Η Goldman Sachs φέρεται να συγκεντρώνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Celsius, λένε οι εκθέσεις

Η αμερικανική πολυεθνική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs Group Inc φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά του διεκδικητικού δανειστή κρυπτονομισμάτων Celsius Network. Η Coindesk ανέφερε την είδηση, επικαλούμενη δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Goldman Sachs μετράει συγκεκριμένα συμφέροντα και ζητά δεσμεύσεις από αρκετούς επενδυτές στο παραδοσιακό χρηματοοικονομικό οικοσύστημα και στον χώρο Web3.0. Με περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κεφαλαίου, η Goldman Sachs ανυπομονεί να αγοράσει την εταιρεία με τεράστια έκπτωση. Μετά τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που διενεργήθηκε το 2021 από τη Celsius , η αποτίμησή της ανήλθε σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή, καθιστώντας την μια από τους λίγους δανειστές κρυπτονομισμάτων με καθεστώς μονόκερου.

Η  Celsius εμφανίστηκε ως μία από τις εταιρείες που επλήγησαν σοβαρά από την κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Η εταιρεία διέκοψε τις βασικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων, αναφέροντας τις ακραίες συνθήκες της αγοράς ως αιτία. Ενώ η Celsius έδειξε τις προκλήσεις της με τη διακοπή της απόσυρσης, πολλοί ενδιαφερόμενοι του κλάδου υποστήριξαν ότι η πλατφόρμα μπορεί να είχε καταστεί αφερέγγυα, προκαλώντας περισσότερα ρίγη στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Το δίκτυο Celsius έχει πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που δανείζονται σε επενδυτές. Με την ιδέα της χρεοκοπίας στον ορίζοντα, το Celsius Network ενεργεί επίσης με τρόπο που θα αυξήσει την καχυποψία των ανθρώπων.

Η startup έχει αξιοποιήσει τις υπηρεσίες των Citigroup, Alvarez & Marsal και δικηγόρους αναδιάρθρωσης από την Akin Gump Strauss Hauer & Feld για να τη συμβουλεύσει σχετικά με την καλύτερη πορεία δράσης μετά τη διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας της.

Μία από τις συστάσεις που έχουν δοθεί στην εταιρεία είναι ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης πτώχευσης. Εάν τελικά ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, περισσότεροι επενδυτές θα κοιτάξουν την απόκτηση της εταιρείας μέσω της εξαγοράς. Μια από αυτές περιλαμβάνει την ανταγωνιστική Ελβετική εταιρεία δανεισμού, την Nexo, η οποία έχει ενεργή προσφορά για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου δανείων της Celsius.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Godfrey Benjamin 

Article: https://blockchain.news/news/goldman-sachs-reportedly-raising-funds-to-acquire-celsius-by-2-bn-reports-says

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)