Ο Ρώσος Υπουργός θέλει να εξαλειφθούν οι νομικοί κανονισμοί για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ο Grabchak ανακοίνωσε σε μια αναφορά του TASS στις 26 Μαρτίου 2022, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το «νομικό κενό» για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, μαζί με πιθανές τοπικές τοποθεσίες εξόρυξης που χρησιμοποιούν ένα μη επιβαρυμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. «Το νομικό κενό καθιστά δύσκολη τη ρύθμιση αυτού του τομέα και τον καθορισμό σαφών κανόνων παιχνιδιού. Αυτό το νομικό κενό πρέπει να [εξαλειφθεί] το συντομότερο δυνατό. Αν θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα ​​με αυτή τη δραστηριότητα και δεν έχουμε άλλες επιλογές στην τρέχουσα πραγματικότητα, πρέπει να εισαγάγουμε νομική ρύθμιση, προσθέτοντας την έννοια της εξόρυξης στο ρυθμιστικό πλαίσιο», είπε.

Ο Μπιλ αφήνει το παράθυρο ανοιχτό
Τον Φεβρουάριο του 2022, το Υπουργείο Οικονομικών συνέταξε ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων που άφησε ανοιχτή την επιλογή πιλοτικής εφαρμογής μιας βιομηχανίας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, παρά τις εκκλήσεις της κεντρικής τράπεζας για απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων. Το νομοσχέδιο όριζε την εξόρυξη ως «καθορισμένη ως δραστηριότητα που στοχεύει στην απόκτηση κρυπτονομισμάτων», αν και στην πραγματικότητα, είναι το μέσο όπου οι κόμβοι στο δίκτυο bitcoin ανταγωνίζονται για την ευκαιρία να επικυρώσουν ένα μπλοκ συναλλαγών για τη δημιουργία νέων bitcoin.

Η Ρωσία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, λέει ο Πούτιν
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη του περασμένου μήνα αναγνώρισε τους κινδύνους εξόρυξης όπως περιγράφονται από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά στη συνέχεια επέστησε την προσοχή στην άφθονη ενέργεια και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της χώρας του ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που αντισταθμίζουν τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Ο δυτικός γείτονας της Ρωσίας, Λευκορωσία, δήλωσε τον Ιανουάριο του 2022 ότι θα επιμείνει στους ισχύοντες κανόνες της. Η Ρωσία κατατάχθηκε τρίτη στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2022 για το μερίδιό της στην υπολογιστική ισχύ της συλλογικής εξόρυξης, που ονομάζεται hashrate.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας Pavel Zavalny πρότεινε να εισαχθεί το bitcoin ως μέθοδος πληρωμής για τις εξαγωγές ενέργειας σε φιλορωσικά έθνη, μετά την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της πρότασής του για τους Ρώσους εισαγωγείς ενέργειας να χρησιμοποιούν χρυσό και το νόμισμα fiat της Ρωσίας, ρούβλι, ως τρόποι πληρωμής.

Μετά από έκκληση για απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας χορήγησε άδεια στη Sberbank, τη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα, να εμπορεύεται κρυπτονομίσματα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: David Thomas

Article: https://beincrypto.com/russian-minister-wants-legal-regulations-ironed-out-for-crypto-mining/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)