Η Square Enix πουλάει το Tomb Raider και τα Three Studios για τη χρηματοδότηση παιχνιδιών NFT

Ο εκδότης του Final Fantasy θα κερδίσει 300 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση, που θα χρηματοδοτήσει νέες προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών που βασίζονται σε blockchain.

Εν συντομία
Η Square Enix θα πουλήσει IP και στούντιο παιχνιδιών στην Embracer Group για 300 εκατομμύρια δολάρια.
Ο εκδότης είπε ότι η κίνηση θα βοηθήσει την στροφή του σε παιχνίδια που βασίζονται σε blockchain.
Η Square Enix ήταν μια από τις πιο δυνατές φωνές για την υποστήριξη των παιχνιδιών που βασίζονται σε blockchain και NFT στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, αλλά τώρα ο εκδότης βάζει πραγματικά τα χρήματά του εκεί που είναι. Σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει στούντιο και μεγάλα ακίνητα – συμπεριλαμβανομένου του Tomb Raider – για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών κινήσεων, συμπεριλαμβανομένου του χώρου του blockchain.

Ο Όμιλος Embracer συμφώνησε να πληρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην Square Enix για να αποκτήσει ακίνητα όπως τα Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain και Thief, καθώς και τα στούντιο παιχνιδιών Crystal Dynamics, Eidos-Montréal και Square Enix Montréal. Τα τρία στούντιο απασχολούν συλλογικά σχεδόν 1.100 άτομα συνολικά.

Στο δελτίο τύπου της, η Square Enix στήριξε την πώληση στην ανάγκη «[προσαρμογής] στις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθιερώνοντας μια πιο αποτελεσματική κατανομή των πόρων». Ζήτησε επίσης συγκεκριμένα την «έναρξη νέων επιχειρήσεων», με το blockchain να αναφέρεται μαζί με τεχνολογία όπως το A.I. και το cloud computing.

Η Square Enix έχει ακόμα τα μακροχρόνια franchise παιχνιδιών ρόλων Final Fantasy, Dragon Quest και Kingdom Hearts, μαζί με νεότερα IP όπως το Life is Strange και Just Cause. Ωστόσο, προφανώς θα μειώσει τις συνολικές λειτουργίες ανάπτυξης παιχνιδιών ως αποτέλεσμα της πώλησης.

Ο Όμιλος Embracer θα αναλάβει επίσης τα δικαιώματα για περισσότερα από 50 παιχνίδια που έχουν εκδοθεί από την Square Enix. Ο σουηδικός εκδότης ιδρύθηκε το 2011 και στο παρελθόν ονομαζόταν Nordic Games και THQ Nordic. Έχει αναδειχθεί σε μια σειρά από προηγούμενες εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της Gearbox Entertainment του προγραμματιστή Borderlands καθώς και της Dark Horse Comics.

Η Square Enix άρχισε να κάνει κινήσεις στον χώρο των κρυπτονομισματικών τυχερών παιχνιδιών το 2020, οδηγώντας αρχικά σε έναν γύρο χρηματοδότησης 2 εκατομμυρίων δολαρίων για το παιχνίδι metaverse που βασίζεται στο Ethereum, The Sandbox. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η Square Enix ανακοίνωσε τα σχέδιά της να φέρει την κλασική ιδιοκτησία Dungeon Siege στον κόσμο των παιχνιδιών του The Sandbox, που επιτρέπει στους παίκτες να κατέχουν εικονικά οικόπεδα που πωλούνται μέσω NFT.

Ωστόσο, η Square Enix έχει το δικό της όραμα έξω από το Sandbox. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο εκδότης σηματοδότησε τα σχέδιά του να λανσάρει τα δικά του συλλεκτικά αντικείμενα NFT και παιχνίδια που τροφοδοτούνται με NFT, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική πορεία πώλησης καρτών συναλλαγών NFT που βασίζονται στο franchise βιντεοπαιχνιδιών και anime Shi-San-Sei Million Arthur στην Ιαπωνία.

Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Square Enix, Yosuke Matsuda, τόνισε και πάλι την αυξανόμενη ώθηση της εταιρείας στο κρυπτονόμισμα. Έγραψε σε μια επιστολή ότι υπάρχει μια αντίθεση μεταξύ των ανθρώπων που «παίζουν για να διασκεδάσουν» και «παίζουν για να συνεισφέρουν» – υποδηλώνοντας ότι το τελευταίο είναι δυνατό σε παιχνίδια blockchain, όπου οι χρήστες κατέχουν περιουσιακά στοιχεία NFT και μπορούν να κερδίσουν συμβολικές ανταμοιβές με βάση το παιχνίδι τους.

«Τα παιχνίδια blockchain, τα οποία έχουν προκύψει από τη βρεφική τους ηλικία και αυτή τη στιγμή εισέρχονται σε μια φάση ανάπτυξης, βασίζονται στην αρχή μιας συμβολικής οικονομίας και επομένως έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν την αυτοσυντηρούμενη ανάπτυξη των παιχνιδιών», έγραψε.

Το NFT είναι μια πράξη ιδιοκτησίας ενός ψηφιακού αντικειμένου που βασίζεται σε blockchain και μπορεί να αντιπροσωπεύει πράγματα όπως έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα—ή avatar βιντεοπαιχνιδιών, πλάσματα, όπλα και ρούχα. Η ευρύτερη αγορά NFT διογκώθηκε στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και τα παιχνίδια έχουν οδηγήσει σε μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης, με το ίδιο το παιχνίδι Axie Infinity που βασίζεται στο Ethereum να ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών NFT μέχρι σήμερα.

Η Square Enix δεν είναι η μόνη που ενστερνίζεται τα NFT για παιχνίδια – ο εκδότης Ubisoft, ειδικότερα, έχει επενδύσει βαθιά στον χώρο και έχει κυκλοφορήσει αντικείμενα NFT εντός του παιχνιδιού μέσω του blockchain Tezos. Ωστόσο, πολλοί παίκτες έχουν απωθήσει φωνητικά την τεχνολογία, επικαλούμενοι τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ορισμένων δικτύων blockchain, καθώς και τις απάτες και την αντιληπτή απληστία από τους εκδότες παιχνιδιών.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Andrew Hayward

Article: https://decrypt.co/99214/square-enix-sells-off-tomb-raider-fund-nft-blockchain-games

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)