Η Ρωσία προτείνει πληρωμές με Bitcoin για εξαγωγές πετρελαίου και ενέργειας

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Pavel Zavalny πρότεινε το Bitcoin και τα εθνικά νομίσματα ως επιλογές πληρωμής για εξαγωγές ενέργειας σε «φιλικές χώρες», όπως η Τουρκία και η Κίνα, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Τα γεγονότα στα γρήγορα 

  • Ο Ζαβάλνι πρότεινε τον χρυσό και το ρωσικό νόμισμα το ρούβλι ως επιλογές πληρωμής για τις πηγές ενέργειας του, σε συνέχεια της πρόσφατης απαίτησης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τις «μη φιλικές χώρες» να χρησιμοποιούν ρούβλια για τέτοιες συναλλαγές, την οποία η ΕΕ έχει απορρίψει.
  • Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Πούτιν είπε ότι πίστευε ότι τα κρυπτονομίσματα είχαν αξία, αλλά δεν ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δολάριο ΗΠΑ για τις συναλλαγές πετρελαίου.
  • Η τιμή του πετρελαίου έχει εκτοξευθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, καθώς το αργό πετρέλαιο ανά βαρέλι αυξήθηκε κατά περισσότερο από 18% κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ το φυσικό αέριο εκτινάχθηκε κατά 22,5% την ώρα του Τύπου.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, η Ουκρανία νομιμοποίησε τον τομέα των κρυπτονομισμάτων και έλαβε βοήθεια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου φοβούνται ότι η Ρωσία θα αξιοποιήσει τα κρυπτονομίσματα για να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις.
  • Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε ζητήσει την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά έκτοτε έχει χορηγήσει στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, τη Sberbank, άδεια για εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
  • Η Ρωσία παραμένει ένας σημαντικός προμηθευτής ενέργειας στην Ευρώπη, με ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ όπως η Γερμανία να αντιτίθενται στην απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:LACHLAN KELLER

Article: https://forkast.news/headlines/russia-bitcoin-payments-energy-exports/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)