το ζεύγος θα μπορούσε να γλιστρήσει στο 50-SMA. Ένα διάλειμμα κάτω από αυτήν την υποστήριξη θα μπορούσε να ακυρώσει την ανοδική προβολή.

XLM/USDT
Η Stellar (XLM) βρίσκεται σε ισχυρή πτωτική τάση, αλλά οι ταύροι προσπαθούν να φτάσουν στο κάτω μέρος κοντά στα 0,10 $. Οι αγοραστές έσπρωξαν την τιμή πάνω από το EMA 20 ημερών των 0,12 $ στις 24 Ιουνίου, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο στο SMA 50 ημερών των 0,13 $.

Ημερήσιο διάγραμμα XLM/USDT. Πηγή: TradingView

Ένα δευτερεύον θετικό είναι ότι οι ταύροι δεν επέτρεψαν στην τιμή να υποχωρήσει κάτω από το EMA 20 ημερών των 0,12 $. Ο ισοπεδωτικός EMA 20 ημερών και ο RSI κοντά στο μεσαίο σημείο υποδηλώνουν ότι οι ταύροι επιχειρούν μια επιστροφή.

Εάν οι αγοραστές οδηγήσουν την τιμή πάνω από το SMA των 50 ημερών, το ζεύγος XLM/USDT θα μπορούσε να επιχειρήσει ένα ράλι προς την αντίσταση στα 0,15 $. Εάν αυτό το επίπεδο διαγραφεί, μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας ανοδικής τάσης.

Αυτή η θετική άποψη θα μπορούσε να ακυρωθεί βραχυπρόθεσμα, εάν η τιμή συνεχίσει να είναι χαμηλότερη και σπάσει κάτω από τον EMA των 20 ημερών. Στη συνέχεια, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα 0,11 $.


Διάγραμμα 4 ωρών XLM/USDT. Πηγή: TradingView

Οι κινητοί μέσοι όροι στο διάγραμμα 4 ωρών έχουν κλίση και ο RSI βρίσκεται σε θετικό έδαφος, υποδηλώνοντας ένα πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Οι αγοραστές θα πρέπει να ωθήσουν την τιμή πάνω από 0,13 $ για να ανοίξουν τις πόρτες για ένα πιθανό ράλι στα 0,14 $ και μετά στα 0,15 $.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή πέσει κάτω από το 20-EMA, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στη γραμμή ανοδικής τάσης. Ένα διάλειμμα κάτω από αυτή τη στήριξη θα μπορούσε να ανατρέψει το πλεονέκτημα προς όφελος των αρκούδων. Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στα 0,11 $.

THETA/USDT
Το THETA Network(THETA) ενοποιείται σε στενό εύρος μεταξύ $1,00 και $1,55 τις τελευταίες ημέρες. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος που δαπανάται μέσα σε ένα εύρος, τόσο ισχυρότερο θα είναι το ξεμπλοκάρισμα από αυτό.


Ημερήσιο γράφημα Theta/Δολάριο ΗΠΑ. Πηγή: TradingView
Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι βρίσκονται στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης ενός ανοδικού crossover και ο RSI βρίσκεται σε θετικό έδαφος. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ταύροι έχουν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Εάν οι αγοραστές ωθήσουν την τιμή πάνω από 1,55 $, θα προτείνει την έναρξη μιας νέας ανοδικής κίνησης. Το ζεύγος THETA/USDT θα μπορούσε στη συνέχεια να ανέλθει στον στόχο μοτίβου των 2,10 $.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή μειωθεί από 1,55 $, θα υποδηλώσει ότι οι αρκούδες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την αντίσταση επιθετικά. Αυτό θα μπορούσε να κρατήσει το ζευγάρι κολλημένο εντός του εύρους για μερικές ακόμη ημέρες.


Γράφημα THETA/USDT 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει ότι η τιμή μειώθηκε από την αντίσταση στα 1,55 $, αλλά ένα θετικό σημάδι είναι ότι οι ταύροι προσπαθούν να υπερασπιστούν το 20-EMA. Αυτό υποδηλώνει ότι το κλίμα γίνεται θετικό και οι traders αγοράζουν τις βουτιές.

Εάν η τιμή ανακάμψει από το τρέχον επίπεδο, οι ταύροι θα προσπαθήσουν ξανά να ξεπεράσουν το γενικό εμπόδιο στα 1,55 $. Εάν μπορούν να το πετύχουν, θα μπορούσε να υποδηλώνει την έναρξη μιας νέας ανοδικής τάσης. Αντίθετα, εάν η τιμή σπάσει κάτω από το 20-EMA, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στο 50-SMA.

HNT/USDT
Το Helium(HNT) έχει σχηματίσει ένα συμμετρικό τρίγωνο, υποδηλώνοντας αναποφασιστικότητα μεταξύ των ταύρων και των αρκούδων. Συνήθως, το συμμετρικό τρίγωνο λειτουργεί ως μοτίβο συνέχειας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, υποδηλώνει αντιστροφή.


Ημερήσιο διάγραμμα HNT/USDT. Πηγή: TradingView

Οι κινούμενοι μέσοι όροι έχουν ολοκληρώσει ένα ανοδικό crossover και ο RSI βρίσκεται σε θετικό έδαφος, υποδηλώνοντας ότι οι ταύροι έχουν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα.

Η τιμή έχει κολλήσει μεταξύ της γραμμής αντίστασης του τριγώνου και του EMA 20 ημερών των 10,50 $ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, καθώς δείχνει μια αλλαγή στο συναίσθημα από τις πωλήσεις σε ράλι σε αγορές με πτώση.

Εάν οι αγοραστές ωθήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή αντίστασης του καναλιού, θα υποδηλώσει μια πιθανή αλλαγή στην τάση. Το ζεύγος HNT/USDT θα μπορούσε στη συνέχεια να αυξηθεί στα 16,50 $ και αργότερα στον στόχο μοτίβου των 18,50 $.

Αυτή η θετική άποψη θα μπορούσε να ακυρωθεί βραχυπρόθεσμα εάν η τιμή μειωθεί και πέσει κατακόρυφα κάτω από τον EMA 20 ημερών. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για μια πιθανή πτώση στη γραμμή στήριξης του τριγώνου.


Διάγραμμα HNT/USDT 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Οι ταύροι παλεύουν να διατηρήσουν την τιμή πάνω από τα 12 $, κάτι που υποδηλώνει ότι οι αρκούδες υπερασπίζονται την εναέρια ζώνη μεταξύ $12,50 και $13,50 με σθένος. Εάν η τιμή πέσει κάτω από τη γραμμή ανοδικής τάσης, θα μπορούσε να γείρει το βραχυπρόθεσμο πλεονέκτημα υπέρ των πωλητών.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή ανακάμψει από το 20-EMA, θα υποδηλώνει ότι οι ταύροι αγοράζουν με πτώσεις. Στη συνέχεια, οι ταύροι θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να καθαρίσουν την εναέρια ζώνη. Εάν τα καταφέρουν, θα προτείνει την έναρξη μιας νέας ανοδικής κίνησης.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: RAKESH UPADHYAY

Article: https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptocurrencies-to-watch-this-week-btc-uni-xlm-theta-hnt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)