Γιατί το Solana αντιμετώπισε διακοπή λειτουργίας για έβδομη φορά

Ο Ιανουάριος ήταν ένας δύσκολος μήνας για το Solana, καθώς το νόμισμα αντιμετώπισε συνολικά έξι διακοπές λειτουργίας. Αυτή τη φορά το Solana αντιμετώπισε και πάλι χρόνο διακοπής λειτουργίας καθώς υπήρξε αυξημένος αριθμός συναλλαγών που πλημμύρισαν από τα bots Candy Machine NFT που προκάλεσαν συμφόρηση δικτύου.

Οι αλυσίδες μπλοκ έχουν συχνά πρόβλημα με την κλιμάκωση, καθώς είναι αρκετά ανεπαρκείς όσον αφορά τον χειρισμό της κίνησης που μπορεί να χειριστεί το Web2.0 χωρίς να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Ο ανταγωνιστής του Layer-1 Ethereum Solana αντιμετώπισε αυτή τη διακοπή για 7 ώρες το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρθηκε από τον Solana, το δίκτυο έλαβε ένα εκπληκτικό ποσό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, το  οποίο έφτασε τα 4 εκατομμύρια το δευτερόλεπτο. Το blockchain Solana έλαβε επίσης 100 gigabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που αύξησε τη συμφόρηση του δικτύου.

Το δίκτυο Solana αντιμετώπισε διακοπή για επτά ώρες
Το δίκτυο διακόπηκε γύρω στις 8:00 μ.μ. UTC το Σάββατο, επτά ώρες αργότερα στις 3:00 π.μ. UTC λειτούργησαν οι επικυρωτές και λειτουργούσαν ξανά.

Το έργο κοπής NFT για το Solana, το οποίο ονομάζεται Candy Machine, αντιμετώπισε τεράστια κίνηση από bots που έχουν προκαλέσει τη συναίνεση κατάρρευσης του mainnet, καθώς οι κόμβοι που ανήκαν στους επικυρωτές δεν κατάφεραν να αντέξουν το βάρος των συναλλαγών.

Λάβετε ΔΩΡΕΑΝ μπόνους μελλοντικής εκπλήρωσης 110 USDT!
Οι επικυρωτές είναι υπολογιστές που επαληθεύουν τις συναλλαγές διατηρώντας την ακεραιότητα του blockchain. Χθες το πρωί, αυτοί οι επικυρωτές ολοκλήρωσαν μια επανεκκίνηση συμπλέγματος του mainnet.

Το επίσημο κανάλι από την ομάδα Σολάνα δήλωσε,

«Οι χειριστές επικύρωσης ολοκλήρωσαν μια επανεκκίνηση συμπλέγματος του Mainnet Beta στις 3:00 π.μ. UTC, μετά από μια διακοπή περίπου 7 ωρών αφού το δίκτυο απέτυχε να επιτύχει συναίνεση. Οι χειριστές δικτύων και οι dapps θα συνεχίσουν να αποκαθιστούν τις υπηρεσίες πελατών τις επόμενες ώρες».

Η διακοπή προκάλεσε πτώση του Σολάνα κατά σχεδόν 7%
Καθώς τα bot ήταν κυρίως υπεύθυνα για τη συσσώρευση του δικτύου και την πρόκληση διακοπής λειτουργίας, η Metaplex έγραψε στο Twitter επιβεβαιώνοντας ότι η κίνηση από τα bot τους ήταν επίσης υπεύθυνη για την πρόκληση της συντριβής.

Η Metaplex δήλωσε επίσης ότι θα εφαρμόσει 0,01 Solana (SOL) ή 0,89 $ με χρέωση στα portfolios που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των μη έγκυρων συναλλαγών. Αυτές οι συναλλαγές συνήθως ολοκληρώνονται από τα ίδια τα bots. Αυτή η διακοπή είχε προκαλέσει το νόμισμα να χάσει το 7% της αγοραίας του αξίας καθώς φάνηκε να ανταλλάσσει χέρια στα 84 $.

Η τιμή του altcoin ήταν αυτή τη στιγμή στα 88 $ μετά την ανάκαμψη του δικτύου. Τον Ιανουάριο κατά την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα, το δίκτυο του altcoin είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα που προκάλεσαν την κατάρρευση του δικτύου για ακόμη και 18 ολόκληρες ώρες.

Κατά το τέλος Ιανουαρίου 2022, αναφέρθηκε ότι συνέβησαν συνολικά σχεδόν 30 ώρες διακοπής λειτουργίας δικτύου κατά την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

Οι διακοπές προκλήθηκαν λόγω υπερβολικών διπλών συναλλαγών που οδήγησαν ξανά σε συμφόρηση.

Αυτό το συνεχές πρόβλημα των διακοπών στην πραγματικότητα έχει κάνει την κοινότητα κρυπτονομισμάτων να ανησυχεί σημαντικά. Η κοινότητα Σολάνα έχει επηρεαστεί συγκεκριμένα από αυτές τις διακοπές λειτουργίας.

Το νόμισμα έχει δει περίπου 11 τέτοια περιστατικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Οποιαδήποτε διακοπή στο δίκτυο blockchain του νομίσματος θα βλάψει τις συναλλαγές που σταματούν κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης.

Το SOL συμβαίνει να είναι το δεύτερο δίκτυο που επηρεάστηκε αρνητικά λόγω της αύξησης του όγκου συναλλαγών που σχετίζονται με τα NFT. Τα τέλη φυσικού αερίου του Ethereum έχουν αυξηθεί λόγω της κυκλοφορίας 55.000 NFT από τη Yuga Labs.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: anushsamal

Article: https://bitcoinist.com/solana-blockchain-faces-outage-for-the-seventh-time/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)