Bitcoin και Crypto τώρα προετοιμάζονται για έναν σεισμό 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς τα Ethereum, BNB, XRP, Solana και Cardano εκτινάσσονται

Η τιμή του bitcoin εκτινάχθηκε σε πάνω από 45.000 δολάρια ανά bitcoin αφού ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι η χώρα θα δεχόταν το bitcoin ως πληρωμή για τις εξαγωγές ενέργειας της. Εν τω μεταξύ, η τιμή του ethereum συνέχισε να ανεβαίνει καθώς ο «ενθουσιασμός» αυξάνεται ενόψει μιας πολυαναμενόμενης αναβάθμισης.

Τώρα, ο Larry Fink, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία περίπου 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, είπε ότι η εταιρεία του «μελετά» ψηφιακά νομίσματα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης πελατών.

«Καθώς βλέπουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους πελάτες μας, η BlackRock μελετά τα ψηφιακά νομίσματα, τα stablecoins και τις υποκείμενες τεχνολογίες για να κατανοήσει πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας», έγραψε αυτή την εβδομάδα σε επιστολή του Fink προς τους μετόχους της BlackRock.

Ο Fink έχει απορρίψει στο παρελθόν το bitcoin και τα crypto, λέγοντας σε μια συνέντευξη στο CNBC πέρυσι ότι δεν βλέπει μεγάλη ζήτηση για κρυπτονομίσματα. Τον Φεβρουάριο, η Coindesk ανέφερε ότι η BlackRock ετοιμάζεται να ακολουθήσει άλλους γίγαντες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Morgan Stanley και Citi, στις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και σχεδιάζει να αφήσει πελάτες να δανειστούν από τη BlackRock δίνοντας ως εγγύηση περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Αυτή την εβδομάδα, η Goldman έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που ανταλλάσσει κρυπτονομίσματα εξωχρηματιστηριακά, συνεργαζόμενη με την εμπορική τράπεζα κρυπτονομισμάτων Galaxy Digital για να προσφέρει ένα εργαλείο που συνδέεται με bitcoin που ονομάζεται μη παραδοτέα επιλογή.

Ο Φινκ, ο οποίος σημάδεψε το bitcoin ως «δείκτη ξεπλύματος χρήματος» πριν από πέντε χρόνια, επεσήμανε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις ευρείες οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα ως καταλύτης για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων.

«Ο πόλεμος θα ωθήσει τις χώρες να επαναξιολογήσουν τις νομισματικές εξαρτήσεις τους», έγραψε ο Φινκ. «Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, αρκετές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στα ψηφιακά νομίσματα και να καθορίσουν τα ρυθμιστικά πλαίσια κάτω από τα οποία λειτουργούν».

bitcoin, bitcoin price, ethereum, ethereum price, BNB, XRP, solana, cardano, chart
Η τιμή του bitcoin έχει ανέβει την τελευταία εβδομάδα, φθάνοντας σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τις αρχές Ιανουαρίου και … COINBASE

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επίσης ανατρέψει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που υπήρχε από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον Φινκ, ο οποίος προέβλεψε ότι θα «βάλει τέλος στην παγκοσμιοποίηση που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

«Έχει αφήσει πολλές κοινότητες και ανθρώπους να αισθάνονται απομονωμένοι και να κοιτάζουν προς τα μέσα», έγραψε. «Πιστεύω ότι αυτό έχει επιδεινώσει την πόλωση και την εξτρεμιστική συμπεριφορά που βλέπουμε σε ολόκληρη την κοινωνία σήμερα».

Τα σχόλια του Φινκ έρχονται σε επαφή με άλλους στον χρηματοπιστωτικό κόσμο που θεωρούν τις αυστηρές κυρώσεις της Ρωσίας, οι οποίες περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό των τραπεζών της χώρας από την υπηρεσία διατραπεζικών μηνυμάτων SWIFT και τους περιορισμούς στα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας, ως ανατροπή του συστήματος.

Τον Μάρτιο, ένας αναλυτής της Credit Suisse είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στα ουκρανικά θα δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη που θα μπορούσε να ενισχύσει την τιμή του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

«Βρισκόμαστε μάρτυρες της γέννησης του Bretton Woods III – μιας νέας παγκόσμιας (νομισματικής) τάξης που επικεντρώνεται στα νομίσματα που βασίζονται σε εμπορεύματα στην Ανατολή που πιθανότατα θα αποδυναμώσει το σύστημα του ευρωδολαρίου και θα συμβάλει επίσης στις πληθωριστικές δυνάμεις στη Δύση», Zoltan Pozsar, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής βραχυπρόθεσμων επιτοκίων στη γιγάντια επενδυτική τράπεζα, έγραψε σε έκθεσή του.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2022/03/27/bitcoin-and-crypto-now-braced-for-a-10-trillion-earthquake-as-ethereum-bnb-xrp-solana-and-cardano-soar/?sh=1b6a581c4545

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)