Η σημασία των Stablecoins Fiat Reserve

Πώς τα αποθεματικά και οι αδειοδοτήσεις της fiat που έχουν πιστοποιηθεί ανεξάρτητα βοήθησαν την BUSD να διατηρήσει το δεσμό της κατά την πρόσφατη αστάθεια του stablecoin

  • Το BUSD παραμένει ένα από τα πιο αξιόπιστα stablecoin στην αγορά, επειδή ρυθμίζεται και υποστηρίζεται από αποθεματικά που υπόκεινται σε τακτικές βεβαιώσεις
  • Οι εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλγοριθμικών stablecoins, έχουν υποφέρει πρόσφατα από έλλειψη διασφαλίσεων
  • Το BUSD συνεχίζει να διατηρεί το δεσμό του μέσω των αποθεμάτων ήχου, των τακτικών πιστοποιήσεων Withum και της κατάστασης της πράσινης λίστας του NYDFS

Από πού ακριβώς πηγάζει η εμπιστοσύνη σε ένα stablecoin; Με διαφορά, το πιο σημαντικό στοιχείο της αξιόπιστης φήμης της BUSD είναι η ρυθμιστική εποπτεία και η συμμόρφωσή της. Τηρώντας αυστηρές οδηγίες και παραμένοντας διαφανής με την κοινότητα των χρηστών, το BUSD συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών μέσα από το πρόσφατο κλίμα των γεγονότων αποσύνδεσης.

Σε αντίθεση με τα αλγοριθμικά stablecoins, το BUSD προσφέρει ένα διαφανές προϊόν που επαληθεύει, προστατεύει και διασφαλίζει τα αποθέματα, διατηρώντας αποτελεσματικά το δεσμό του σε δολάρια ΗΠΑ. Αυτό δεν ισχύει για όλα τα stablecoins που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Από την ίδρυση της Tether το 2014, τα stablecoins ήταν εξαιρετικά σημαντικά για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Τα οφέλη ενός σταθερού περιουσιακού στοιχείου σε ασταθείς αγορές είναι εύκολα ορατά, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή. Ωστόσο, όλα αυτά τα σημεία βασίζονται σε έναν βασικό παράγοντα: τη διατήρηση ενός σταθερού δεσμού.

Ο τρόπος με τον οποίο συνδέετε ένα νόμισμα με το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ ή άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων ποικίλλει ευρέως. Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε δει ορισμένες μεθόδους να αποδεικνύονται πιο δημοφιλείς από άλλες. Μερικοί έχουν δείξει υψηλότερους βαθμούς επιτυχίας. Καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, έχοντας κατά νου τα πρόσφατα γεγονότα αποσύνδεσης, ένα πράγμα φαίνεται προφανές: η σημασία της ρύθμισης σε αυτόν τον χώρο θα συνεχίσει να αυξάνεται για τη διατήρηση της σταθερότητας του stablecoin.

Τι χρειάζεται ένα stablecoin όπως το BUSD για να είναι επιτυχημένο;
Για να προσφέρει στους επενδυτές ηρεμία, ένα επιτυχημένο stablecoin θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τρεις βασικούς τομείς: ρύθμιση, ελέγχους και υγιή αποθεματικά.

1. Αποθεματικά που παρέχουν ασφαλείς μορφές εξασφαλίσεων

Η διατήρηση μιας δέσμευσης βασίζεται στις δυνάμεις της αγοράς για να διατηρήσει μια τιμή σταθερή, ακόμη και σε ασταθείς περιόδους. Ένα stablecoin που υποστηρίζεται από fiat θα πρέπει πάντα να υποστηρίζεται από ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που είναι απίθανο να χάσουν την αξία τους.

Από όλα τα πιθανά αποθεματικά, το συνδεδεμένο νόμισμα fiat είναι μια καλή επιλογή. Αυτός είναι ο λόγος που η BUSD διατηρεί το 96% των αποθεματικών της σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών με το υπόλοιπο 4% των αποθεματικών να τηρείται σε γραμμάτια του δημοσίου των ΗΠΑ. Αυτό παρέχει μια κορυφαία στον κλάδο άγκυρα για τη δέσμευση του USD, ειδικά όταν συνδυάζεται με έναν από τους πιο αξιόπιστους έντοκους τίτλους στον κόσμο σε γραμμάτια των ΗΠΑ.

Μαζί με τη διασφάλιση της πλήρους εξασφάλισης του token, η Paxos παρέχει μια διαφανή διαδικασία για την κοπή και την καύση των κουπονιών BUSD. Η Paxos έχει επίσης το δικαίωμα να δεσμεύσει λογαριασμούς και να αφαιρεί κεφάλαια εάν χρειαστεί λόγω παράνομης δραστηριότητας. Όλες αυτές οι αρχές συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Καταστατικού Καταπιστεύματος της Paxos και των τραπεζικών νόμων της Νέας Υόρκης που ισχύουν για το stablecoin.

2. Διαφανής διαδικασία ελέγχου των διαθέσιμων αποθεματικών

Η Binance πιστεύει ότι ένα σταθερό νόμισμα με fiat μπορεί να είναι τόσο καλό όσο τα αποθέματα που το υποστηρίζουν. Αυτή η εξασφάλιση πρέπει να βεβαιώνεται τακτικά από αξιόπιστο ελεγκτή. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες γνωρίζουν ότι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ασφάλεια που υποστηρίζει το BUSD.

Συνήθως αυτές οι βεβαιώσεις εκδίδονται κάθε μήνα, όπως συμβαίνει με το BUSD και τις αναφορές του από το Withum.

3. Συνεργασία με ρυθμιστικές αρχές για να αποκτήσει και να διατηρήσει άδεια και να ρυθμιστεί

Δεν υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό. Ένα ρυθμιζόμενο stablecoin είναι ένα πιο αξιόπιστο stablecoin. Οι επενδυτές έχουν την προστασία ενός ρυθμιστικού φορέα που έχει αξιολογήσει το προσφερόμενο περιουσιακό στοιχείο. Το μέλλον του stablecoin αναμφίβολα θα βασίζεται στη συνεργασία με ρυθμιστικούς φορείς σε αυτόν τον τομέα.

Το BUSD εκδίδεται από την Paxos, συνεργάτη της Binance, η οποία ελέγχεται από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYDFS). Ο εκδότης και το ίδιο το stablecoin εποπτεύεται και ελέγχεται από την NYDFS, μια κορυφαία ρυθμιστική αρχή σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δίνει τη συνδρομή στο BUSD σε μια σπάνια ομάδα stablecoin που μπορεί επίσης να διεκδικήσει κανονιστική συμμόρφωση που παρέχει προστασία και ασφάλεια στους χρήστες.

Επιπλέον, το BUSD είναι επίσης εισηγμένο στην πράσινη λίστα από το NYDFS, καθιστώντας το προεγκεκριμένο για φύλαξη και διαπραγμάτευση από οποιονδήποτε από τους δικαιοδόχους κρυπτονομισμάτων του NYDFS, σε αντίθεση με πολλούς από τους μεγάλους ανταγωνιστές του.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο συνδυασμός κανονισμών, ελέγχων και αποθεματικών;
Εν ολίγοις, η ρυθμιστική εποπτεία, οι τακτικές βεβαιώσεις και τα ισχυρά αποθεματικά συνεργάζονται για να αποτρέψουν την εμφάνιση γεγονότων αποσύνδεσης. Γίνεται απίστευτα δύσκολο να εμφανιστούν οι παράγοντες που επιτρέπουν σε ένα stablecoin όπως το BUSD να αποδεσμευτεί.

Τις περισσότερες φορές, ένα stablecoin με λιγότερο αυστηρές πρακτικές επίβλεψης και κράτησης θα αποδεσμεύει. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει τα αποθεματικά που ισχυρίζεται, έχει επικίνδυνες εξασφαλίσεις ή κακοδιαχειρίζεται. Οι τρεις βασικοί μας λίθοι παρέχουν καλή ασφάλεια έναντι αυτών των παραγόντων για την τελική προστασία των πιο σημαντικών ανθρώπων στο οικοσύστημα: των χρηστών μας.

Μην ρισκάρετε με τις επενδύσεις σας σε stablecoin
Τα stablecoins, συμπεριλαμβανομένου του BUSD, αποτελούν ουσιαστικό μέρος του οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων και χρειαζόμαστε επενδυτές να τα κρατούν με εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε stablecoin που διαθέτετε πληροί τα τρία βασικά μας κριτήρια.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Binance Blog

Article: https://www.binance.com/en/blog/ecosystem/the-importance-of-fiat-reservebacked-stablecoins-421499824684903837

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)