Το Crypto.com μειώνει τις ανταμοιβές καρτών λόγω της απογοήτευσης των πελατών

Η κίνηση της Crypto.com να μειώσει σημαντικά τα επιτόκια επιστροφής μετρητών στο προϊόν καρτών της οδήγησε το εγγενές token, το CRO, να πέσει κατά 17% την ημέρα.

Βασικά Takeaways
Το Crypto.com ανακοίνωσε χθες ότι θα καταργήσει σταδιακά τις ανταμοιβές πονταρίσματος και θα μειώσει τα επιτόκια επιστροφής μετρητών στις δημοφιλείς προπληρωμένες κάρτες Visa.
Οι αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου θα δουν τα ποσοστά ανταμοιβής στις κάρτες της εταιρείας να πέφτουν από 1%-8% σε 0%-2%, ανάλογα με το επίπεδο της κάρτας.
Η κίνηση έχει προκαλέσει οργή στην κοινότητα, με αποτέλεσμα το token CRO να πέφτει κατά 17% την ημέρα.

Η Crypto.com ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά τις ανταμοιβές πονταρίσματος και να μειώσει τα επιτόκια επιστροφής μετρητών στις κάρτες της Visa την 1η Ιουνίου. Η κίνηση έχει προκαλέσει απογοήτευση στην κοινότητα, με πολλούς να αμφισβητούν τώρα ολόκληρη τη βιωσιμότητα του ίδιου του προϊόντος της κάρτας και την υγεία της εταιρείας.

Οι δημοφιλείς προπληρωμένες κάρτες του Crypto.com κουρεύονται
Μία από τις αγαπημένες προπληρωμένες κάρτες των κρυπτονομισμάτων υποβαθμίζεται και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος γι’ αυτό.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου την Κυριακή, ο πάροχος υπηρεσιών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και υπηρεσιών Crypto.com ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις ανταμοιβές πονταρίσματος και επιστροφής μετρητών στις προπληρωμένες κάρτες του που υποστηρίζονται από Visa σε αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου. Ενώ στο πλαίσιο του παλιού προγράμματος, το Crypto.com Οι κάτοχοι καρτών θα μπορούσαν να λάβουν οπουδήποτε μεταξύ 1% και 8% σε ανταμοιβές επιστροφής μετρητών CRO, ανάλογα με το επίπεδο βαθμίδας της κάρτας τους, με τις νέες αλλαγές, τα επιτόκια μειώθηκαν στο 0% για τα δύο πρώτα επίπεδα και στο 0,5%, 1% και 2 % για τις τρεις πρώτες βαθμίδες. Πριν από τις τελευταίες αλλαγές, οι κάτοχοι καρτών έπρεπε να κλειδώσουν μάρκες CRO αξίας 400.000 $ στην πλατφόρμα Crypto.com για να λάβουν το υψηλότερο ποσοστό επιστροφής μετρητών 8% ή να αποκτήσουν τη λεγόμενη κάρτα Obsidian. Ωστόσο, το Crypto.com καταργεί σταδιακά τις ανταμοιβές πονταρίσματος εξ ολοκλήρου με τις νέες αλλαγές, αφήνοντας έξω μόνο τα σημαντικά μειωμένα μη πονταρίσματα.

«Οι ανταμοιβές πονταρίσματος CRO δεν θα προσφέρονται πλέον στους κατόχους καρτών Jade Green, Royal Indigo, Frosted Rose Gold, Icy White και Obsidian από την Ημερομηνία έναρξης ισχύος», ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτηση στο blog. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα υπόλοιπα προνόμια της κάρτας, συμπεριλαμβανομένων των 100% επιστροφών για τις συνδρομές Netflix, Spotify και Amazon Prime.

Οι αναθεωρήσεις στο σύστημα ανταμοιβής καρτών του Crypto.com οδήγησαν το εγγενές token CRO του έργου να καταρρεύσει κατά περίπου 17% την ημέρα. Πολλοί από τους χρήστες της εταιρείας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι τα token δεν αξίζουν πλέον να τα κρατάτε και ότι η κάρτα δεν αξίζει πλέον να χρησιμοποιείται. «Ωχ, δεν πρόκειται να πω ψέματα: αυτός ήταν ο μόνος λόγος που χρησιμοποιούσα την κάρτα τους. Πρέπει να ψάξετε γύρω σας για κάτι καινούργιο», είπε ένα από τα σχόλια με τα πιο δημοφιλή σχόλια σε ένα νήμα του Reddit που συζητούσε τις αλλαγές. Ένας άλλος χρήστης, υπό τον AdrianoDM, είπε ότι θα «χρησιμοποιήσει την κάρτα για το υπόλοιπο της περιόδου πονταρίσματος μου και στη συνέχεια θα απορρίψει και θα πει αντίο στην κάρτα».

Από την ανακοίνωση των αλλαγών την Κυριακή, πολλά θέματα που αμφισβητούν την υγεία της εταιρείας και τη συνολική βιωσιμότητα των προπληρωμένων καρτών άρχισαν να εμφανίζονται στο ειδικό subreddit του Crypto.com. Ένα από τα θέματα που άρεσαν με τη μεγαλύτερη προτίμηση για την ημέρα, με τίτλο “Είναι αυτό;”, υπονοούσε ότι το να κόψετε τις ανταμοιβές της κάρτας ήταν το “χειρότερο λάθος” που θα μπορούσε να κάνει η εταιρεία, ενώ ένα άλλο ζήτησε εξηγήσεις από τα στελέχη της εταιρείας για τη στρατηγική τους προχωρώντας μπροστά.

Η κατάργηση των ανταμοιβών πονταρίσματος φαίνεται να έχει περιορίσει επίσης τα κίνητρα για την κατοχή του εγγενούς token CRO της εταιρείας. Πολλοί χρήστες έχουν ήδη προτείνει ότι το CRO δεν έχει πλέον καμία ουσιαστική χρησιμότητα πίσω του και ότι θα ξεφορτώνουν τις αποθήκες τους μόλις λήξουν οι περίοδοι κλειδώματος πονταρίσματος.

Το CRO διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή με περίπου 0,29 $ ανά κέρμα, μειωμένο σχεδόν κατά 70% από την υψηλή τιμή όλων των εποχών τον Νοέμβριο.

Αποκάλυψη: Τη στιγμή της σύνταξης, ο συγγραφέας αυτού του κομματιού κατείχε το ETH και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Stefan Stankovic

Article: https://cryptobriefing.com/crypto-com-cuts-card-rewards-to-customers-dismay/?utm_source=main_feed&utm_medium=rss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)