Η Φλόριντα θα δεχτεί το Bitcoin για πληρωμές φόρων, λέει ο κυβερνήτης DeSantis

Η Φλόριντα μπορεί κάλλιστα να είναι η επόμενη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές φόρων. «Θα δεχθούμε bitcoin, εργαζόμαστε για να το κάνουμε για πληρωμές στην πολιτεία της Φλόριντα», σημείωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντης.

Προετοιμασία για πληρωμές φόρου BTC
Ο Κυβερνήτης DeSantis είπε ότι ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες να βρουν τρόπους για να επιτρέψουν αυτόν τον μετασχηματισμό:

“Εργαζόμαστε – και έχω πει σε κρατικές υπηρεσίες – να βρούμε τρόπους με τους οποίους εάν μια επιχείρηση θέλει να πληρώσει φόρο σε κρυπτονομίσματα στη Φλόριντα, θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να το αποδεχτούμε”, δήλωσε ο κυβερνήτης DeSantis σε συνέντευξη Τύπου στο Wesley Chapel. Αφορμή ήταν η τελετή υπογραφής ενός νομοσχεδίου για το πρόγραμμα σπουδών για τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό που επιδιώκει να προσθέσει την εκπαίδευση στα προσωπικά οικονομικά για προγράμματα αποφοίτησης γυμνασίου.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα πρότεινε να επιτραπούν τα κρυπτονομίσματα για την πληρωμή κρατικών φόρων από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Πρότεινε επίσης τη διάθεση κεφαλαίων για «πειραματισμό με την τεχνολογία blockchain», την οποία το νομοθετικό σώμα δεν ενέκρινε.

Ο DeSantis, ένας πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία του 2024, ακουγόταν δύσπιστος σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Είπε ότι υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του αποκεντρωμένου ψηφιακού νομίσματος όπως το bitcoin και της ψηφιοποίησης των δολαρίων ή της μετατροπής του δολαρίου σε ψηφιακό νόμισμα, το οποίο παραμένει κεντρικά ελεγχόμενο.

«Ανησυχώ για το μέγεθος της δύναμης που θα έδινε σε κάποιον σε μια κεντρική αρχή να μπορεί βασικά να κλείσει την πρόσβαση στην αγορά ορισμένων αγαθών. Θα ήμασταν σε μια αχαρτογράφητη περιοχή», είπε.

Το Κολοράντο ηγείται της κρυπτο-φορολογικής κούρσας
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κολοράντο έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που δέχθηκε φορολογικές πληρωμές σε κρυπτονομίσμάτα. Η κίνηση είναι πιθανό να τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ονομάζοντάς το «το επόμενο λογικό βήμα στην πορεία προς την ψηφιακή πολιτεία», ο Κυβερνήτης του Κολοράντο ανακοίνωσε το σχέδιο βάσει του οποίου οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα θα αντιστοιχούσαν στην αξία των φορολογικών τελών σε δολάρια. Οι πληρωμές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μετατρέπονταν σε δολάρια πριν κατατεθούν στο δημόσιο ταμείο.

Το Μαϊάμι της Φλόριντα, το οποίο αναδεικνύεται γρήγορα ως κόμβος επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων, έχει τον Φράνσις Σουάρες ως δήμαρχο και θεωρείται μεγάλος υποστηρικτής του bitcoin. Ο Σουάρες είναι ο πρώτος μεγάλος πολιτικός των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν ολόκληρο τον μισθό του σε bitcoin.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://cryptopotato.com/florida-to-accept-bitcoin-for-tax-payments-says-gov-desantis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)