Η Μυστική Υπηρεσία κατάσχει πάνω από 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια σε κρυπτονομίσματα καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο συνεχίζεται

Μια συνέντευξη από το Global Investigative Operations Center στην Ουάσιγκτον, DC αποκάλυψε ότι η Μυστική Υπηρεσία καταπολεμά το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και κατάσχεσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα.

Ο Βοηθός Διευθυντής Ερευνών της Μυστικής Υπηρεσίας, Ντέιβιντ Σμιθ, μοιράστηκε πολλές πληροφορίες σε αυτή τη συνέντευξη. Μίλησε για την επικράτηση και τη διερεύνηση αυτών των κλοπών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι πιο γνωστή για την προστασία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η αρχή επιβλέπει επίσης τις οικονομικές έρευνες και τις έρευνες στον κυβερνοχώρο.

«Ένα από τα πράγματα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα είναι ότι κινεί χρήματα με ταχύτερο ρυθμό από την παραδοσιακή μορφή… Ο γρήγορος ρυθμός των συναλλαγών το καθιστά ελκυστικό τόσο για τους Αμερικανούς καταναλωτές όσο και για τους εγκληματίες. Αυτό που θέλουν να κάνουν οι εγκληματίες είναι να λασπώσουν τα νερά και να κάνουν προσπάθειες να θολώσουν τις δραστηριότητές τους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να το παρακολουθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, όσο πιο επιθετικά μπορούμε, με γραμμικό τρόπο», είπε ο Smith σχετικά με την επικράτηση του ξεπλύματος χρήματος που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα.

Ποιος όμως διαπράττει αυτά τα ραγδαία εγκλήματα;

Μεγάλοι εγκληματίες.

Η Secret Service αποκαλύπτει από πού κατασχέθηκαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα.
Από το 2015, η Μυστική Υπηρεσία έχει κατασχέσει συνολικά 102 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα. Συνέδεσαν 254 ανοιχτές υποθέσεις με αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

Ένας από τους αναφερόμενους δράστες ήταν ένα ρωσικό συνδικάτο εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Ξέπλεναν χρήματα μέσω ενός συστήματος ransomware στο οποίο οι ύποπτοι μετέφεραν τα κλεμμένα κεφάλαια στα κρυπτονομισματικά πορτοφόλια τους.

Η μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα, που διαπράχθηκε από βορειοκορεάτες χάκερ, ήταν πολύ παρόμοια.

Μια άλλη περίπτωση που αναφέρθηκε βρισκόταν στη Ρουμανία και επηρέασε 900 θύματα των ΗΠΑ. Οι εγκληματίες πούλησαν αντικείμενα που δεν υπήρχαν σε ιστότοπους δημοπρασιών και προσποιήθηκαν την παράδοσή τους. Τα παράνομα χρήματα μετατράπηκαν επίσης σε κρυπτονομίσματα.

Αυτή η δήλωση από τη Μυστική Υπηρεσία ενισχύει περαιτέρω ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλής επένδυση όσο φαίνεται. Φαίνεται ότι αυτού του είδους τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο θα συνεχιστούν όσο η ασφάλεια παραμένει ζήτημα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: GCTV Staff

Article: https://gctv.com/secret-service-crypto-cybercrime/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)