Σχετικά Με Την Πρόσφατη Πτώση Του UST Της Terra

Το UST της Terra κινδύνευε για λίγο να χάσει την ισοτιμία του με το δολάριο του καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να πέφτουν, ασκώντας πίεση στα αποθεματικά στοιχεία που υποστηρίζουν το stablecoin.

Ως αλγοριθμικό stablecoin, το UST έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τη σταθερότητα των τιμών και της προσφοράς με το να είναι συνδεδεμένο με αποθεματικά περιουσιακών στοιχείων.

Καθώς το Bitcoin και οι ευρύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων αιμορραγούσαν το Σαββατοκύριακο, το ζεύγος Tether της UST, το πιο ογκώδες ζεύγος του, σημείωσε πτώση 14% για μια σύντομη στιγμή μετά από μια πώληση μεγάλης αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων στις Curve και Binance.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), Route 2 FI, ο οποίος παρακολουθούσε τις εξελίξεις, ένα τεράστιο ξεπούλημα UST στο Curve, συν αρνητικές φήμες στο Twitter οδήγησαν σε απόσυρση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του UST στο Anchor Protocol. Αυτό έκανε το LUNA, το οποίο υποστηρίζει εν μέρει το UST, να σημειώσει μεγάλη πτώση και τελικά να προκαλέσει την αποσύνδεση της ισοτιμίας.

«Η ισοτιμία θα αποκατασταθεί κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν αρκετά χρήματα στο σύστημα για να το υποστηρίξουμε. Ήταν μια συντονισμένη επίθεση; Ίσως, δεν ξέρω. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα σημαντικό τεστ για το σύστημα», είπε.

Ενώ μια ακριβής εξήγηση του τι συνέβη πιθανότατα δεν θα έρθει στο φως, ο ιδρυτής της Terra, Do Kwon, φαίνεται να πιστεύει ότι επρόκειτο για μια συντονισμένη επίθεση, και όχι για ένα τυχαίο συμβάν που προκλήθηκε από την αστάθεια της αγοράς. Ο Kwon έκανε retweet το ακόλουθο tweet από τον δικηγόρο επιχειρήσεων blockchain Caetano Manfrini:

«Η σημερινή επίθεση στο Terra-Luna-UST ήταν σκόπιμη και συντονισμένη. Τεράστιο ξεπούλημα 285 εκατομμυρίων UST στο Curve και στο Binance από ένα άτομο που ακολουθήθηκε από τεράστια ξεπουλήματα στο Luna και εκατοντάδες αναρτήσεις στο twitter. Καθαρή σκηνοθεσία. Το πρότζεκτ ενοχλεί κάποιον. [Η Terra είναι] στο σωστό δρόμο!».

Το LUNA παραμένει κάτω κατά 15% την εβδομάδα, αλλά το ίδιο ισχύει σχεδόν για ολόκληρη τη λίστα με τα 100 κορυφαία κρυπτονομίσματα καθώς οι αγορές αντιμετωπίζουν μια δυσάρεστη διόρθωση.

Το UST έχει ως επί το πλείστον σταθεροποιηθεί και εξακολουθεί να είναι το δέκατο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin μετά το Tether από την άποψη της κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

 

Πηγή: https://www.coinbureau.com/news/terras-ust-goes-on-edge-of-losing-peg-as-crypto-markets-dip/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)