Κρυπτονομίσματα έναντι μετοχών: Εξηγούνται οι βασικές διαφορές

1. Κρυπτονόμισμα έναντι μετοχών — Ποιο είναι καλύτερο;
Η επένδυση σε μετοχές είναι η καθιερωμένη επιλογή και τα κρυπτονομίσματα είναι μια νέα μορφή επένδυσης.

Είναι μια έντονη συζήτηση μεταξύ των επενδυτών. Οι μετοχές υπάρχουν εδώ και αιώνες και έχουν επιτύχει ένα συγκεκριμένο καθεστώς αξιοπιστίας, ενώ τα κρυπτονομίσματα άρχισαν να εμφανίζονται μόλις τα τελευταία χρόνια.

Για τους έμπειρους επενδυτές, δεν έχει να κάνει τόσο με το ποιος είναι καλύτερος, αλλά ποια μορφή επένδυσης ευθυγραμμίζεται με τους στόχους τους. Τι είδους αποτελέσματα θέλουν να επιτύχουν σε ποια χρονική περίοδο;

Οι μετοχές υποστηρίζονται από εταιρικά περιουσιακά στοιχεία ή φυσικά χρήματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα κρυπτονομίσματα. Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι νέα και αναπτύσσεται γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη αστάθεια. Η ερώτηση, “Ποιο είναι καλύτερο;” είναι δύσκολο να απαντηθεί αντικειμενικά, καθώς εξαρτάται από προσωπικά κίνητρα.+

Το CNBC διαπίστωσε το 2021 ότι οι μισοί εκατομμυριούχοι επένδυσαν ήδη τουλάχιστον το 25% του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα. Πρέπει να επενδύσετε σε μετοχές ή σε κρυπτονομίσματα; Όλα αυτά εξαρτώνται από εσάς.

2. Λειτουργεί το κρυπτονόμισμα όπως οι μετοχές;
Η επένδυση σε μετοχές λειτουργεί διαφορετικά από τη δέσμευση κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και οι μετοχές χρησιμοποιούνται για την οικοδόμηση πλούτου, αλλά η μέθοδος επένδυσης είναι εντελώς διαφορετική, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Όταν επενδύετε σε μετοχές, γίνεστε συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ονομάζεται μέτοχος.

Μπορείτε να αγοράσετε μετοχές κατά τις ώρες λειτουργίας του χρηματιστηρίου. Εάν η μετοχή στην οποία έχετε επενδύσει έχει καλή απόδοση, θα λάβετε επίσης μέρισμα. Τα μερίσματα μπορούν να διατηρούνται ως μετρητά ή να επανεπενδύονται προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερες μετοχές από τους επενδυτές που τα λαμβάνουν.

Το χρηματιστήριο είναι απίστευτα αυστηρό όσον αφορά τους νόμους και τους κανονισμούς, με όλες τις σχετικές κυρώσεις για μη συμμόρφωση. Η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν χρειάζεται να ασχολείται με διεθνείς νόμους και κανονισμούς και η αγορά βρίσκεται σε κίνηση 24/7. Δεν υπάρχει ιδιοκτησία όταν δραστηριοποιείστε στην αγορά κρυπτονομισμάτων και δεν λαμβάνετε μερίσματα. Αντίθετα, μπορείτε να δανείσετε ή να κάνετε staking τα token σας για να κερδίσετε παθητικό εισόδημα.

Εάν θέλετε να αρχίσετε να επενδύετε σε κρυπτονομίσματα, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ψηφιακά νομίσματα πέφτουν εκτός ελέγχου μιας κεντρικής τράπεζας, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώνετε ανώνυμες συναλλαγές με ταχύτητα αστραπής και παρακάμπτοντας οικονομικές τάσεις όπως ο πληθωρισμός.

3.Είναι το κρυπτονόμισμα μια καλή επένδυση το 2022;
Εάν σκέφτεστε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τους κινδύνους και τα οφέλη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το αν το κρυπτονόμισμα είναι μια καλή επένδυση το 2022 ή όχι είναι επίσης ένα υποκειμενικό θέμα. Υπήρξε σίγουρα μια σημαντική ανακάλυψη στην ομαλοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, δεν επιτρέπεται ακόμη να χρησιμοποιείτε τα νομίσματά σας για καθημερινά πράγματα, όπως αγορές για είδη παντοπωλείου ή πληρωμή ενοικίου. Ο κανονισμός θα προσφέρει ευκολία αφενός, αλλά έχει και περιορισμούς αφετέρου.

Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις θα μπορούν να διεισδύσουν στην υποδομή, εντοπίζοντας πιο εύκολα τις δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων. Ως αποτέλεσμα, η ανωνυμία μειώνεται και φτάνει μια εποχή φορολόγησης των περιουσιακών στοιχείων κρυπτοομισμάτων σας. Εάν είστε ανοιχτοί σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους δίπλα στα πιθανά κέρδη.

4. Είναι οι μετοχές μια καλή επένδυση το 2022;
Το χρηματιστήριο είναι εξίσου απρόβλεπτο με την αγορά κρυπτονομισμάτων. Κάντε τη δική σας έρευνα και γνωρίζετε τους κινδύνους.

Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει το μέλλον, επομένως δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για τις επενδύσεις σας. Οι μετοχές είναι ενδιαφέρουσες για όσους θέλουν να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Ζούμε σε συναρπαστικές εποχές, καθώς η οικονομία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες το 2022. Για παράδειγμα, η πανδημία COVID-19 και ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας οδήγησαν σε πληθωρισμό στην αγορά.

Εξαιτίας αυτού, το χρηματιστήριο βιώνει επίσης μεγάλη αστάθεια παράλληλα με την αγορά κρυπτονομισμάτων. Επομένως, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί η τιμή των μετοχών — θα μάθουμε μόνο όταν το μέλλον είναι στο κατώφλι μας.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια επένδυση σε μετοχές, τουλάχιστον βυθιστείτε στις δυνάμεις της αγοράς και τις οικονομικές τάσεις και ενημερωθείτε καλά. Δεν υπάρχουν επενδύσεις χωρίς ρίσκο, ούτε καν στο χρηματιστήριο.

5. Trading κρυπτονομισμάτων έναντι trading μετοχών — Πώς διαφέρουν;
Τόσο η κρυπτονομισματική όσο και η χρηματιστηριακή αγορά είναι ασταθείς και υπόκεινται σε εξωτερικές επιρροές. Ωστόσο, υπάρχουν και διαφορές μεταξύ τους.

Όταν μιλάμε για κρυπτονομίσματα έναντι μετοχών, υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο του trading τους. Μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, ενώ μπορείτε να αγοράσετε μετοχές στο χρηματιστήριο. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές στα ανταλλακτήρια και τις ώρες λειτουργίας, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

Κανονικά, η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι πιο ασταθής από το χρηματιστήριο. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή αγορά υπόκειται επίσης σε αστάθεια λόγω μεταβολών των επιτοκίων και αβέβαιων καταστάσεων όπως ο πόλεμος, ο ρυθμός πληθωρισμού και οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική. Τι γίνεται όμως με το κόστος συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα έναντι μετοχών;

Βασικά, οι χρεώσεις συναλλαγών δεν ισχύουν για την αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς είναι αποκεντρωμένη. Ωστόσο, πληρώνετε ένα gas fee για να ανταμείψετε τους εξορύκτες και τους επικυρωτές που διασφαλίζουν τις συναλλαγές στο δίκτυο.

Στο χρηματιστήριο, ισχύουν κόστη συναλλαγών, όπως προμήθεια μεσιτείας, αλλά συχνά μπορείτε να συναλλάσσεστε δωρεάν σε ορισμένες πλατφόρμες όπως το eToro που δεν χρεώνουν προμήθεια για τη διαπραγμάτευση μετοχών.

6. Επένδυση σε κρυπτονομίσματα για αρχάριους
Κάντε τη δική σας έρευνα και ακολουθήστε το βήμα προς βήμα σχέδιο για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε να επενδύετε σε κρυπτονομίσματα, πρέπει να καταλάβετε τι κάνετε και σε τι επενδύετε. Έχετε γνωστά νομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) και ο Ether (ETH), αλλά υπάρχουν επίσης πολλά altcoins.

Δεν έχουν όλα τα νομίσματα παραγωγική αξία και πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά το χαρτοφυλάκιό σας, ώστε να μπορείτε να ενεργήσετε έγκαιρα.

Το «Αγόρασε χαμηλά και πούλαε ψηλά» είναι κάτι που επιδιώκουμε, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ακριβώς το αντίθετο για τους άπειρους traders. Τόσο με τις μετοχές όσο και με τα κρυπτονομίσματα, είναι σημαντικό να μην επενδύσετε χρήματα που χρειάζεστε ακόμα, επειδή υπάρχουν πάντα κίνδυνοι στην επένδυση.

Θέλετε να ξεκινήσετε να επενδύετε στα κρυπτονομίσματα ως αρχάριος; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε.

Βήματα για το πώς να αγοράσετε ένα κρυπτονόμισμα

Steps to how to buy a cryptocurrency

7. Επένδυση σε μετοχές για αρχάριους
Κάντε τη δική σας έρευνα και ακολουθήστε το βήμα προς βήμα σχέδιο για την αγορά μετοχών.

Στην αγορά κρυπτογνομισμάτων, δραστηριοποιούνται διαφορετικοί επενδυτές. Μερικοί επενδύουν βραχυπρόθεσμα και πουλούν τα νομίσματά τους μόλις αυξηθεί η τιμή. Στη συνέχεια, υπάρχουν HODLers που επιλέγουν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο χρηματιστήριο, η αρχή της «γρήγορης νίκης» δεν είναι καθόλου θέμα λόγω, μεταξύ άλλων, των πλεονεκτημάτων του ανατοκισμού.

Θέλετε να ξεκινήσετε να επενδύετε σε μετοχές ως αρχάριος; Στη συνέχεια, σκεφτείτε πρώτα εάν θέλετε να συνθέσετε ένα χαρτοφυλάκιο και να το ανταλλάξετε μόνοι σας ή εάν θέλετε να αφήσετε έναν επαγγελματία να διαχειριστεί αυτή τη διαδικασία. Αποφασίσατε να ξεκινήσετε να επενδύετε μόνοι σας; Τότε ο παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγός είναι μια καλή αρχή:

Σχέδιο βήμα προς βήμα για επένδυση σε μετοχές

Step-by-step plan to invest in stocks

8. Είναι το κρυπτονόμισμα το μέλλον;
Το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η μελλοντική αντικατάσταση των χρημάτων fiat, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εύθραυστο και στην πραγματικότητα ξεπερασμένο. Το σύστημα δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίοι απαιτούν ολοένα και περισσότερο καινοτόμα προϊόντα και βελτιωμένη εμπειρία. Η έκθεση Imagine 2030 της Deutsche Bank προβλέπει ότι πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες θα ασχοληθούν με ψηφιακά νομίσματα μέχρι το 2030.

Ενώ τα κρυπτονομίσματα σήμερα εξακολουθούν να είναι μια προσθήκη στο τυπικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί στο μέλλον. Τα μετρητά γίνονται ήδη ένα πιο σπάνιο φαινόμενο και η δυνατότητα πρόσβασης στα δικά σας ψηφιακά χρήματα οπουδήποτε στον κόσμο θα ήταν ευλογία για τους περισσότερους χρήστες.

Τα κρυπτονομίσματα δίνουν στους χρήστες την επιλογή να διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων που θα ξεκλειδώσει ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

9. Μετοχές ή κρυπτονομίσματα — Ποιο είναι ασφαλές;
Εάν γνωρίζετε τους κινδύνους και τους αντιμετωπίζετε συνειδητά, τότε τόσο οι μετοχές όσο και τα κρυπτονομίσματα είναι ασφαλή για trading.

Κρυπτονομίσματα έναντι μετοχών: Το ένα ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από το άλλο; Σίγουρα, η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και νέα. Οι μετοχές είναι πιο αποδεδειγμένα επενδυτικά μέσα αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ασταθείς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν επενδύσει ένα ποσοστό, αν όχι όλο, του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα.

Δεν είναι συνετό να χρησιμοποιείτε την αγορά κρυπτονομισμάτων ως γρήγορη νίκη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά νομίσματα για να κερδίσετε γρήγορα κέρδη και ο κίνδυνος θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει υπέρ σας αντί να πάει εναντίον σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα για την επένδυση είναι ότι δεν στοιχηματίζετε χρήματα που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε και ότι γνωρίζετε τους κινδύνους που εμπεριέχονται. Αυτός ο κίνδυνος μπορεί να είναι μεγάλος ή μικρός, αλλά ποτέ δεν έχετε καμία εγγύηση. Βγείτε έξω και ερευνήστε, δοκιμάστε πράγματα και απολαύστε τη βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Gabriëlla Modderman

Article: https://cointelegraph.com/explained/cryptocurrency-vs-stocks-key-differences-explained?fbclid=IwAR2u4ltwPHAVAY0BmfmbTDIdmF0uaoQmGoXAu5G2ZtO-nJR6VsKFUEY3fYw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)