Η αγγλική Premier League καταθέτει εμπορικά σήματα Crypto και NFT

Η αγγλική Premier League (EPL) κατέθεσε δύο εμπορικά σήματα κρυπτονομισμάτων και NFT στις ΗΠΑ, ένα σημάδι ότι το αθλητικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες προβολές στον κόσμο ετοιμάζεται να επεκτείνει την επωνυμία του στην ψηφιακή σκηνή.

Τα εμπορικά σήματα κατατέθηκαν στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) την περασμένη εβδομάδα και γνωστοποιήθηκαν σε tweet από τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο εμπορικών σημάτων Michael Kondoudis στις 6 Ιουνίου.

Η Premier League είναι το κορυφαίο επίπεδο του επαγγελματικού αγγλικού ποδοσφαίρου, με 20 ομάδες.

Οι δύο καταθέσεις αφορούν τη χρήση εμπορικών σημάτων στις ΗΠΑ που σχετίζονται με το πρωτάθλημα, το ένα επικεντρώνεται στο όνομα και το λογότυπο της λίγκας ενός «λιονταριού που φορά κορώνα σε όψη τριών τετάρτων» και το άλλο σχετικά με ένα «τρόπαιο κύπελλου αγάπης» στολισμένο με λιοντάρια κάθε λαβή και μια κορώνα από πάνω.

Το εύρος των καταθέσεων εμπορικών σημάτων είναι εκτεταμένο και καλύπτουν τη δημιουργία και πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εικονικών ενδυμάτων, κρυπτονομισμάτων και αρχείων πολυμέσων που επαληθεύονται από NFT. Περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση εμπορικών σημάτων της Premier League σε “λογισμικό εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας”.

Το NFT είναι ένα ψηφιακό στοιχείο που αντιπροσωπεύει την ιδιοκτησία πολυμέσων, συχνά ψηφιακών εικονογραφήσεων, εικόνων προφίλ ή μουσικής. Έχουν κοπεί σε δημόσιες αλυσίδες μπλοκ όπως το Ethereum ή το Solana και κάθε διακριτικό είναι μοναδικό.

Η αγορά των NFT έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς περισσότερες εταιρείες ρίχνουν τα καπέλα τους στο ρινγκ. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα έργα NFT στον κόσμο του αθλητισμού είναι το NBA Top Shot, που κυκλοφόρησε το 2020. Οι πωλήσεις της συλλογής ξεπέρασαν πρόσφατα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το CryptoSlam.

Ενώ η ζήτηση για κρυπτονομίσματα και NFT έχει μειωθεί υπό το φως της πρόσφατης πτώσης στη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων, οι πωλήσεις NFT εξακολουθούν να είναι σε ρυθμό για να ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο που καταγράφηκε πέρυσι. Ο χώρος ήταν ένας αναπτυσσόμενος χώρος για διασημότητες, καλλιτέχνες και πολιτιστικές εικόνες για να συνδεθούν με τους θαυμαστές τους και να καλλιεργήσουν μια αίσθηση κοινότητας στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή ψηφιακών νομισμάτων γίνεται ολοένα και πιο κοινή σε όλο τον αθλητικό κόσμο, ειδικά μεταξύ των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Τον περασμένο μήνα, η Άρσεναλ ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Unagi ως μέρος του δωρεάν παιχνιδιού της όπου θα μπορούσαν να αγοραστούν κάρτες παικτών ως NFT.

Το παιχνίδι επιτρέπει στους χρήστες του να διατηρούν κάρτες παικτών ως συλλεκτικά, να τις πουλούν σε μια ανοιχτή αγορά για νόμισμα εντός του παιχνιδιού ή να ανταλλάσσουν τις κάρτες με άλλους παίκτες. Για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του τι πρόκειται να έρθει στο μέλλον για την Premier League.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: André Beganski

Article: https://decrypt.co/102165/english-premier-league-files-crypto-and-nft-trademarks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)